Szczera prawda o BROKEN RANKS

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Haribo
Taernian with basic skills
SERVER: Thanar
NICK: Haribo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: Szczera prawda o BROKEN RANKS

Post by Haribo »

Dlaczego na beta testach nie było syngów, co dałoby jakikolwiek research co do ich użyteczności/porównywalności względem rarów? Dlaczego gracze zostali postawieni przed faktem dokonanym w każdej kwestii? Mowa tu o nowym systemie umiejętności postaci, synergetykach, zmianach w rarach itp. Mam wrażenie, że ktoś przysiadł w weekend i powiedział tu damy więcej siły, tu zmniejszymy hp i będzie git, a umki rozbijemy na 21 poziomów bez potek z resetem skillów, żeby graczy jeszcze bardziej triggerować.
Podczas gdy odbyły się beta testy to synergetyki nie były jeszcze gotowe aby je poddać testom.
Informacje odnośnie reformy w systemie umiejętności, statystyk rarów etc. były podawane już wczesniej, czy to na czatach w grze, forum czy nawet blogu :)
Nie było to robione w jeden weekend, sam byłem testerem i dosyć długo testowaliśmy taki system umiejętności. Pozwala on na "wyciśnięcie" z postaci więcej możliwości a dodatkowo pozwala zrobić postać pod siebie tak aby nie było sytuacji takich jak w 2D - większość biła w ten sam sposób, po tyle samo itp... BYŁO TO NUDNE :D
Dlaczego kanał sugestie powstał dopiero po premierze gry w którą nie dało się grać, a nie przed premierą skoro czekaliśmy na 3d wiele lat?
Dziwne aby powstał wcześniej :D Początkowo discord był stworzony pod same testy, daliście mega duży feedback, wyłapaliście mega dużo błędów itp.
Jako tako discord dopiero po drugich testach został przeorganizowany i wygląda tak jak widziałeś :P Nadmienię tutaj również iż podczas beta testów był kanał do zgłaszania sugestii - część z nich (tych sensownych) została wzięta pod uwagę i wprowadzona w życie.
Roadmapa zaplanowana na rok, na której nie ma nic interesującego, czego nie byłoby w 2d. Targowisko?
W road mapie opisane zostały plany w jaką stronę gra pójdzie. Z nowości które zostaną/ zostały wprowadzone to nie tylko legendarne targowisko. Mam tu na myśli m.in. reformę flaszek oraz ich wytwarzanie, wprowadzenie systemu osiągnięć, system gildiowy, skiny dla petów, nowe epiki, nowe questy ;)

Wydaje mi się że komunikacja się poprawia, odezwała się tu już dość spora osób z różną rangą. Wiadomo, że do tego potrzeba czasu. Pewne działania zostały podjęte i mam nadzieję że niedługo będzie to wyglądać zacnie.
O ile na forum aż tak nie zaglądają to na discordzie w miarę szybko można dostać konkretną odpowiedź, z racji że o wiele łatwiej rozmawia się w czasie rzeczywistym.
Sam jestem graczem i dobrze wiem że jest naprawdę mnóstwo pytań - sam na nie odpowiadam o tyle ile mogę i o ile sięga moja wiedza lecz wiadomo, każdego z nas obowiązują pewnie umowy i nie na każdy temat możemy się wypowiadać :)
Halo, co się stało z tym "nowym" specjalistą ds. kontaktu z graczem? Tydzień coś tu pisała i się zawinęła z tego forum.
Tak jak zauważyli gracze dzieją się rzeczy które nie są widoczne gołym okiem. Zapewniam że Rainbow żyje, czyta i cały czas ciężko pracuje :D
Nie leży zakneblowana w ciemnej piwnicy :lol:
Też może być tak że któremuś z wyżej postawionych (GM komuś podlega) nie przypasowało jak z Nami rozmawia Rainbow i zakazał jej rozmowy. Kto jest tym Utorem a wręcz Hegemonem w oddziale ekipy? Tego nikt nie wie
Wbrew pozorom nie jesteśmy przez nikogo uciszani, jak każdy człowiek możemy pisać co chcemy oczywiście z zachowaniem kultury no i standardowo nie możemy ujawniać tajemnic - ale to chyba wie każdy kto kiedykolwiek pracował :D
Czemu się Rainbow nie udziela? Stawiam na to że nie ma póki co niczego kluczowego dla Was do zakomunikowania co nie znaczy że tutaj nie zagląda i nie czyta :)
HARIBO SMAK RADOŚCI... ❤
Way
Fighting with Treetures
Has thanked: 23 times
Been thanked: 39 times

Post by Way »

Haribo wrote: Tue Jun 07, 2022 1:00 pm
Dlaczego na beta testach nie było syngów, co dałoby jakikolwiek research co do ich użyteczności/porównywalności względem rarów? Dlaczego gracze zostali postawieni przed faktem dokonanym w każdej kwestii? Mowa tu o nowym systemie umiejętności postaci, synergetykach, zmianach w rarach itp. Mam wrażenie, że ktoś przysiadł w weekend i powiedział tu damy więcej siły, tu zmniejszymy hp i będzie git, a umki rozbijemy na 21 poziomów bez potek z resetem skillów, żeby graczy jeszcze bardziej triggerować.
Podczas gdy odbyły się beta testy to synergetyki nie były jeszcze gotowe aby je poddać testom.
Informacje odnośnie reformy w systemie umiejętności, statystyk rarów etc. były podawane już wczesniej, czy to na czatach w grze, forum czy nawet blogu :)
Nie było to robione w jeden weekend, sam byłem testerem i dosyć długo testowaliśmy taki system umiejętności. Pozwala on na "wyciśnięcie" z postaci więcej możliwości a dodatkowo pozwala zrobić postać pod siebie tak aby nie było sytuacji takich jak w 2D - większość biła w ten sam sposób, po tyle samo itp... BYŁO TO NUDNE :D
Dlaczego kanał sugestie powstał dopiero po premierze gry w którą nie dało się grać, a nie przed premierą skoro czekaliśmy na 3d wiele lat?
Dziwne aby powstał wcześniej :D Początkowo discord był stworzony pod same testy, daliście mega duży feedback, wyłapaliście mega dużo błędów itp.
Jako tako discord dopiero po drugich testach został przeorganizowany i wygląda tak jak widziałeś :P Nadmienię tutaj również iż podczas beta testów był kanał do zgłaszania sugestii - część z nich (tych sensownych) została wzięta pod uwagę i wprowadzona w życie.
Roadmapa zaplanowana na rok, na której nie ma nic interesującego, czego nie byłoby w 2d. Targowisko?
W road mapie opisane zostały plany w jaką stronę gra pójdzie. Z nowości które zostaną/ zostały wprowadzone to nie tylko legendarne targowisko. Mam tu na myśli m.in. reformę flaszek oraz ich wytwarzanie, wprowadzenie systemu osiągnięć, system gildiowy, skiny dla petów, nowe epiki, nowe questy ;)

Co do reszty Twojej wypowiedzi to całkowicie się zgadzam, komunikacja między nami wszystkimi leży i kwiczy. Czy da się to jeszcze naprawić? Owszem, ale dobrze wszyscy wiemy że do tego potrzeba czasu. Dużo czy mało - tego nie wiem. Pewne działania zostały podjęte i mam nadzieję że niedługo będzie to wyglądać zacnie.
Sam o ile będę mógł to będę naciskał na tych wyżej [ :twisted: ] aby byli jeszcze bardziej aktywni niż są, czy to na discordzie czy na czatach w grze bo sam jestem graczem i dobrze wiem że jest naprawdę mnóstwo pytań - sam na nie odpowiadam o tyle ile mogę i o ile sięga moja wiedza lecz wiadomo, każdego z nas obowiązują pewnie umowy i nie na każdy temat możemy się wypowiadać :)
Halo, co się stało z tym "nowym" specjalistą ds. kontaktu z graczem? Tydzień coś tu pisała i się zawinęła z tego forum.
Tak jak zauważyli gracze dzieją się rzeczy które nie są widoczne gołym okiem. Zapewniam że Rainbow żyje, czyta i cały czas ciężko pracuje :D
Nie leży zakneblowana w ciemnej piwnicy :lol:
Też może być tak że któremuś z wyżej postawionych (GM komuś podlega) nie przypasowało jak z Nami rozmawia Rainbow i zakazał jej rozmowy. Kto jest tym Utorem a wręcz Hegemonem w oddziale ekipy? Tego nikt nie wie
Wbrew pozorom nie jesteśmy przez nikogo uciszani, jak każdy człowiek możemy pisać co chcemy oczywiście z zachowaniem kultury no i standardowo nie możemy ujawniać tajemnic - ale to chyba wie każdy kto kiedykolwiek pracował :D
Czemu się Rainbow nie udziela? Stawiam na to że nie ma póki co niczego kluczowego dla Was do zakomunikowania co nie znaczy że tutaj nie zagląda i nie czyta :)
Tak jak resztę wypowiedzi mogę jako tako przyjąć do świadomości tak odpowiedzi do mojego posta nie. Albo jesteś naiwny albo masz swoj piękny światopogląd albo jeszcze nie widziałeś co tam potrafi się odwalić. Czytałem wiele wpisów osób które odeszły z ekipy. I tak jak były wychwalaly ekipę po niebiosa i razem z nimi robili z graczy debili tak po odejściu rolę się odwracały, dopiero wtedy mówili prawdę. Tak samo dużo osób jest ciekawych na zapowiedź desacreda jak to wygląda w środku. Więc albo kłamiesz albo nie zauważyłeś jeszcze prawdy
Riwus
Wandering in the Tunnels
SERVER: Ostrol
NICK: Riw
Been thanked: 14 times

Post by Riwus »

Haribo wrote: Tue Jun 07, 2022 1:00 pm Informacje odnośnie reformy w systemie umiejętności, statystyk rarów etc. były podawane już wczesniej, czy to na czatach w grze, forum czy nawet blogu :)
No były podane informacje:
Planujemy zmienić umiejętności ELO
Równo lub sprawiedliwie, nigdy razem.
A jeśli winogrona naprawdę są kwaśne?

Washi 9 maja 2018 https://i.imgur.com/aUcHtjb.jpeg
Latarnia 5 maja 2020 https://i.imgur.com/2UcAQI6.jpeg
Imisindo 5 maja 2022 https://i.imgur.com/dAyMkWm.png
Ruffur
Simon’s student
Been thanked: 5 times

Post by Ruffur »

Haribo wrote: Tue Jun 07, 2022 1:00 pm
Ciekawa ta reforma flaszek prawda? z Trzech w ogóle nie robiących flaszek zrobiliście taki extra system dzięki któremu zabraliście zarobek dużej ilości osób bo już w ogóle nie robią żadnych flaszek bo nie ma to najmniejszego sensu, i takie coś jest nazywane reworkiem i ułatwieniem wytwarzania flaszek XD?
Nie znasz mnie wcale ale klękaj przed panem, ale klękaj przed panem
Będę legendą i skończę jak Cobain
18:00 Poszyty[140]: Dodaj sobie w opisie na forum, że jako jedyny masz pusto w q :D
ODKRYWCA Największego buga gry https://imgur.com/Egj4pFo
vixenigris
Fighting with Treetures
Has thanked: 32 times
Been thanked: 21 times

Post by vixenigris »

Nie to jest najgorsze, tylko kasowe zlecenie zajmujace godzinę i cena flaszek 50k szt. Z jednej strony każda aktywność w grze jest tak przykra że trzeba się pogodzić ze starą życia i nastroju z drugiej strony kasowe wystarczy na 3 flaszki czasem 4 jak się dobrze trafi kupca. No to tylko 2,5h roboty żeby hoha ożywiać i to niezależnie czy kasowe czy flaszki samodzielne. Najbardziej zatwardziali na drakemer już nie logują nawet na tak wspaniale aktywności jak task na złoto. Zostały już 2 albo 3 gildie z aktywnymi członkami w ilości może 8. Rynek po prostu kręci się na pełnych obrotach... Jak dobrze że wszystko przewidzieli. Oby im to jeszcze bokami wyszło.
Legnahcra
Been thanked: 3 times

Post by Legnahcra »

Jedynie możliwość powrotu na 2d tą grę uratuje, ja nie loguje bo nie ma zwyczajnie po co.
vixenigris
Fighting with Treetures
Has thanked: 32 times
Been thanked: 21 times

Post by vixenigris »

na 2D kasowe wynosiło takie 320k srednio na DZIEŃ i finito, więcej nie szło z kasowego zrobić chciałeś więcej robiłeś flaszki eski czy coś innego. Tutaj mamy nawet 3 kasowe na dzień, żeby tak ..... bezczelnie zmuszać graczy do grania 3x więcej dając im tą samą marchewkę podzieloną na 3 części, żeby zrobić dzienny task. Ten task zajmuje tyle samo czasu co każda inna aktywność, więc po kij ja mam dać komuś zarobić na robieniu flaszek jak zwyczajnie mi nikt nie da zaoszczędzić czasu robiąc kasowe? Jestem też z tych szćześliwców, którzy podczas kasowego muszą restartować gre bo już sie ujechać nie da z tym wczytywaniem. Wina kompa nie gry (co mniej ubogaceni intelektualnie niech sobie tak myślą). Nigdy żadnej gry nie musiałem uruchamiać od nowa bo zwalniała.... NIGDY i ZADNEJ, przykro mi takie są fakty. Tak więc po kija mam dać zarobić komuś na flaszkach, żeby mi je robił jak ja muszę na te flaszki zmarnować i tak ponad 2 godziny w rozłożeniu na 3x dziennie, żeby na nie zarobić? Jak mam dać zarobić innym graczom? No jak? Czego ma mi się nie chcieć bardziej? kasowego 3x czy flaszek na afk? Odpowiedz brzmi nie chce mi się bardziej kasowego,takie patetyczne wybory muszą dokonywać gracze na zlecenie, które powinny być atrakcyjne. Więc jako 90 lvl napierdzielam wandali komary i bandytów. Brawo ekipa wyśmienity pomysł. Jeszcze 2 takie akcje i gracze będą mogli grać 8h dziennie robiąc task 9 flaszek task coś tam task i coś tam Tym sposobem zakażecie graczom grać na amen. Jeszcze tylko dodajcie z dwie równie popaprane aktywności, czekamy. Z aktywności wyleciały klatki bo 80k za 8% lvla peta to nie wiem kogo stać mającego 3 pety no a przecież tylko jednego może tak TANIO(looool) wyexpić. Tak więc czekamy na jeszcze inny nonsens, którego robienie będzie się tak opłacać czasowo i energicznie, że gracze do końca życia nie będa wiedzieli czy opłacało się czy stracili jednak czas. Kasowe, które trzeba każdorazowo oddolnie robić, żeby kasa kulała się jak kula śnieżna i więcej i więcej czasu poświęcać jest tylko bardziej i bardziej nieopłacalne. Niby więcej tej kasy, ale jak pomnożycie ten czas to 50% gry robicie taska na złoto, więc pytanie brzmi opłaca się taka aktywność? Jest fajna? To było retoryczne pytanie, nas nie okłamiecie to i sami siebie też nie próbujcie.
Legnahcra

Post by Legnahcra »

Dajcie mi wrócić na 2d tam chociaż postacie w walce jak i sam wygląd walki wyglądały super, a w 3d wyglądają tragicznie. Nic nie szkodzi że 2d nie będzie już wspierane, oddajcie tylko tam turnieje i wystarczy. Sam wygląd 2d przyciąga a 3d szkoda gadać, nawet na bosy nie chce się iść bo tylko szarość i szarość jeszcze te animacje ataków i samej walki masakracja. Oddajcie 2D
Paparo
Simon’s student
NICK: Paparo
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post by Paparo »

Legnahcra wrote: Fri Jun 10, 2022 8:02 am Dajcie mi wrócić na 2d tam chociaż postacie w walce jak i sam wygląd walki wyglądały super, a w 3d wyglądają tragicznie. Nic nie szkodzi że 2d nie będzie już wspierane, oddajcie tylko tam turnieje i wystarczy. Sam wygląd 2d przyciąga a 3d szkoda gadać, nawet na bosy nie chce się iść bo tylko szarość i szarość jeszcze te animacje ataków i samej walki masakracja. Oddajcie 2D
Zgadzam się, mi też bardziej wizualnie się podobało 2d. Co do tego wspierania to całkowicie bez różnicy czy będą wspierać czy nie będą. Od lat już nie wspierali 2d, bo pisali że wszystkie siły są zaangażowane w BR, tak więc absolutnie nic się by nie zmieniło, gdyby odpalili 2d z adnotacją że nie będą wspierać.

Ale oczywiście jestem za tym, by odpalili na nowo Taern wraz z oddelegowanymi ludźmi co by się tą grą zajmowali. A jak już tak się rozmarzyłem to najlepiej by było jakby sprzedali Taern pierwszej lepszej firmie co zajmuje się grami, pewnie by byli bardziej profesjonalni niż oni i wszyscy by byli zadowoleni xD
Legnahcra

Post by Legnahcra »

Zniszczyliście ta gre koncertowo i po mistrzowsku, jeśli ja długoletni gracz wolę grać w Heroes 3 które było wydane w 1999 roku czyli w ubiegłym wieku niż w to cale świetne 3D, gra musi mieć wygląd żeby przyjemnie się w nią grało a brokenranks jest tragiczne, liczę tylko na powrót do 2D, bo jeśli faktycznie tak ma wyglądać ta gra to ja dziękuję wolę pograć w grę z poprzedniego wieku😁. Patrząc po wyglądzie gry, braku możliwości powrotu na 2D i komunikacji ekipy z graczami jestem prawie pewien że chcecie uśmiercić tą grę w bardzo krótkim czasie, a dziwne bo jakby nie patrzeć jest to w pewnym sensie wasze dziecko. Możliwe że wroce do gry tak jak duża liczba graczy jeśli będzie możliwość powrotu do 2D, na ten moment dziękuję za grę. Czasem trzeba zrobić krok w tył by móc zrobić dwa naprzód czy jakoś tak😁,czyli przyznać się do błędu że 3D to niestety nie wypał i dać możliwość graczom powrotu na 2D by udało się ich zatrzymac przy waszej produkcji, ale czy Wy jako ekipa to potraficie, nie wiem pozostaje poczekać i się przekonać.
TenObcy
Simon’s student
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Post by TenObcy »

Patrzymy na to jako "starzy gracze", że zepsuli, a może właśnie o to chodzi, aby odeszli Ci którzy przez lata gry dorośli, dojrzeli, nauczyli się dodawać dwa do dwóch, a na ich miejsce przyszli młodzi, niedoświadczeni, których mozna łatwo okiełznać, wypunktować psychicznie i wmówić im, że białe wcale nie musi być śnieżnobiałe...wystarczy jak będzie szare :lol:
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu Tak, nie…Nie podoba się. Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie."
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”