Szczera prawda o BROKEN RANKS

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Post Reply
Onion
Kemenac visitor
Has thanked: 14 times
Been thanked: 53 times

Re: Szczera prawda o BROKEN RANKS

Post by Onion »

Czy Wy nie potraficie zrozumieć przekazu?
Dasi wywołuje mnie do odpowiedzi.
dasi wrote: Sat May 14, 2022 12:26 pm Proszę się w końcu zacząć ustosunkowywać do treści, nie tylko do form językowych, które stosujemy!
Odpowiadam, że nie mam kompetencji by odpowiadać na te pytania, a Wy macie pretensje o to, że odpowiedziałem na te pytania. Wystarczy odrobinę wyłapać kontekst.

@down ale dasi wywoływał do odpowiedzi na te pytania, nie zadał nowych.
Kal
Wandering in the Tunnels
SERVER: Kadarin
NICK: Kaladin
Has thanked: 3 times
Been thanked: 12 times

Post by Kal »

No ale te pytania nie są w ogóle zadawane do ciebie. Zadał je dasi czy seba? Nie wiem, co mam wyłapywać z kontekstu, że ci dwoje to jedna i ta sama osoba na dwóch kontach i tylko ty znasz prawdę? Czy jaką inną zmyśloną historyjkę mam tu napisać, żeby ci kontekst pasował?

Nie masz kompetencji do odpowiadania na te pytania - gratulacje, daleko zaszedłeś dochodząc do tych wniosków, szczególnie po moim dwu-trzykrotnym ich wcześniej powtórzeniu. Skoro nie masz, jak już powiedzieliśmy, do tego kompetencji, to może, no nie wiem, nie odpowiadaj niepytany?
Way
Fighting with Treetures
Has thanked: 23 times
Been thanked: 39 times

Post by Way »

Onion wrote: Sat May 14, 2022 4:19 pm Czy Wy nie potraficie zrozumieć przekazu?
Dasi wywołuje mnie do odpowiedzi.
dasi wrote: Sat May 14, 2022 12:26 pm Proszę się w końcu zacząć ustosunkowywać do treści, nie tylko do form językowych, które stosujemy!
Odpowiadam, że nie mam kompetencji by odpowiadać na te pytania, a Wy macie pretensje o to, że odpowiedziałem na te pytania. Wystarczy odrobinę wyłapać kontekst.

@down ale dasi wywoływał do odpowiedzi na te pytania, nie zadał nowych.
Co ekipa robi w danej sytuacji:
Krok 1. Gracz zadaje pytanie
Krok 2. Odpowiada na pytanie mimo, że nie zna odpowiedzi
Krok 3. Jak gracz pisze ekipie, że są idiotami to osoba odpowiadająca żali się, że nie ma kompetencji do odpowiedzi na pytanie.

Co ekipa POWINNA ROBIĆ w danej sytuacji:
Krok 1. Gracz zadaje pytanie
Krok 2. Hmm widzę, że nie znam odpowiedzi, przekażę dalej by ktoś kto zna odpowiedź udzielił pytania i przekazuje graczowi informację, że przekazane zostało dalej i ma czekać na odpowiedź od osoby kompetentnej.
Krok 3. Gracz dostaje odpowiedź od osoby, która umie odpowiedzieć na pytanie.

Głupszej instrukcji naprawdę nie da się zrobić byście cokolwiek pojęli.
Sepultura
One foot in Haligard
Been thanked: 1 time

Post by Sepultura »

I droga ekipo nie dziwcie sie reakcji graczy to i tak super z waszej strony ze ktoś napisał daliśmy ciała tyle , że dalej nic tak naprawdę za tym nie poszło bo na 3d wieluuuuuuuuu graczy czekało dobrych pare lat to oni Was wspierali grając w taerny (wtedy nie bylo nowego narybka, a jak był to napewno nie w takiej liczbie jak po wejściu 3d) czekaliśmy, czekaliśmy i nagle weszło 3d i sie okazało , że ktoś uwalił cały klimat gry.Powtórze jeszcze raz "pazera gubi" jeszcze mozecie to naprawić, ale nie jednym wpisem kogoś tam z ekipy, że dał ciała poprostu zmieńcie nastawinie do tego co gracze piszą, insynuują,podpowiadają bo to oni graja i oni widzą to co ktoś zepsuł, a zepsuł z tego co widze slysze w huhu.Dziwne jest to, że jeden wpis ze strony jakiegoś tam mistrza, a pózniej już tylko to do czego zdażyliśmy sie przyzwyczaić czytaj prawo jest gorsze tu niż w Korei Północnej nadal tak jest niestety.
P.s. jak sobie przypomne stare forum i te forum "dokładnie" te forum oddaje to gdzie teraz jest gra na ten moment.
vixenigris
Fighting with Treetures
Has thanked: 32 times
Been thanked: 21 times

Post by vixenigris »

Spróbujmy inaczej im to wyjaśnić, bo wszyscy próbują powiedzieć im to samo tylko bardzo..... uczuciowo Ekipa + gracze = team. Spróbujmy tak. Jeśli chcę kupić samochód dajmy skode to czytam w internecie opinie o nim. Opinie mówia wszsytko co trzeba wiedzieć zeby kupić dobry samochód. Reszta to juz tylko szukanie i nie dac sie orżnąc. Opinie klientów mówią bardzo wiele. Jak samochód nie udał się, to marka wie po latach czemu sie nie udal, co nagminnie się wali, co mówią klienci. Oni SLUCHAJA opinii klientów pozwala im to nie popelnic bledu przy kolejnej wersji. Tak działają profesjonaliści. Możecie nami gardzić, za to że zachowujemy sie jak zachowujemy. Ale wielu ludzi wydało na to tyle kasy co na samochód i to marudzenie nie jest ani pozbawione przyczyny ani nie jest pozbawione ogromnej wartosci dla was jako developerów. Wstarczy sluchać. Wprowadziliscie tak wiele rzeczy ktorej nigdy zaden gracz nawet nie wspomnial, ze chcialby je w grze. Tak jakbyscie na zlosc robili. Kierowcy narzekają na silnik to wy zmieniacie siedzenia. No nie dacie rady tak. Chcecie zarobić widzimy, i naprawdę plakac mi sie chce ze przez te tyle lat tyle pieniedzy wam oddałem i wy krzyczycie malo malo malo i robicie te skiny durnoty zamiast zrobic cos z gra. To boli, jako klient czuje sie wrecz przeżuty i wyrzucony. Skończcie z tą butąi arogancją, tak was już określili inni i naprawe uważam, żę to trafne. Bo jak 10 ludzi komuś mówi jak nie robić a on to robi to jest on właśnie arogancki w swoim myśleniu. Swiat się myli ale nie on. Macie 10 lat opinii, macie jej tak wiele, że jak zaczniecie dziś czytać to wakacje wam na tym zjadą, tyle rzeczy sie wyklaruje i tyle rzeczy ulegnie poprawie dzieki temu. Wystarczy wziąć krytykę do serca, zamist odbijać ja i reformować według tabel, symulacji i --- czego jeszcze. Bo już to widzę jak jakaś symulacja wam poazuje, ża co gracze wam dają pieniądze najchętniej jak wszystko ale to wszsytko co robią w grze robią z niechęcią. To co tak naprawde tam ogladacie? bo nie jest to wykres zadowolenia.

Proszę bez przekleństw, nawet lekko ocenzurowanych - Onion
Skrzatu
One foot in Haligard
NICK: SkrzatQ
Has thanked: 7 times
Been thanked: 24 times

Post by Skrzatu »

Szkoda, że dopiero teraz zobaczyliście jak Wam się sypie grunt pod nogami. Jestem przekonany, że wcześniejszym podejściem zniechęciliście sporą część graczy do tego tytuły, co widać po mergach NOWYCH SERWERÓW. Dość sporo osób odbiegło od gry i dopiero zaczynacie się interesować graczami. Szkoda, był potencjał, a Wy go zmarnowaliście.
"Topką się jest, a nie bywa."
vixenigris
Fighting with Treetures
Has thanked: 32 times
Been thanked: 21 times

Post by vixenigris »

Na pewno nie da się uratować wszystkich serwerów nawet jak z jakiegoś magicznego powodu ludzie zainteresuja się gra. Trzeba zrobić jeden serwer miedzynarodowy ( nowy i Stary) nie dzielic więcej graczy. Lepiej raz a 240 niż 3x a 80. Dopiero taki serwer ratowac się da.
DepeChe
Taernian the refugee

Post by DepeChe »

----------------------------------------------------------------

Zacznijmy od tego, ze ciezko jest oczekiwac dobrego dialogu miedzy graczami a ekipa (nizszego szczebla, ale jednak), gdy jakas totalna randomka z discorda, ksiazkowy przyklad sodowki i przerostu ego, chcac zapunktowac u pomaranczowych czestuje za napisanie, ze sety na 100 lvl sa obecnie na eski.

Nie jest rowniez latwo walczyc "o swoje" gdy Daro zapytany o sortownik do eq odpowie, ze to "nie jest must have" jednoczesnie nie majac kompletnie nic przeciwko obnizeniu poziomu dropow synergetykow z bossow, a co za tym idzie jeszcze wiekszym balaganem w depozycie, w ktorym jak juz wczesniej wymieniony inzynier sam wspomnial, ekwipunek uklada sie w kolejnosci ID przydzielonego do sprzetu, ktorego gracz nie widzi. Jeszcze wiecej malych itemow, bo przeciez "chodzilo im o to, by bylo trzeba polaczyc bardzo duzo synergetykow by powstal jeden dobry". Do tego nie jest potrzebna systemowa segregacja ekwipunku. Quest na 10 minut jest "must have", nowe skiny tez a porzadek w depozycie i ograniczenie uczucia pracy archiwisty w gierce online, nie. Proba zwrocenia uwagi na jakis problem jest czesto zagrozona rogalem, a szkoda, mam sporo fajnych pomyslow, ktorych wieksze przebicie wrozylbym bardziej na discordzie niz na forum.

Odnosnie samych synergetykow... wprost? To bylo totalnie nieprzemyslane. Dlaczego? Moze w formie odpowiedzi zapytam w tej sprawie inaczej i w sumie tylko raz. Jaki sens Tworcy gry widza obecnie dla rarow i setow na 100 lvl? Nie trzeba byc Nostradamusem by doskonale wiedziec, ze bez zaplecza craftingu rarow (ktorych nomen omen bylo i tak za duzo w grze) lub innego ich wykorzystania na skale porownywalna teraz z synergetykami, wprowadzanie nowego rodzaju itemu w takiej formie bedzie zabojstwem rarow i setow. Obnizka ladunku synergetykow byla jak nakarmienie glodnych kalekami. No niestety, tak tego nie zalatwicie.

Biorac pod uwage obecna potege wszystkich postaci, mozna na spokojnie bedac dajmy na to takim mosiem czy vd ubrac sie na 140lvlu w same synergetyki, pokrecic wsio na dyche i grac sobie w rozladowancach majac wywalone na te mody i ladowanie eq. Jaske modle i tak na spokojnie w takim eq sie zrobi z petami (kto by sie przejmowal kara do dropa na rary, ktorych nikt od dawna nie chce :lol: ) a raz na jakis czas naladowac epika to tam nie problem. Najgorsze jest nie to, ze rary poza dawnym endgamem (a i to nie w niektorych przypadkach) sa do smieci, nie to. NAJGORSZE jest to, ze sami siebie Tworcy gry zaszachowali. Znerfia synergetyki, ktore ludzie juz polaczyli, wydali kase, pokrecili na wysokie ulepy to wkurza ludzi i nie bedzie z kim robic dialogu. Zostawia tak jak jest, beda czytac (slusznie zreszta) ze to nie byla przemyslana decyzja. Jedyne co sie mocno broni to pierscionki resowe, nic wiecej.

Sytuacja jest ciezka. Gra nie okazala sie takim sukcesem jak myslano, ludzi ubywa na starych serwerach, jest laczenie serwerow, sa rogale na dsc za prawde, jest twardoglowie inzynierow, ktorym "nie chce sie 50 razy tlumaczyc na dsc jak dziala podzial obowiazkow przy produkcji" gdy sie wspomni o palacych problemach. Niestety czesto mozna odniesc wrazenie, ze inzynierowie robia gre dla siebie, nie dla calej reszty ludzi a osoby majace wizje, pomysly lub zauwazajacy powazne problemy sa wypychani z discorda. Troche to przykre...

Proszę unikać komentarzy na temat moderacji postów, edytowałam. Adella
Way
Fighting with Treetures

Post by Way »

@Depeche Co do rarow to napisz wprost że patrzysz tylko przez pryzmat solo gry i resztę masz w pupie,nawet opinię innych by Twój komentarz nie wprowadzał w błąd bo niektóre rary maja sens tylko niestety tarulowe i pewne ewenementy.

Co do reszty się zgodzę choć mam świadomość że oni mają ręce pelne roboty i pewnie gra odzyska twarz dopiero w następnym roku.

Co do ogółu to śmieszy mnie to że moderatorzy się zamknęli w swoich dupochronach i nawet jak im podałem przykłady jak powinni się zachowywać to woleli się schować niż odpowiadać na to co jest przyczyną że tak oni nie dzialaja czy raczej swoje widzi mi się jest to. Jak nadal tu jesteś Rainbow, strzel raz a porządnie Onionowi i Adelle w łeb bo to się po prostu nie da nic już zrobić by jakkolwiek zmądrzeli.

Pozdrawiam
DepeChe
Taernian the refugee

Post by DepeChe »

Way wrote: Mon May 16, 2022 11:44 am @Depeche Co do rarow to napisz wprost że patrzysz tylko przez pryzmat solo gry i resztę masz w pupie,nawet opinię innych by Twój komentarz nie wprowadzał w błąd bo niektóre rary maja sens tylko niestety tarulowe i pewne ewenementy.
Depeche wrote: Mon May 16, 2022 11:44 am @Depeche Najgorsze jest nie to, ze rary poza dawnym endgamem (a i to nie w niektorych przypadkach) sa do smieci, nie to.
Way prosze czytac ze zrozumieniem, nie wmawiac komus kto przez jaki pryzmat patrzy i co ma lub nie ma w pupie, z gory dziekuje. Nikogo nie wprowadzam w zaden blad, a jesli juz to robisz to Ty takim wpisem.

Kwiatkow odnosnie braku szacunku do graczy jest znacznie wiecej niz zasypanie smiecio-itemami bez zadnego skladu i niech sobie to pospolstwo laczy i szuka, grunt by ladowali plate i kupowali skiny. Zeby daleko nie szukac, nowy system flaszek...

Ile trzeba wlozyc czasu zeby odebrac sobie padnietego aquapeta? Owszem mozna sobie kupic od innego gracza zestaw wskrzeszajacy (o ile ktos ma na sell), ale ponoc mial byc "lifting" systemu flaszek a w praktyce gracze musza albo wybulic wiecej za takowy zestaw, zrobic recznie (nie polecam, by zrobic 1 flaszke trzeba przejsc doslownie droge krzyzowa po liscie smieci i zainwestowac najlepiej caly dzien, ktos kto wymyslil caly ten nowy podzial flaszek i sposob ich wytwarzania nie jest godny podania mu reki) albo zrobic kilkanascie fyo i miec nadzieje, ze w ciagu tych kilkunastu inst spadna po 3 flaszki, ktore nas interesuja.

A pety przeciez padaja, czesto stoja na 100%, bija sie na odwroceniu, motyl nie uleczy. I wtedy co? Kolejne kilkanascie minimum inst fyo, kupowanie zestawu flaszek czyli w przeliczeniu wielokrotnosci wartosci odbioru peta z gildii czy dropienie smieci i przejscie 3x drogi przez meke by zrobic najpierw 3mf hp many, kondy, potem z nich 3 sf hp many, kondy i wreszcie na koncu zrobic wfy? I to wszystko TYLKO po to by... moc sobie odebrac peta :lol: . Sprobowalbym tylko o tym wspomniec na naszym "kanale informacyjnym", od razu toksyczna cenzorka Juria z discorda by czekala z kolejnym rogalem. Zreszta, jak sie pewnie wiele osob w tym tez nowych zniecheconych przez tego typu zachowania przekonalo, wiele na rogala nie trzeba. Zastanawiam sie, czy to jeszcze zwykla glupota, czy juz sabotaz. Nie wiem czy jest sens starac sie bez natychmiastowego wyrzucenia tego typu ludzi z discorda w terminie na wczoraj z wilczym biletem, bo ludzie sa odrzucani nie tylko przez to co inzynierowie wyrabiaja w grze, to jest jedynie czesc problemu, ale i tez przez zachowanie moderatorow.
Way
Fighting with Treetures

Post by Way »

@Depeche ale ja nie skłamałem, dobrze wiem że dla Cb będzie to zupełnie inną pula rarow I jak przyjdzie do konstruktywnej rozmowy to będziesz krzyczał jacy to są ludzie głupi i w ogóle więc tylko uprzedziłem fakty :lol:

Co do petów i innych aspektów które Ty i zarówno ja oczekujemy to pewnie Nam przyjdzie poczekać 2-3 lata aż będzie grywalnie. Niestety. A zapewne roadmapy nie da się przesunąć w ogóle bo są już gotowe pewnie rzeczy i dlatego mamy taki stan a nie inny.
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”