Łączenie Ostlor z Tolnor

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Galmachar
One foot in Haligard
Been thanked: 31 times

Re: Łączenie Ostlor z Tolnor

Post by Galmachar »

SrebrnaPani wrote: Mon Apr 11, 2022 1:28 pm Witaj,
Marti bardzo proszę o powstrzymanie się o tak prowokacyjnych i zaczepnych uwag, brak informacji nie jest oznaką braku szacunku i absolutnie nie wiąże się z lekceważeniem graczy. Musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać na informacje w tym temacie.
Co ty bredzisz kobieto? To ja się nie dziwię ze ta gra leży i kwiczy, skoro brak informacji nie jest lekceważeniem graczy to idąc tym tokiem rozumowania niezbalansowanie gry, ekonomii i wszystko o czym trąbią gracze to tylko ochrona graczy przed śmiercią z zachwytu jakby gra wreszcie była grywalna(przy czym grywalna nie oznacza możliwości odpalenia). Cierpliwi to gracze byli ale przestają być i mam nadzieję że boleśnie się przekonacie o konsekwencjach waszej buty i arogancji.
Reprezentujecie dno marketingu i zarządzania uważając że domaganie się informacji o reanimacji trupów w postaci starych serwerów to prowokacyjne i zaczepne uwagi. Na starych graczy plujecie regularnie (ale w waszej terminologii to będzie nawilżanie cery gracza) a nie zdajecie sobie sprawy że nowi gracze kiedyś będą starymi. Ale co ja się będę produkował, równie dobrze mógłbym gadać z psem.

Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi i okazanie szacunku rozmówcy, bo odpoczniesz od forum na dłużej, jeśli Twoje posty będą pisane dalej w tak odrażającym stylu.
Jeżeli tylko na tyle Cię stać i nie masz nic konstruktywnego do napisania to nie myśl, że tym sposobem polepszy się kontakt pomiędzy graczami a ekipą. Dobra wola jest potrzebna z obu stron i nigdy nie jest za późno na wypracowanie poprawnych relacji. Adella
Marti
One foot in Haligard
Has thanked: 4 times
Been thanked: 16 times

Post by Marti »

Marti bardzo proszę o powstrzymanie się o tak prowokacyjnych i zaczepnych uwag, brak informacji nie jest oznaką braku szacunku i absolutnie nie wiąże się z lekceważeniem graczy. Musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać na informacje w tym temacie.
Zadałem konkretne pytanie żeby gracze poznali co dalej, nie ma tu nic prowokującego innych czy obraźliwego. Skoro temat spada, robione są inne rzeczy jak np. rekrutacja na moderatorów to można się domyślać tylko że temat zanika. I ostatnia rzecz jak uważasz czy brak informacji to nie jest brak szacunku? moim zdaniem jest i to wielki brak do wielu graczy i zamiast to przyznać odpowiedź wygląda jakbym ja był temu winny. Uwierz mi gracze woleli by wiedzieć co dalej a to co jest a w zasadzie czego nie ma i jak się nas traktuje ciężko skomentować nie używając epitetów. Dla przypomnienia Rzuff tutaj odpowiadał gdzieś na forum że mają być łączenia serwerów na początku kwietnia stąd moje pytanie :)
SrebrnaPani
Taernian the refugee

Post by SrebrnaPani »

Jestem w pełni świadoma sytuacji w jakiej znajdują się gracze i tak samo jak wy chciałabym przekazać dobre wieści. Niestety z powodu wielu czynników na które nie mam wpływu, nie jestem w stanie podać rzetelnej informacji. Rzuff pisał o prawdopodobieństwie, że do łączenia dojdzie na początku 2 kwartału, jednak żadne konkretne daty nie zostały podane. Jak już mówiłam musimy jeszcze trochę poczekać.
Człowiek naprawdę posiada tylko to, co jest w nim..

[ Oscar Wilde ]

SrebrnaPani/Wredniutka s2/s5/PL1_Tolnor
WredniutkaGM Tolnor 2D
Zaczajona Izin
Merrgot Kadarin
rzuffi
Tilsai killer
Has thanked: 38 times
Been thanked: 36 times

Post by rzuffi »

Marti wrote: Mon Apr 11, 2022 3:30 pm
Zadałem konkretne pytanie żeby gracze poznali co dalej, nie ma tu nic prowokującego innych czy obraźliwego. Skoro temat spada, robione są inne rzeczy jak np. rekrutacja na moderatorów to można się domyślać tylko że temat zanika. I ostatnia rzecz jak uważasz czy brak informacji to nie jest brak szacunku? moim zdaniem jest i to wielki brak do wielu graczy i zamiast to przyznać odpowiedź wygląda jakbym ja był temu winny. Uwierz mi gracze woleli by wiedzieć co dalej a to co jest a w zasadzie czego nie ma i jak się nas traktuje ciężko skomentować nie używając epitetów. Dla przypomnienia Rzuff tutaj odpowiadał gdzieś na forum że mają być łączenia serwerów na początku kwietnia stąd moje pytanie :)
Łączenie jest przewidziane - nic się nie zmieniło, niestety nie możemy jeszcze podać konkretów odnośnie daty. Warunkiem łączenia było powodzenie merdża mniejszych serwerów (o tym nie wspomniałem wcześniej, ale gdyby na mniejszych był problem, to merdż większych znacznie by się opóźnił), jednak jak wspomnieliśmy w komunikacie - łączenie zakończyło się sukcesem, więc przewidziane są następne.
Way
Fighting with Treetures
Has thanked: 23 times
Been thanked: 39 times

Post by Way »

rzuffi wrote: Tue Apr 12, 2022 6:35 am
Marti wrote: Mon Apr 11, 2022 3:30 pm
Łączenie jest przewidziane - nic się nie zmieniło, niestety nie możemy jeszcze podać konkretów odnośnie daty. Warunkiem łączenia było powodzenie merdża mniejszych serwerów (o tym nie wspomniałem wcześniej, ale gdyby na mniejszych był problem, to merdż większych znacznie by się opóźnił), jednak jak wspomnieliśmy w komunikacie - łączenie zakończyło się sukcesem, więc przewidziane są następne.
Jeśli chcecie mniej krytyki to wypadałoby przedstawić po prostu plan działania np.
1. Jeśli powiedzie się łączenie serwera a i b bez przeszkód to później łączymy c i d.
2. Jeśli powiedzie się łączenie c i d bez przeszkód to później połączymy e i f.
3. Jeśli powiedzie się łączenie e i f bez przeszkód to później połączymy tolnor i ostlor.

Taki tylko przykład jak powinien wyglądać Wasz przekaz informacji, macie tyle narzędzi, discord, aktualności BR, FB i inne tego typu by rzucić garść informacji i Wasz plan działania to NIE. Dlaczego?
Krzychu98
Still in prologue

Post by Krzychu98 »

Niestety swoją przygode z Taernem skończyłem dwa miesiące temu . Od początku Broken Ranks nie ma z kim grać na serwerze Ostlor, nie mówiąc o znalezieniu teama na Tarula, szkoda grałem w tą grę od 2012 roku.
Last edited by Krzychu98 on Wed Apr 20, 2022 12:16 pm, edited 1 time in total.
Ruffur
Simon’s student
Been thanked: 5 times

Post by Ruffur »

Siema co zawiodło, że 2D bez wspierania dostaje ten sam co roku ale lepszy niż w BR event wielkanocny i podejmujecie kroki łączenia serwerów 2D, a mergu na 3D dalej brak, gdzie aktywność na Tolnor/Ostlor podczas ev wielkanoc wynosi ilość podobną lub nawet mniejszą niż normalny dzień aktywności za czasów 2d. Topowe MMO nie wypaliło czy o co chodzi bo ja nie rozumiem a chciałbym.
Nie znasz mnie wcale ale klękaj przed panem, ale klękaj przed panem
Będę legendą i skończę jak Cobain
18:00 Poszyty[140]: Dodaj sobie w opisie na forum, że jako jedyny masz pusto w q :D
ODKRYWCA Największego buga gry https://imgur.com/Egj4pFo
TenObcy
Simon’s student
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Post by TenObcy »

Hej, czy łączenie starych/nowych serwerów coś da? Wątpię. Moim skromnym zdaniem przez parę lat żyliśmy obietnicami wejścia do Walhalli, a okazało sie, że to imieniny u dość starej ciotki, która zrobiła sobie nowy makijaż. Niby fajnie, zaprosiła koleżanki, ale te koleżanki mają po 40 lat i rozmawiają o chorobach i co je łupie w krzyżu i w kolanach. Czasy świetności minęły...nie ma efektu woow, baa, nie ma nawet klimatu. Wszystko jest ograne, bez polotu. Niby dali wyścigowe auto, ale w baku pusto. Tak ja czuję mogę sobie cisnąć pedał gazu, ale nie ruszę nawet pod kebaba. Mario bros ma więcej akcji niż to co proponują tu i teraz...Rpzwalenie stanu osobowego na 2D i na 3D też pewnie nie pomogło. Generalnie "gratuluję" pomysłu. Myślę, że więcej porównań nie muszę pisać? Acha...to są moje subiektywne odczucia. Szkoda mi tylko niedoinformowanych (jak myślę) funkcynjych, którzy jeszcze próbują tłumaczyć tych co myślą, że "myślą" nie mając nawet zarysu co chcą zrobić. Apropo...jakie kwiaty Wam rzucić jak gra umrze do końca?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu Tak, nie…Nie podoba się. Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie."
vixenigris
Fighting with Treetures
Has thanked: 32 times
Been thanked: 21 times

Post by vixenigris »

Wedlug mnie chodzi o arogancję. Jak my im możemy mówić jak robić grę. Przecież już jedna zrobili. Słuszna nawet uwaga, tylko rodzi jeszcze inne pytanie dlaczego do samego końca nie obchodziło ich dlaczego w ogóle w ta grę ludzie grali? Powolutku niszczone jest wszystko, a updaty wnosza rebalans flaszek dzięki czemu nie umiem ożywiać peta. Poświęce godzine na robienie flaszek to sobie ozywie. Proste prawda? Szukamy wyjscia z cyrku i zatrzaskujemy drzwi. Do samego końca serwery będą pustoszec bo gracze wymiekaja od stopnia absurdalnosci, nie stopnia trudnosci. Jeszcze czasami choć już mi się już nie chce wybijam graczom pewne rzeczy z głowy żeby nie popelnili ogromnych błędów podczas gry, bo umówmy się droga rozwoju jest jedna pozostale tylko moga go powstrzymac. Kupno petow jest dokładnie tym przykładem. Nie ma graczy, ani możliwości. Statek płonie załoga katapultuje się w ocean. Co jest robione? Duch zamku.... Nie ma graczy poniżej 40 lvl na drakemerze. Może z 2. Ale zróbmy im ducha zamku, poczekaja 3 miesiące na jeszcze 3 graczy i sobie pójdą. Proste prawda. Statek płonie a gasi się go instancja która będzie równie pusta i niepokalama jak aktualnie wieża. No i skiny. Ostatnio dodano kilka nowych dla tej setki graczy co jeszcze gra. Tak się gasi pozar na statku. Po merge w może 100 top lvl znalazlem z 7 nowych nickow. To miał być ratunek tak? Nie możecie uwolnić pewnych rzeczy żeby gracze mogli jeszcze pograć na pustych serwerach sami? Nie możecie przenieść graczy do ich przyjaciół na inne serwery?Albo w 2? Koniecznie jest targowisko i screeny na forum gdzie itemy sa warte bliżej ceny sprzedaży u npc? To co nam wnosza updaty to nic innego jak zmiany zniczy na grobie. Ostatnia nadzieja zdechnie w momencie jak zaczną robić skorki dla petow..... To już będzie nowe dno. Gracze przecież logują żeby zmienić wyglad i stać pod miastem i szukać drużyny 4h... Przecież na tym to polega
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”