seba83 wrote: ↑Thu Mar 24, 2022 7:11 am
Nie wiem czy to konkretnie Ty ale opiszę sytuację która była na starym forum. Byli tacy gracze co właśnie się znali na game devie,informatyce, IT itp itd co twardo tłumaczyli marudzącym graczom jak to nie rozumiemy twórców. W porównaniu do takich osob i takiego posta co zaprezentowałeś my doskonale wiedzieliśmy tylko to już było walenie grochem o ścianę więc pisaliśmy stricte o grze I problemach gry. Teraz takim osobom mogę ja osobiście powiedzieć "a nie mówiłem

". Ja osobiście jestem zażenowany jak bardzo oni uważają swoje praktyki za najlepsze i nie widzą że można coś lepiej zrobić

Na starym forum używałem tego samego nicka. Mniejsza z tym, bo to nie istotne. Kwestia jest taka, jakim cudem przy takich zarobkach, jest tak nędzny rozwój gry. Seryjnie myślałem wcześniej, że miesięcznie zarabiają góra 30k, a tu się okazuje że ponad 100k w 2 dni

Jako gracz czuje się zrobiony w balona, ciągłymi tłumaczeniami o brakach programistów,grafików itp.
Akurat tu byla specjalna akcja pomocowa, wchodza tu tez inne czynniki poza tymi codziennymi, jak chec pomocy poszkodowanym, zwyczajne wspolczucie ludzkie. Natomiast daje to pewien wglad w sytuacje, ze spolecznosc jest gotowa w ten czy inny sposob pieniadze wydac... teraz kwestia co zrobia tworcy, uczciwie potraktuja graczy i dadza im to na co zasluguja i czego oczekuja(oczywiscie zachowujac proporcje, bo oddajmy cesarzowi co cesarskie - gracze tez maja fanaberie i pomysly z tylka) czy bedzie takie czolganie sie z upka do upka w ktorym jedynie beda poprawki poprawek ktore notabene sa wynikiem ich bledow i niedopracowania gry i dalej tlumaczac sie ze w ciagu 2 miesiecy bylo juz 10-11 upkow xD jak mantra ale powtorze....a w nich z "NOWOSCI" to 2 questy : )
Rowniez zachowujac proporcje, ale giereczka ktora wyszla tydzien czy dwa po BR (kazdy pewnie kojarzy o ktora chodzi) do dnia dzisiejszego wprowadzila lub na doslownie dniach bedzie wprowadzac - nowe postacie, balans w istniejacych, nowe lokacje - raidy, bossy itd, balans w raidach... i dla mnie creme de la creme odnosnie rowniez spolecznosci gry - tworcy, developerzy mieli odwage przyznac jasno i wyraznie ze troche zbladzili i ostatnie zmiany nie byly dobre.... co ciekawe wynikalo to z oburzenia graczy na ZBYT DUZY KONTENT xD ktory wymuszal na nich wieksza inwestycje realnych pieniedzy w gre by nadazyc nad kontentem. Jak to czytalem to po prostu peklem ze smiechu myslac o tym z czym my sie zmagamy, ale lepiej marudzic z nadmiaru i grac a kaska plynie w kieszenie tworcow niz marudzenie marudzenie az wkoncu uninstall game bo tworcy maja gdzies wolanie o litosc..az do przynajmniej smierci klinicznej serwerow a wtedy z pieniazkow nici. Ich piaskownica ich zabawki, niech sie bawia jak chca ale na horyzoncie masa nowosci i gracze chocby z ciekawosci beda chcieli zerknac na nie a wtedy istniej ryzyko kolejnego odplywu graczy na rzecz innej gry : )
Ale moze tego wlasnie trzeba, terapii wstrzasowej.
Ja juz koncze bo nie ma to sensu, walenie glowa w mur...ale cierpliwosc sie konczy
Pozdrawiam