Pierwsza taktyka - propozycja

Masz pomysł na dodanie czegoś zupełnie nowego w Grze lub na Forum? Napisz!
Post Reply
Galon
Taernian with basic skills

Pierwsza taktyka - propozycja

Post by Galon »

Witam,
Czy nie dałoby się wprowadzić takiego usprawnienia żeby gra automatycznie ustawiala 1szą taktykę po rozpoczęciu walki?
Myślę, że jest to ciekawy, a zarazem prosty sposób na usprawnienie rozgrywki.

Edycja literówki w tytule. rzuff
Qweta
Simon’s student
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times

Re: Pierwsza taktykq

Post by Qweta »

Myślę że puste pola i nie rozdane PA są po to aby ustawić coś nie używając gotowych taktyk, chociażby ucieczkę. Jednakże pomysł ciekawy gdybyśmy mieli możliwość włączania i wyłączania takiej opcji.
Galon

Post by Galon »

Wydaje mi się, że o wiele rzadziej korzysta się z ucieczki niż z pierwszej dostępnej taktyki i byłoby to wygodne usprawnienie, a ucieczkę można tak samo szybko ustawić z gotowej taktyki jak z tej pustej.
Qweta
Simon’s student
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times

Post by Qweta »

Tu po części masz racje.
Ale też można sobie wyobrazić taką sytuacje że prowadzisz 5-cio osobowym party.
Twoi kumple poszli sobie na obiad a Ty pełnisz dyżur i polujesz na czempy.
Gdy atakujesz to automatycznie wszystkim się włącza pierwsza taktyka.
To automatyzacja gry. Niezgodne z regulaminem.
Równie dobrze można napisać prostego bota który będzie za Ciebie wciskał pierwszą takte.
Jednakże takich praktyk odradzam. Za to jest ban permanentny. :)
Niebićmnie
Still in prologue

Re: Pierwsza taktyka - propozycja

Post by Niebićmnie »

W drużynie każdy uczestnik powinien przed rozpoczęciem walki kliknąć "Gotów", czy inny "Start", to by rozwiązało problem party na afku. Ustawienie pierwszej taktyki, jako domyślnej, znacznie usprawniło by grę. Masz więcej czasu na wybranie celu i modyfikację taktyki. Ludzie ze starymi kompami byli by dźwięczni ; )
PsiemekSzef
Simon’s student
SERVER: Taharin
NICK: KyronFps
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Post by PsiemekSzef »

Teraz gdy można wybierać taktyki numerkami i klikać zegar np. Spacja to i tak jest dużo prościej niz jak byś musiał myszką klikać
Werchiell
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post by Werchiell »

A ja sobie wyobrażam sytuację, gdzie jestem druidem, a mój kolega przykładowo rycerzem i kolega nie ma czasu za bardzo grać. No to biorę go do drużyny, automatycznie włącza mu się 1 taktyka, zasoby mogę mu uzupełniać i tak expić przez wiele godzin. Będę wtedy takim botem dla niego. Zanim wróci, to wbije lvl.

A tak z innej beczki, to uważam, że w grach tego typu to nie może wejść w życie. Argument graczy na AFK'u też do mnie nie przemawia - sami wybieramy towarzyszy do wypraw, jeżeli nie potrafią przed mobem/bossem napisać "z/w", to może warto zmienić towarzyszy. Wiadomo, są też inne sytuacje awaryjne, gdzie nagle trzeba odejść od komputera na chwilę i ta chwila może zdecydować o dalszych losach - wtedy warto korzystać z komunikatorów głosowych.

Wystarczającym udogodnieniem jest opcja zbindowania klawiszy pod taktykę, oraz wciśnięcie zegara. To już znacznie przyspiesza wybór taktyki. Pełna automatyzacja nie powinna mieć miejsca. Według mnie, jedynym sensownym pomysłem tego typu byłoby ustawienie automatycznej ucieczki, jeśli postać nie wykona żadnego ruchu przez określony czas. Tylko wtedy, gracze zbijający psycho poprzez stanie wiele rund, by byli wściekli. Więc już lepiej, niech zostanie jak jest - na skale globalną nie jest to uciążliwe, by zmieniać coś w tym aspekcie.
Post Reply

Return to “Pomysły i propozycje”