Zniszczona ekonomia skinów

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Post Reply
Way
Fighting with Treetures
Has thanked: 23 times
Been thanked: 39 times

Zniszczona ekonomia skinów

Post by Way »

Witam Serdecznie! Piszę temat gdyż częściowo nie zgadzam się z nowym systemem skinowania i już tłumaczę o co chodzi. Obecnie przedmiotów ze znaczkiem "hełmu" nie jesteśmy w stanie W OGÓLE sprzedać, nawet jakbyśmy mieli zdjąć nakładkę, której nie da się nawet morphem ściągnąć w celu sprzedaży. Jest to bolesna zmiana gdyż skiny, które wyrabiamy w eventowych okolicznościach i unikalnych skinów - są one praktycznie tylko dla Nas i nie mamy jakiejkolwiek siły by na tym zarobić albo sprzedać, bo po prostu Nam dany przedmiot się nie podoba. Osobiście uważam, że tak nie powinno być i piszę tu w stronę skinów unikalnych jak i eventowych (własne wyrobienie - nie kupienie za platynę) i te przedmioty powinny być dostępne w handlu jak najbardziej.

Rozumiem, że skiny sklepu premium nie da się sprzedawać gdyż już od dawien dawna jest tak, że to co kupujemy za platynę jest tylko do Naszego użytku,ale nie rozumiem czemu tak zostały pokrzywdzone skiny eventowe i unikalne.

Chciałbym zapytać Was graczy czy taki stan rzeczy Wam odpowiada jak i Twórców dlaczego podjęli się takiej wizji co do nowego systemu skinowania jak i skinów z eventów/unikalnych?
Gimbly
Still in prologue
Has thanked: 7 times

Re: Zniszczona ekonomia skinów

Post by Gimbly »

Tak offtop, czy zmiana dot. skinów jest tylko na nowych serwerach czy też starych?
Way
Fighting with Treetures
Has thanked: 23 times
Been thanked: 39 times

Post by Way »

Gimbly wrote: Mon Feb 14, 2022 6:08 pm Tak offtop, czy zmiana dot. skinów jest tylko na nowych serwerach czy też starych?
na starych również
Khezo
One foot in Haligard
Has thanked: 19 times
Been thanked: 2 times

Post by Khezo »

Według mnie masz rację, skiny unikatowe i eventowe powinny mieć ciut inną kategorię, mianowicie powinny działać tak samo ale być nieprzypisane.
Ciekawią mnie natomiast skiny premium, o których wspomniałeś. Słyszałem od kogoś że wśród nich mają być rotacje (czytaj mają zmieniać się co jakiś czas) i nie jestem pewien czy to prawda ale jeśli tak to po jakimś czasie takie skiny premium również awansują na pozycję unikalnych w jakimś sensie, tak więc one też by na bycie w takiej innej kategorii zasługiwały.

Swoją drogą mam pytanie do administracji - myśleliście o przerobieniu morpha? Jak dla mnie raz wchłonięty przez morpha item powinien zamieniać się właśnie w taki nieprzypisany skin. Spokojnie, nie łudzę się, że zrobicie coś ze starymi skinami, które ludzie mają na sobie od 2d ale coś takiego chyba miałoby rację bytu.
Mój zapał do naprawiania gry skończył się, gdy moderatorzy uznali, że najlepszą odpowiedzią na moje pytania i zarzuty będzie usunięcie moich komentarzy.

Gorthdar 52% Hallorm, Latarnia Życia 49% Miraf. Ale ogólnie to bolączka biedaka.
HELLSING
Taernian with basic skills
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Post by HELLSING »

Podpisuje się pod tematem, handel skinami od zawsze był częścią tej gry więc ich wymiana nie powinna być zablokowana.
baloczi
Simon’s student
SERVER: Tolnor
Been thanked: 10 times

Post by baloczi »

Decyzja ze strony twórców co najmniej dziwna. Pewne skiny zwyczajnie znikną razem z graczami/postaciami.
Plusem jest, że można mieć teraz skin na każdej postaci w obrębie serwera ale usunięcie ich z rynku.. dziwna decyzja i najlepiej niech się zwyczajnie z niej wytłumaczą ;)
drygu zapowiada nowy update https://youtu.be/LeJprZX_w3U
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”