Kiedy wyjdzie Broken Ranks?
-
- Wandering in the Tunnels
- SERVER: Kadarin
- NICK: Kaladin
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 12 times
Kiedy wyjdzie Broken Ranks?
Jak w tytule - kiedy wyjdzie wreszcie to Broken Ranks? Bo miało być w styczniu.
Tymczasem gramy sobie z połowę gry - nie ma ducha zamku, nie ma mario, nie ma działek a więc możliwości tp, lempo i koty górskie mają sztucznie podniesiony poziom agresywności przez co nie da się na nich jeszcze normalnie expić, drop na niektórych instancjach jest NIEDOSTOSOWANY do realiów nowego serwera (20 Ivravuli, 0 rarór, może 4-5 syne, dzięki). A co słychać na nowych blogu? Informacja o skinach XD
No więc pytam - kiedy wyjdzie to Broken Ranks? Kiedy zaczniecie brać ludzi na poważnie?
Tymczasem gramy sobie z połowę gry - nie ma ducha zamku, nie ma mario, nie ma działek a więc możliwości tp, lempo i koty górskie mają sztucznie podniesiony poziom agresywności przez co nie da się na nich jeszcze normalnie expić, drop na niektórych instancjach jest NIEDOSTOSOWANY do realiów nowego serwera (20 Ivravuli, 0 rarór, może 4-5 syne, dzięki). A co słychać na nowych blogu? Informacja o skinach XD
No więc pytam - kiedy wyjdzie to Broken Ranks? Kiedy zaczniecie brać ludzi na poważnie?
Re: Kiedy wyjdzie Broken Ranks?
No twierdzisz ze widzisz polowe gry broken ranks to i masz racje, bo gra póki co jest ogolnie "Broken".
Na "Ranks" przyjdzie czas jak dodadzą kolejnego grzyba w olbrzymiej albo rozbudują opcje premium
Na "Ranks" przyjdzie czas jak dodadzą kolejnego grzyba w olbrzymiej albo rozbudują opcje premium
- TenObcy
- Simon’s student
- Been thanked: 6 times
Spekulowałem sobie jeszcze przed premierą, że będziemy "szpicą" i przez 5 lat będziemy prowadzić zwiad walką, zanim dzięki
doświadczonym graczom wytykającym i podpowiadającym gdzie są błędy wreszcie dojdą do prawie finalnej wersji pisząc dumnie, że
rozwijają produkcję, aby nam się lepiej grało. W 2027r będziemy docelowo mieć "grywalną grę" w punkcie w którym konkurencja była
10 lat temu...daj mi Panie Boże siłę i dużo stuffu, abym mógł z uśmiechem na ustach przeżyć optymistyczne zadufanie tych, którzy powinni
wziąć się do kreatywnej roboty ku Chwale Taern
doświadczonym graczom wytykającym i podpowiadającym gdzie są błędy wreszcie dojdą do prawie finalnej wersji pisząc dumnie, że
rozwijają produkcję, aby nam się lepiej grało. W 2027r będziemy docelowo mieć "grywalną grę" w punkcie w którym konkurencja była
10 lat temu...daj mi Panie Boże siłę i dużo stuffu, abym mógł z uśmiechem na ustach przeżyć optymistyczne zadufanie tych, którzy powinni
wziąć się do kreatywnej roboty ku Chwale Taern
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu Tak, nie…Nie podoba się. Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie."
- rzuffi
- Tilsai killer
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 36 times
Broken Ranks miało premierę 25 stycznia br., a ludzi bierzemy na poważnie od zawsze.
Powiedz mi proszę czego oczekujesz po tak zadanym pytaniu?
Zdarzają się błędy, oczywiście, ale żeby od razu całość Broken?
Dociera do nas feedback z wielu różnych źródeł, także od graczy - zwłaszcza nowych, którzy są bardzo zadowoleni z gry, w którą grają.
- Ruffur
- Simon’s student
- Been thanked: 5 times
A jak bardzo są zadowoleni z tego, że dodajecie kolejny skiny za platynę by się wzbogacać a nie wprowadzicie kluczowych zmian jak np Gildie które na nowym serwie dadzą bardzo dużo a osoby na wymarłych serwerach siedzą 3tyg bez gildii czy też alty, główne błędy czy questy zbugowane?
Nie znasz mnie wcale ale klękaj przed panem, ale klękaj przed panem
Będę legendą i skończę jak Cobain
18:00 Poszyty[140]: Dodaj sobie w opisie na forum, że jako jedyny masz pusto w q
ODKRYWCA Największego buga gry https://imgur.com/Egj4pFo
Będę legendą i skończę jak Cobain
18:00 Poszyty[140]: Dodaj sobie w opisie na forum, że jako jedyny masz pusto w q

ODKRYWCA Największego buga gry https://imgur.com/Egj4pFo
- rzuffi
- Tilsai killer
Zmiany w gildiach są jednym z obecnych priorytetów, a błędów z każdym updatem jest mniej

-
Czego oczekuję? Odpowiedzi na pytanie, dlaczego osoba podejmująca u was decyzje taktyczne stwierdziła, że dobrym pomysłem jest nadać tworzeniu skinów i gildii ten sam priorytet, jeśli skinom nie nawet wyższy. No jestem niezmiernie wręcz ciekaw, kto był tą wspaniale zarządczą osobą i stwierdził, że skiny, które będzie można kupić ZAWSZE, również później, są ważniejsze od wprowadzenia działek, które to wydarzenie stanie się tylko raz i wystarczy, żeby ogromnie zwiększyć przyjemność i wygodę gry.
Tłumaczyłby to może brak hajsu, ale czy naprawdę tytuł spóźniony o bagatela 7 lat ma prawo się tym tłumaczyć?
Tłumaczyłby to może brak hajsu, ale czy naprawdę tytuł spóźniony o bagatela 7 lat ma prawo się tym tłumaczyć?
-
- Simon’s student
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 3 times
Szkoda że feedback od graczy ze starych serwerów do Was nie dociera, no ale my w przeciwieństwie do nowych już chyba się nie liczymy jako gracze skoro nawet GM nie są chętni do logowania na stare serwery.
"Na tych Broken Ranksach masz przyjaciół i wrogów,
są tacy co już dawno pukają w dno od spodu.
Ty dzięki Bogu wiążesz koniec z końcem,
pamiętaj niektórzy cię oddadzą za pieniądze."
są tacy co już dawno pukają w dno od spodu.
Ty dzięki Bogu wiążesz koniec z końcem,
pamiętaj niektórzy cię oddadzą za pieniądze."
Na starcie dzięki że ktoś wreszcie odpowiadarzuffi wrote: ↑Fri Feb 11, 2022 8:49 pmBroken Ranks miało premierę 25 stycznia br., a ludzi bierzemy na poważnie od zawsze.
Powiedz mi proszę czego oczekujesz po tak zadanym pytaniu?
Zdarzają się błędy, oczywiście, ale żeby od razu całość Broken?
Dociera do nas feedback z wielu różnych źródeł, także od graczy - zwłaszcza nowych, którzy są bardzo zadowoleni z gry, w którą grają.

Akurat błędy najmniej mi przeszkadzają bo rozumiem, że są, będą i wszystkiego się wyłapać nie da.
Bardziej boli trochę słaba optymalizacja (i tak o wiele lepsza niż przy starcie) powodująca nadal dużo dłuższe wczytywanie lokacji, walki itp. Niż w 2d.
Najbardziej niestety bolą rzeczy, których świeży gracz na pierwszy rzut oka nie zauważy po "zachlysnieciu" się produkcją, które z początku dla nowych nieodczuwalne, będą miały swoje konsekwencje w dłuższym okresie czasu. Na takie rzeczy starzy gracze z długim stażem są wyczuleni i zwracają wam uwagę, czując się olewani widząc że jedyne tematy jakie was interesują to błędy w malych questach i monetyzacja(patrz ostatnie aktualności).
Do takich Palących szczególnie z perspektywy starych serwerów, aczkolwiek na pewno w przyszłości gotowych do zaistnienia także na nowych jest wg mnie między innymi:
Downgrade rozwoju postaci poprzez ograniczanie ilości złota na serwerze (złota jest mniej,ceny ulepszeń jak były)
Tragiczny system potania z cooldownem sprowadzający się fakt faktem do wydawania platy na większe poty. (wydający się niezbędny na takim mahecie, a i pierwsze większe bossy na nowych serwerach typu morka będą padać z pt używającym tychże dużych potów)
Skopany balans profesji przy zwiększeniu ich zasobozernosci (skopanie rycerza, znerfienie a raczej w praktyce sprowadzenie ich do stanu w którym nie opłaca się dawać w to pktow skilli ( u barby gryzienie i obszarowka), czego konsekwencja jest teraźniejsza przepaść między Mo a barbem. Ba już widuje ryckow chodzących tylko z moskami. Kojelnym tematem jest op vd i zmiany w rarach pod niego i manashielda (naćkane many w wielu rarach w znacznych ilościach np pazury dają 320 tejże many) i pewnie będzie kilka innych takich tematów)
Synergetyki i wyparcie przez nie handlu i użytkowania handlu rarami niskiej rangi.
To tylko kilka z przykładów które się znajdą.
Ważnym fundamentem krytyki jest też leżącą komunikacja na linii ekipa gracz i
nieprzejrzyste rozdrobnienie komunikacyjne. Mamy 2 fora, Facebooka, discorda, jakiś twór typu aktualności i change logi a fakt faktem znaleźć konkretne informacje graniczy z cudem.
Dodatkowo bierze żałość jak widzi się wchodzącego na serwer czerwonego obersturmbannführera który jedyne co potrafi napisać to grozenie perspektywa knebli za nieużywanie wyszukiwarki drużyn, której to gracze nie używają ze złośliwości a z faktu że mechanika przypomina jakiś e-urząd, nie powoduje interakcji między graczami, czego jak widać gracze oczekują.
Pozdrawiam
-
Kolejna zabawna sytuacja, tym razem z dzisiaj.
Ivravul, uciekam na mobku bo wpadłem na niego niewypotany z nadzieją, że go ominę. Zdarza się. Po ucieczce wiem, że muszę go zabić. No to podchodzę. Iii, drodzy widzowie, szanowne jury, co się dzieje, jak się potoczą losy tego spotkania, kto może przewidzieć, co się wydarzy? Cóż, na pewno nie ja.
Mobek sam nie atakuje, ja jego też nie mogę, ani autoatakiem ani z bocznego "N". No to szukamy funkcyjnych - na Kadarin akurat żadnego online, to cóż, podbijam na Tolnor. Złapałem GM'a, pomoc nadeszła na szczęście tak szybko, że instancja mi zdążyła zniknąć i nie byłem ofiarą większej straty czasu, niż jakbym na tę pomoc miał rzeczywiście czekać.
Dziękuję serdecznie, gratuluję sukcesu z produkcją, pozdrawiam gorąco.
Ivravul, uciekam na mobku bo wpadłem na niego niewypotany z nadzieją, że go ominę. Zdarza się. Po ucieczce wiem, że muszę go zabić. No to podchodzę. Iii, drodzy widzowie, szanowne jury, co się dzieje, jak się potoczą losy tego spotkania, kto może przewidzieć, co się wydarzy? Cóż, na pewno nie ja.
Mobek sam nie atakuje, ja jego też nie mogę, ani autoatakiem ani z bocznego "N". No to szukamy funkcyjnych - na Kadarin akurat żadnego online, to cóż, podbijam na Tolnor. Złapałem GM'a, pomoc nadeszła na szczęście tak szybko, że instancja mi zdążyła zniknąć i nie byłem ofiarą większej straty czasu, niż jakbym na tę pomoc miał rzeczywiście czekać.
Dziękuję serdecznie, gratuluję sukcesu z produkcją, pozdrawiam gorąco.
- rzuffi
- Tilsai killer
Jak już wielokrotnie wspominaliśmy, prace nad jednym aspektem gry nie spowalniają pracy nad drugim.
Feedback ze starych serwerów dociera, jednak nie planujemy tam większych zmian, co również było komunikowane.AvadKevadra wrote: ↑Fri Feb 11, 2022 11:53 pm Szkoda że feedback od graczy ze starych serwerów do Was nie dociera, no ale my w przeciwieństwie do nowych już chyba się nie liczymy jako gracze skoro nawet GM nie są chętni do logowania na stare serwery.
Odniosę się do ostatniej części, na balanse i wiążące odpowiedzi w tym zakresie zdecydowanie za wcześnie.Galmachar wrote: ↑Sat Feb 12, 2022 5:21 am Ważnym fundamentem krytyki jest też leżącą komunikacja na linii ekipa gracz i nieprzejrzyste rozdrobnienie komunikacyjne. Mamy 2 fora, Facebooka, discorda, jakiś twór typu aktualności i change logi a fakt faktem znaleźć konkretne informacje graniczy z cudem.
Każdy kanał wykorzystywany jest zgodnie z jego naturą, przyzwyczajeni jesteście do wcześniejszego standardu, a to się po prostu zmienia (zresztą nie dotyczy to komunikacji, a ogólnie gry), np:
- forum dot. BR mamy jedno, to na którym obecnie się komunikujemy;
- changelog na stronie www nie jest jakimś tworem, a miejscem, gdzie opisywane są zmiany, podobnie z aktualnościami.