Rycerz - Cios Tarczą
Rycerz - Cios Tarczą
Strasznie dziwnym jest, że klasa posiadająca tarczę nie używa jej również ofensywnie.
Proponuję zmianę Szybkiego Cięcia na Uderzenie Tarczą:
- obrażenia : pomiędzy Szybkim Cięciem, a Mierzonym Ciosem
- szansa trafienia : jak w Szybkim Cięciu
Trafienie powoduje zachwianie i oszołomienie:
- (zachwianie) redukcja obrony fizycznej i dystansowej : czas trwania 1 runda niezależnie od poziomu
- (oszołomienie) redukcja PA : czas trwania skaluje się z poziomem
Cios Tarczą wymaga tarczy i anuluje efekt Bloku Tarczą w rundzie, w której został użyty.
Zapraszam do dyskusji.
Proponuję zmianę Szybkiego Cięcia na Uderzenie Tarczą:
- obrażenia : pomiędzy Szybkim Cięciem, a Mierzonym Ciosem
- szansa trafienia : jak w Szybkim Cięciu
Trafienie powoduje zachwianie i oszołomienie:
- (zachwianie) redukcja obrony fizycznej i dystansowej : czas trwania 1 runda niezależnie od poziomu
- (oszołomienie) redukcja PA : czas trwania skaluje się z poziomem
Cios Tarczą wymaga tarczy i anuluje efekt Bloku Tarczą w rundzie, w której został użyty.
Zapraszam do dyskusji.
- Khezo
- One foot in Haligard
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 2 times
Re: Rycerz - Cios Tarczą
Chciałbym wytknąć wszystkie błędy twojego toku rozumowania ale przez oszczędność wirtualnego tuszu napiszę tylko że zabranie PA i ofensywny debuf dystansowy trwające jedną rundę nie mają najmniejszego sensu gdyż wgl nie zadziałają. Zresztą rycerz wymaga dużo poważniejszych zmian niż jeden bezużyteczny skill.
Mój zapał do naprawiania gry skończył się, gdy moderatorzy uznali, że najlepszą odpowiedzią na moje pytania i zarzuty będzie usunięcie moich komentarzy.
Gorthdar 52% Hallorm, Latarnia Życia 49% Miraf. Ale ogólnie to bolączka biedaka.
Gorthdar 52% Hallorm, Latarnia Życia 49% Miraf. Ale ogólnie to bolączka biedaka.
-
- Wandering in the Tunnels
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 14 times
Absurdalny pomysł typu "dodajcie maga lodu", ale chciałbym zwrócić uwagę na:
Jeśli byłby to atak wręcz, to po co miałby obniżać obronę dystansową na 1 rundę? Przecież ataki dystansowe w tej rundzie i tak już zostały wyprowadzone. Specjalnie dla przechodzących?
-
- Still in prologue
A co myślicie żeby ten cios tarczą robił debuffa typu Ogłusznie / zmiejsza szanse na powodzenie uroków pozytywnych / np. 35% i 2% co lvl czas trwania 2 rundy /
Jakby to miało sie przliaczac ? Proste jak wymaga cos na 1pa np. 100pkt to wynosiłoby 135 pkt
Jakby to miało sie przliaczac ? Proste jak wymaga cos na 1pa np. 100pkt to wynosiłoby 135 pkt
Last edited by Yashinowski on Sat Mar 05, 2022 10:56 am, edited 1 time in total.
Gram wszystkimi postaciami 60-110lvl
Ryc jest główną postacią, ale od update ryca (jeszcze w 2D) nie gram nim. Miałem sporo pomysłów na nowe umiejętności (kiedyś na forum podawałem propozycje) zostały przyjęte z dużą krytyką, a mimo wszystko jeden pomysł został zrealizowany. Chodzi o tarczę VD (nawet czas trwania 2 rundy się zgadza) tylko moja wersja była bez zużycia many, za co brawa dla ekipy bo jest lepiej.
Nie podoba mi się kopiowanie skilli tylko pod inną nazwą. Zmniejszenie PA czy obrony w uroki z tarczy? Bieda.
Ja mam kolejne 2 pomysły:
Ryc wbija tarczę w ziemię a zatem nie może wykonać bloku. Za to obrażenia przyjmowane przez ryca odbijane są od tarczy i rozdzielone na pt, z jakimś małym reduktorem.
Inny skill np w szybkim cięciu obniża pkt wszystkich statystyk o stałą ilość, lub procentowo. Np. - 10pkt mocy/wiedzy/siły/zręczności lub - 2% m/w/s/z.
Ryc jest główną postacią, ale od update ryca (jeszcze w 2D) nie gram nim. Miałem sporo pomysłów na nowe umiejętności (kiedyś na forum podawałem propozycje) zostały przyjęte z dużą krytyką, a mimo wszystko jeden pomysł został zrealizowany. Chodzi o tarczę VD (nawet czas trwania 2 rundy się zgadza) tylko moja wersja była bez zużycia many, za co brawa dla ekipy bo jest lepiej.
Nie podoba mi się kopiowanie skilli tylko pod inną nazwą. Zmniejszenie PA czy obrony w uroki z tarczy? Bieda.
Ja mam kolejne 2 pomysły:
Ryc wbija tarczę w ziemię a zatem nie może wykonać bloku. Za to obrażenia przyjmowane przez ryca odbijane są od tarczy i rozdzielone na pt, z jakimś małym reduktorem.
Inny skill np w szybkim cięciu obniża pkt wszystkich statystyk o stałą ilość, lub procentowo. Np. - 10pkt mocy/wiedzy/siły/zręczności lub - 2% m/w/s/z.
Czasy trwania debuffów można zbalansować i poprawić.
"Dodajcie maga lodu" a danie ryczerzowi ciosu tarczą to jak porównywanie piernika do wiatraka.
Gra idzie w "realizm", a dla Ciebie cios tarczą jest absurdalny "hyhy tarczom sie tylko blokuje hyhy".
Wbijanie tarczy w ziemie? Serio?
"Dodajcie maga lodu" a danie ryczerzowi ciosu tarczą to jak porównywanie piernika do wiatraka.
Gra idzie w "realizm", a dla Ciebie cios tarczą jest absurdalny "hyhy tarczom sie tylko blokuje hyhy".
Wbijanie tarczy w ziemie? Serio?
Gra fantasy, która idzie w realizm?
Czyli wg Ciebie barbarzyńca ma toporki, którymi rzuca z kieszeni, tak samo jak łucznik strzały?
Zagryzanie tarczy rycerza , po której ryc krwawi jest realne? Motyl wielkości nietoperza i inne takie "nierealne" aspekty są normalne w tego typu grach i nie da się wszystkiego zrobić tak, aby zgadzało się z prawdą. Swoją drogą w bitwach wbijanie, a właściwie osadzanie tarczy na ziemi, było popularne w starożytnym Rzymie tzw. formacja "testudo".
Czyli wg Ciebie barbarzyńca ma toporki, którymi rzuca z kieszeni, tak samo jak łucznik strzały?
Zagryzanie tarczy rycerza , po której ryc krwawi jest realne? Motyl wielkości nietoperza i inne takie "nierealne" aspekty są normalne w tego typu grach i nie da się wszystkiego zrobić tak, aby zgadzało się z prawdą. Swoją drogą w bitwach wbijanie, a właściwie osadzanie tarczy na ziemi, było popularne w starożytnym Rzymie tzw. formacja "testudo".