Problem z otrzymywaniem prestiżu za bossów

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Post Reply
Hepton
Taernian the refugee
NICK: Hepton

Problem z otrzymywaniem prestiżu za bossów

Post by Hepton »

Witam zauważyłem, iż od 2-3 tygodni nie otrzymuję prestiżu za walkę z bossami. Mam na myśli między innymi: smok, geo czy duchy . Sprawa dotyczy tylko sytuacji kiedy gram w grupie, grając solo otrzymuję prestiż. Otrzymuję także normalnie za wydropione rary. Inne osoby z którymi gram także otrzymują normalnie.

Proszę o zbadanie sprawy.

Dziękuję Hepton
Onion
Kemenac visitor
Has thanked: 14 times
Been thanked: 53 times

Re: Problem z otrzymywaniem prestiżu za bossów

Post by Onion »

Niektórzy przeciwnicy dają na tyle mało prestiżu, że dzieląc go na całą grupę możesz dostać 0 przez to. Jeżeli w grupie nie dostajesz prestiżu to prawdopodobnie masz mniejszy lvl od swojej grupy. Prestiż tak jak i doświadczenie czy psychodoświadczenie nie jest dzielone równomiernie. Wyższy poziom ma większy udział w drużynie.
Hepton
Taernian the refugee

Post by Hepton »

Tak wiem o tej zależności, lecz w moim przypadku jest to notoryczne. Mój poziom w grupie jest 2-gi co do wysokości lub najwyższy. Przed chwilą sprawdziłem na Ichtionie w dwu osobowej grupie gdzie miałem najwyższy i dalej 0 prestiż. Po chwili zrobiłem sam i otrzymałem 1. Na około 30-40 przebiegów na bossów typu smok, geomorf, duchy gdzie mój poziom był dominujący za każdym razem otrzymywałem 0. Myślę, że jednak coś jest nie tak jak powinno.
Onion
Kemenac visitor
Has thanked: 14 times
Been thanked: 53 times

Post by Onion »

Z tych najniższych bossów może się zdażyć sytuacja gdzie każdy w drużynie dostanie 0. Jak solo dostajesz 1 (co też może być zaokrąglone w górę) to dzieląc 1 na drużynę każdy może otrzymać 0.
Hepton
Taernian the refugee

Post by Hepton »

To by się zgadzało. Zrobiłem smoka w grupie i już otrzymałem poprawnie. Dziękuje za czujność.
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”