Otóż mój pomysł ma na celu kompletne odbicie się od dna wszystkich cen rarów i syngów ze słabymi modami, jak? Ekipa szuka niby pomysłów, więc śpieszę z odpowiedzią... EPIKI V2
Tak, ekipa chyba nadal nie ma do końca pomysłu co do nich, są w planie, ale to nie znaczy, że planu nie można poprawić, chyba każdy by chciał móc latać insty, które lubi i mieć z nich zysk, czyż nie?
Nieuczciwość w tej grze zwana epikami (v1) to rzecz wiadoma, podczas, gdy jeden dropi ich 10, drugi nie dropnie jednego przez 10lat(mój przykład ,a niby dużo farmiłem bossów

Plan polega na zaimplementowaniu swego rodzaju systemu crafitingu, innymi słowy... MY TWORZYMY EPIKA, jak? no i tutaj przyszła mi na myśl ta jedna opcja mająca na celu nadanie wartości rarom, czyli przerabianie ich na esencję przypisaną do przedmiotu, dajmy na to... istnieje dodatkowa zakładka zaraz przy ulepszaniu, gdzie dając np Istrimm z duszka lodu uzyskujemy jedną "esencję Istrimmu" i teraz dajmy na to, z każdego bossa w grze poza tymi z bossów beirnowych musimy ich zdobyć po 5szt, oczywiście każdego rara... czyli jeżeli boss ma 4 rary to musimy uzyskać 20 esencji, 4x5 z każdego rarka a z bossów beirn+ po jednej esencji jednego rarka z każdego rodzaju, czyli morka 4 rary=4 esencje(esencja miłości morany,esencja objęć, esencja passio, esencja pamięci).
Po zebraniu wszystkich potrzebnych esencji udajemy się do kowala i dając mu wszystkie esencje ze wszystkich bossów w grze tworzy on dla nas owy EPIK V2, można dodać by do tego jakiś wymóg osiągnięć, aby nie było to znów czysto pay2win,oraz potrzebę posiadania epika v1, innymi słowy musimy sami coś od siebie dać i popracować nad tym...
Mam pełną świadomość, że poza pobudzeniem rynku wiele osób by się załamało musząc znów zdobywać wszystkie przedmioty w grze, szczególnie te droższe xD ale epiki to coś na co zawsze trzeba było ciężko popracować jak nie miało się zwyczajnie farta do dropa i się go nie zdropiło...
Takie rozwiązanie pobudziłoby dosłownie CAŁY rynek rarów, wszystkie rary, które teraz chodzą po 200-300-400k... zaczęłyby chodzić po 1kk+, zaczęłoby się znów opłacać farmić te instancje... WSZYSTKIE do tego, ponieważ jeżeli z jednej instancji brakowałoby rara to jego cena by rosła...
A to co ekipa musi wziąć pod uwagę to to, że obecnie jest OGROM ludzi z full eq, z max poziomem, którzy mają najwięcej golda, największe możliwości i jest ich ogólnie najwięcej na starszych serwerach...
Gdyby ekipa wprowadziła coś takiego,co pobudziłoby rynek w taki sposób i dało zajęcie dla high lv to granie w BR nabrałoby kompletnie nowego sensu... a co do syngów, z nimi można by zrobić podobną opcję, np 100 syngów na 20lv,90syngów na 30lv,80 syngów na 40lv,70 syngów na 50lv itd..., aby syngi ze słabymi modami schodziły jak bułeczki, oczywiście, gdy takie coś by weszło to ludzie by się rzucili na wszystkie tanie rary i je wykupili w chwile co sprawiłoby, że zarabiało by się przyjemniej

W mojej opinii to jest to czego brak tej grze, czyli czegoś co przerobi przedmioty nieużywane i słabe na coś wartościowego...
Napisałem to na szybko z głowy, ale myślę, że przekaz jest zrozumiały, gra ma się rozwijać, a aby tak było trzeba znajdywać rozwiązania na obecne problemy