A to nie wiedziałem że jest jeden słuszny model grania, czyli na 140l co wolno graczowi? Tarul i Sidrage? Może niech gracze sami decydują na co chcą chodzić i jak grać?Way wrote: ↑Sun Jun 25, 2023 6:28 pmGra jasno Ci wskazuje na jakie insty masz chodzić. Jesteś dyskryminowany na instach gdzie ewidentnie powinieneś mieć jasny zakaz wstępu, ze względu na to, że masz wysoki level i powinieneś chodzić na instancje, które są przeznaczone na 140 lvlAvadKevadra wrote: ↑Sun Jun 25, 2023 2:26 pmCzyli dyskryminujemy graczy ze względu na level? Dlaczego ja jako gracz solo mam być traktowany gorzej? Bo mam 140l?
Zasmucony Zeus
-
- Simon’s student
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 3 times
Re: Zasmucony Zeus
"Na tych Broken Ranksach masz przyjaciół i wrogów,
są tacy co już dawno pukają w dno od spodu.
Ty dzięki Bogu wiążesz koniec z końcem,
pamiętaj niektórzy cię oddadzą za pieniądze."
-
- Fighting with Treetures
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 39 times
Na tym opierają się gry mmorpg, każdy chodzi na mapy, które są przeznaczone na jego lvl. Taern aka broken ranks od dawna był zepsuty pod tym względem i teraz to naprawiają.AvadKevadra wrote: ↑Sun Jun 25, 2023 8:59 pmA to nie wiedziałem że jest jeden słuszny model grania, czyli na 140l co wolno graczowi? Tarul i Sidrage? Może niech gracze sami decydują na co chcą chodzić i jak grać?Way wrote: ↑Sun Jun 25, 2023 6:28 pmGra jasno Ci wskazuje na jakie insty masz chodzić. Jesteś dyskryminowany na instach gdzie ewidentnie powinieneś mieć jasny zakaz wstępu, ze względu na to, że masz wysoki level i powinieneś chodzić na instancje, które są przeznaczone na 140 lvlAvadKevadra wrote: ↑Sun Jun 25, 2023 2:26 pm
Czyli dyskryminujemy graczy ze względu na level? Dlaczego ja jako gracz solo mam być traktowany gorzej? Bo mam 140l?
-
- Simon’s student
Pokaż mi w jakich grach mmo gracz nie może chodzić na poszczególne plansze. Skoro ekipa chce być taka sprawiedliwa to czemu mniejsze levele nie dostaną kary do dropa na instach nie przeznaczonych dla nich? Wiesz czemu?Way wrote: ↑Sun Jun 25, 2023 9:24 pmNa tym opierają się gry mmorpg, każdy chodzi na mapy, które są przeznaczone na jego lvl. Taern aka broken ranks od dawna był zepsuty pod tym względem i teraz to naprawiają.AvadKevadra wrote: ↑Sun Jun 25, 2023 8:59 pmA to nie wiedziałem że jest jeden słuszny model grania, czyli na 140l co wolno graczowi? Tarul i Sidrage? Może niech gracze sami decydują na co chcą chodzić i jak grać?

-
W innych grach nie ma z tego tytułu aż takiej opłacalności wobec czego tutaj zastosowali taka technikę. Bo jeśli skupiamy się na słowach kluczowych to przecież nie bdsz miał zamkniętej instancji tylko adekwatnie zmniejszony drop wobec czego nadal będziesz mógł chodzić prawda?AvadKevadra wrote: ↑Mon Jun 26, 2023 7:45 amPokaż mi w jakich grach mmo gracz nie może chodzić na poszczególne plansze. Skoro ekipa chce być taka sprawiedliwa to czemu mniejsze levele nie dostaną kary do dropa na instach nie przeznaczonych dla nich? Wiesz czemu?Way wrote: ↑Sun Jun 25, 2023 9:24 pmNa tym opierają się gry mmorpg, każdy chodzi na mapy, które są przeznaczone na jego lvl. Taern aka broken ranks od dawna był zepsuty pod tym względem i teraz to naprawiają.AvadKevadra wrote: ↑Sun Jun 25, 2023 8:59 pm
A to nie wiedziałem że jest jeden słuszny model grania, czyli na 140l co wolno graczowi? Tarul i Sidrage? Może niech gracze sami decydują na co chcą chodzić i jak grać?![]()
A dlaczego lolki nie mają na wyższych instach? Chyba tylko ryc czerpie z tego benefit wobec jasno sam możesz sobie odpowiedzieć że kłania się tutaj balans klas, że x klasa daje rade tam gdzie inne tak dobrze by sobie nie dały rady
-
- Simon’s student
Idąc twoim tokiem myślenia grać z wyższym levelem na słabszej instancji ma być karany za posiadanie wysokiego levela, natomiast gracz z niskim levelem na inscie przeznaczonej dla wyższych leveli ma mieć bonusy? To jest ta wasza sprawiedliwość? Rozumiem że teraz będzie zakaz chodzenia przez 140l na np instancje Misia?Way wrote: ↑Mon Jun 26, 2023 8:51 amW innych grach nie ma z tego tytułu aż takiej opłacalności wobec czego tutaj zastosowali taka technikę. Bo jeśli skupiamy się na słowach kluczowych to przecież nie bdsz miał zamkniętej instancji tylko adekwatnie zmniejszony drop wobec czego nadal będziesz mógł chodzić prawda?AvadKevadra wrote: ↑Mon Jun 26, 2023 7:45 amPokaż mi w jakich grach mmo gracz nie może chodzić na poszczególne plansze. Skoro ekipa chce być taka sprawiedliwa to czemu mniejsze levele nie dostaną kary do dropa na instach nie przeznaczonych dla nich? Wiesz czemu?![]()
A dlaczego lolki nie mają na wyższych instach? Chyba tylko ryc czerpie z tego benefit wobec jasno sam możesz sobie odpowiedzieć że kłania się tutaj balans klas, że x klasa daje rade tam gdzie inne tak dobrze by sobie nie dały rady
-
AvadKevadra wrote: ↑Mon Jun 26, 2023 10:48 amIdąc twoim tokiem myślenia grać z wyższym levelem na słabszej instancji ma być karany za posiadanie wysokiego levela, natomiast gracz z niskim levelem na inscie przeznaczonej dla wyższych leveli ma mieć bonusy? To jest ta wasza sprawiedliwość? Rozumiem że teraz będzie zakaz chodzenia przez 140l na np instancje Misia?Way wrote: ↑Mon Jun 26, 2023 8:51 amW innych grach nie ma z tego tytułu aż takiej opłacalności wobec czego tutaj zastosowali taka technikę. Bo jeśli skupiamy się na słowach kluczowych to przecież nie bdsz miał zamkniętej instancji tylko adekwatnie zmniejszony drop wobec czego nadal będziesz mógł chodzić prawda?AvadKevadra wrote: ↑Mon Jun 26, 2023 7:45 am
Pokaż mi w jakich grach mmo gracz nie może chodzić na poszczególne plansze. Skoro ekipa chce być taka sprawiedliwa to czemu mniejsze levele nie dostaną kary do dropa na instach nie przeznaczonych dla nich? Wiesz czemu?![]()
Gracz z niższym lvl nie powinien w ogóle dawać rady na instancji nie przeznaczonej dla niego. A jeśli daje rade jest to wina balansu.
Co do drugiego pytania, tak, 140 lvl nie ma chodzić misia o czym sam drygu mówił w wywiadzie że nie podoba mu się expienie psycho na gwarze. Jak widać nie potrafią ku temu stawić jasnej decyzji gdyż brakuje solo contentu na każdym przedziale lvl, bo obecny solo content opierał się na mutancie orajacym insty dla bobasów.
W Lineage 2, której tu nikt nie zna (lol), w którą grałem kilka lat i która jest, a raczej była, bo nie wiem jak wygląda teraz (skończyłem grać w roku 2018), wzorem gry mmorpg, jeśli uderzyłeś bossa o levelu niższym o ponad 9 od Twojego, to dostawałeś skamieniene na wiele minut. Przychodzę z tamtego świata i dla mnie to naturalne, że end game nie chodzi na low bossy, które może bić lewą ręką, nie patrząc i jedząc kolację. Tu end gumowce chwalą się jeszcze na globalu w ile to oni sekund robią Geo na przykład. Słabszych się nie bije, Panowie i Panie. Stańcie z przeciwnikiem równym sobie.AvadKevadra wrote: ↑Mon Jun 26, 2023 7:45 am Pokaż mi w jakich grach mmo gracz nie może chodzić na poszczególne plansze.
-
- Wandering in the Tunnels
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 11 times
Gracze na 140lvl bez obniżonego dropa będą mogli chodzić jedynie Sidrage wg. tabelki podanej w aktualnościach.
Fajna perspektywa gry, chodzenie 1-2 bossów przez kilka miesięcy
Jak tak czytam wpisy Way, to najlepiej by było gdyby zamknąć wszystkich graczy na obszarze ich lvl np. 140lvl w Beirn, a lolki w Trentis 
Fajna perspektywa gry, chodzenie 1-2 bossów przez kilka miesięcy

-
Tak powinno być i tak jest w każdej normalnej grze mmorpg, że dana postać ora obszar przeznaczony na jej lvl a opłacalność niższych obszarów jest bardzo niskaseba83 wrote: ↑Mon Jun 26, 2023 12:09 pm Gracze na 140lvl bez obniżonego dropa będą mogli chodzić jedynie Sidrage wg. tabelki podanej w aktualnościach.
Fajna perspektywa gry, chodzenie 1-2 bossów przez kilka miesięcyJak tak czytam wpisy Way, to najlepiej by było gdyby zamknąć wszystkich graczy na obszarze ich lvl np. 140lvl w Beirn, a lolki w Trentis
![]()
-
Ma sens by zdominować ludzi którzy nie chcą się rozwijać z premedytacją i niszczącym grę mniejszym graczom poprzez swoją toksyczna konkurencyjność