Zasmucony Zeus

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
AvadKevadra
Simon’s student
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Zasmucony Zeus

Post by AvadKevadra »

Way wrote: Sun Jun 25, 2023 6:28 pm
AvadKevadra wrote: Sun Jun 25, 2023 2:26 pm
Onion wrote: Sun Jun 25, 2023 2:21 pm @AvadKevadra

Czyli dyskryminujemy graczy ze względu na level? Dlaczego ja jako gracz solo mam być traktowany gorzej? Bo mam 140l?
Gra jasno Ci wskazuje na jakie insty masz chodzić. Jesteś dyskryminowany na instach gdzie ewidentnie powinieneś mieć jasny zakaz wstępu, ze względu na to, że masz wysoki level i powinieneś chodzić na instancje, które są przeznaczone na 140 lvl
A to nie wiedziałem że jest jeden słuszny model grania, czyli na 140l co wolno graczowi? Tarul i Sidrage? Może niech gracze sami decydują na co chcą chodzić i jak grać?
"Na tych Broken Ranksach masz przyjaciół i wrogów,
są tacy co już dawno pukają w dno od spodu.
Ty dzięki Bogu wiążesz koniec z końcem,
pamiętaj niektórzy cię oddadzą za pieniądze."
Way
Fighting with Treetures
Has thanked: 23 times
Been thanked: 39 times

Post by Way »

AvadKevadra wrote: Sun Jun 25, 2023 8:59 pm
AvadKevadra wrote: Sun Jun 25, 2023 2:26 pm
Czyli dyskryminujemy graczy ze względu na level? Dlaczego ja jako gracz solo mam być traktowany gorzej? Bo mam 140l?
Gra jasno Ci wskazuje na jakie insty masz chodzić. Jesteś dyskryminowany na instach gdzie ewidentnie powinieneś mieć jasny zakaz wstępu, ze względu na to, że masz wysoki level i powinieneś chodzić na instancje, które są przeznaczone na 140 lvl
A to nie wiedziałem że jest jeden słuszny model grania, czyli na 140l co wolno graczowi? Tarul i Sidrage? Może niech gracze sami decydują na co chcą chodzić i jak grać?
Na tym opierają się gry mmorpg, każdy chodzi na mapy, które są przeznaczone na jego lvl. Taern aka broken ranks od dawna był zepsuty pod tym względem i teraz to naprawiają.
AvadKevadra
Simon’s student

Post by AvadKevadra »

Way wrote: Sun Jun 25, 2023 9:24 pm

Na tym opierają się gry mmorpg, każdy chodzi na mapy, które są przeznaczone na jego lvl. Taern aka broken ranks od dawna był zepsuty pod tym względem i teraz to naprawiają.
Pokaż mi w jakich grach mmo gracz nie może chodzić na poszczególne plansze. Skoro ekipa chce być taka sprawiedliwa to czemu mniejsze levele nie dostaną kary do dropa na instach nie przeznaczonych dla nich? Wiesz czemu? 8-)
Way
Fighting with Treetures

Post by Way »

AvadKevadra wrote: Mon Jun 26, 2023 7:45 am
Pokaż mi w jakich grach mmo gracz nie może chodzić na poszczególne plansze. Skoro ekipa chce być taka sprawiedliwa to czemu mniejsze levele nie dostaną kary do dropa na instach nie przeznaczonych dla nich? Wiesz czemu? 8-)
W innych grach nie ma z tego tytułu aż takiej opłacalności wobec czego tutaj zastosowali taka technikę. Bo jeśli skupiamy się na słowach kluczowych to przecież nie bdsz miał zamkniętej instancji tylko adekwatnie zmniejszony drop wobec czego nadal będziesz mógł chodzić prawda?

A dlaczego lolki nie mają na wyższych instach? Chyba tylko ryc czerpie z tego benefit wobec jasno sam możesz sobie odpowiedzieć że kłania się tutaj balans klas, że x klasa daje rade tam gdzie inne tak dobrze by sobie nie dały rady
AvadKevadra
Simon’s student

Post by AvadKevadra »

Way wrote: Mon Jun 26, 2023 8:51 am

W innych grach nie ma z tego tytułu aż takiej opłacalności wobec czego tutaj zastosowali taka technikę. Bo jeśli skupiamy się na słowach kluczowych to przecież nie bdsz miał zamkniętej instancji tylko adekwatnie zmniejszony drop wobec czego nadal będziesz mógł chodzić prawda?

A dlaczego lolki nie mają na wyższych instach? Chyba tylko ryc czerpie z tego benefit wobec jasno sam możesz sobie odpowiedzieć że kłania się tutaj balans klas, że x klasa daje rade tam gdzie inne tak dobrze by sobie nie dały rady
Idąc twoim tokiem myślenia grać z wyższym levelem na słabszej instancji ma być karany za posiadanie wysokiego levela, natomiast gracz z niskim levelem na inscie przeznaczonej dla wyższych leveli ma mieć bonusy? To jest ta wasza sprawiedliwość? Rozumiem że teraz będzie zakaz chodzenia przez 140l na np instancje Misia?
Way
Fighting with Treetures

Post by Way »

AvadKevadra wrote: Mon Jun 26, 2023 10:48 am
Way wrote: Mon Jun 26, 2023 8:51 am

Idąc twoim tokiem myślenia grać z wyższym levelem na słabszej instancji ma być karany za posiadanie wysokiego levela, natomiast gracz z niskim levelem na inscie przeznaczonej dla wyższych leveli ma mieć bonusy? To jest ta wasza sprawiedliwość? Rozumiem że teraz będzie zakaz chodzenia przez 140l na np instancje Misia?

Gracz z niższym lvl nie powinien w ogóle dawać rady na instancji nie przeznaczonej dla niego. A jeśli daje rade jest to wina balansu.

Co do drugiego pytania, tak, 140 lvl nie ma chodzić misia o czym sam drygu mówił w wywiadzie że nie podoba mu się expienie psycho na gwarze. Jak widać nie potrafią ku temu stawić jasnej decyzji gdyż brakuje solo contentu na każdym przedziale lvl, bo obecny solo content opierał się na mutancie orajacym insty dla bobasów.
jurass
Taernian the refugee
Been thanked: 1 time

Post by jurass »

AvadKevadra wrote: Mon Jun 26, 2023 7:45 am Pokaż mi w jakich grach mmo gracz nie może chodzić na poszczególne plansze.
W Lineage 2, której tu nikt nie zna (lol), w którą grałem kilka lat i która jest, a raczej była, bo nie wiem jak wygląda teraz (skończyłem grać w roku 2018), wzorem gry mmorpg, jeśli uderzyłeś bossa o levelu niższym o ponad 9 od Twojego, to dostawałeś skamieniene na wiele minut. Przychodzę z tamtego świata i dla mnie to naturalne, że end game nie chodzi na low bossy, które może bić lewą ręką, nie patrząc i jedząc kolację. Tu end gumowce chwalą się jeszcze na globalu w ile to oni sekund robią Geo na przykład. Słabszych się nie bije, Panowie i Panie. Stańcie z przeciwnikiem równym sobie.
seba83
Wandering in the Tunnels
Has thanked: 3 times
Been thanked: 11 times

Post by seba83 »

Gracze na 140lvl bez obniżonego dropa będą mogli chodzić jedynie Sidrage wg. tabelki podanej w aktualnościach.
Fajna perspektywa gry, chodzenie 1-2 bossów przez kilka miesięcy :lol: Jak tak czytam wpisy Way, to najlepiej by było gdyby zamknąć wszystkich graczy na obszarze ich lvl np. 140lvl w Beirn, a lolki w Trentis ;)
Way
Fighting with Treetures

Post by Way »

seba83 wrote: Mon Jun 26, 2023 12:09 pm Gracze na 140lvl bez obniżonego dropa będą mogli chodzić jedynie Sidrage wg. tabelki podanej w aktualnościach.
Fajna perspektywa gry, chodzenie 1-2 bossów przez kilka miesięcy :lol: Jak tak czytam wpisy Way, to najlepiej by było gdyby zamknąć wszystkich graczy na obszarze ich lvl np. 140lvl w Beirn, a lolki w Trentis ;)
Tak powinno być i tak jest w każdej normalnej grze mmorpg, że dana postać ora obszar przeznaczony na jej lvl a opłacalność niższych obszarów jest bardzo niska
Elenar
Tilsai killer
Has thanked: 6 times
Been thanked: 20 times

Post by Elenar »

Mają wyjść poziomy instancji więc ta rozmowa nie ma już za bardzo sensu.
Way
Fighting with Treetures

Post by Way »

Elenar wrote: Mon Jun 26, 2023 1:24 pm Mają wyjść poziomy instancji więc ta rozmowa nie ma już za bardzo sensu.
Ma sens by zdominować ludzi którzy nie chcą się rozwijać z premedytacją i niszczącym grę mniejszym graczom poprzez swoją toksyczna konkurencyjność
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”