Niedopracowany dźwięk w grze

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Post Reply
Rooku
Simon’s student
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Niedopracowany dźwięk w grze

Post by Rooku »

Witam, kwestia dość prosta, jak i w taernie, tak i w BR ustawienia głośności nie zostały dopracowane, a o co dokładnie chodzi? Chodzi o to, że nie da się zejść poniżej 9-10 głośności, ponieważ całkowicie wycisza nam grę, jaki tego wynik?
A no taki, że albo jest za głośno albo nie ma wcale dźwięku, nie da się słuchać czegoś w tle na głośniku przy włączonym dźwięku gry :)
Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale skoro już dodana została skala 1-100 to powinna ona chociaż działać, szczególnie dolna granica, ponieważ myślę, że na górnej granicy nikt nie słucha tych jakże przyjemnych dźwięków animacji po raz tysięczny(które i tak są bardzo głośne), mimo to fajnie, gdy słychać co się dzieje chociażby delikatnie. Pozdrawiam
Sin
Simon’s student
SERVER: Thanar
NICK: Sin
Has thanked: 5 times
Been thanked: 23 times

Re: Niedopracowany dźwięk w grze

Post by Sin »

Rooku wrote: Wed Feb 09, 2022 9:31 am Witam, kwestia dość prosta, jak i w taernie, tak i w BR ustawienia głośności nie zostały dopracowane, a o co dokładnie chodzi? Chodzi o to, że nie da się zejść poniżej 9-10 głośności, ponieważ całkowicie wycisza nam grę, jaki tego wynik?
A no taki, że albo jest za głośno albo nie ma wcale dźwięku, nie da się słuchać czegoś w tle na głośniku przy włączonym dźwięku gry :)
Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale skoro już dodana została skala 1-100 to powinna ona chociaż działać, szczególnie dolna granica, ponieważ myślę, że na górnej granicy nikt nie słucha tych jakże przyjemnych dźwięków animacji po raz tysięczny(które i tak są bardzo głośne), mimo to fajnie, gdy słychać co się dzieje chociażby delikatnie. Pozdrawiam
Hej, sprawdziłem i u mnie wszystko działa poprawnie o ile odpowiednio ustawisz suwaki. Gdy miałem pojedyncze suwaki ustawione na 30, a ogólnym suwakiem schodziłem do 4 punktów to faktycznie dźwięk znikał. Natomiast przy ustawieniu pojedynczych suwaków na 100 to ogólnym suwakiem mogłem ruszać dowoli i dźwięk normalnie się odtwarzał. Tak samo w drugą stronę jak ogólny suwak był ustawiony na 100, a ruszałem pozostałymi. Dobierz sobie odpowiednie wartości suwaków i wszystko będzie działać tak jak powinno :)
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”