Rycerz

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
seba83
Wandering in the Tunnels
Has thanked: 3 times
Been thanked: 11 times

Re: Rycerz

Post by seba83 »

Ja nie uważam, że rycerz jest słaby pod solo. Jak masz dużo kondy to możesz całą walkę na bloku jechać.
Poza tym jak weźmiesz dwuręczną broń i rozwiniesz potężne uderzenia i poświęcenie to bijesz jak barb krytycznym uderzeniem.
Fajna propozycja pod solo bosski. Tylko jest mały szkopuł, jak będzie chciał iść na coś mocniejszego niż wieża solo.
To wtedy reset za 100 platy za każdym razem? Bo raczej nikt w party, nie będzie chciał mieć na Tarulu ryca udającego barbe :)
wojciech3244
Taernian with basic skills
Been thanked: 1 time

Post by wojciech3244 »

Elenar wrote: Fri Apr 21, 2023 8:09 am Ja nie uważam, że rycerz jest słaby pod solo. Jak masz dużo kondy to możesz całą walkę na bloku jechać.
Poza tym jak weźmiesz dwuręczną broń i rozwiniesz potężne uderzenia i poświęcenie to bijesz jak barb krytycznym uderzeniem.

przykładowo:
barb na 6 adepta ma krytyczne na 336% i +11% do trafienia
ryc na 6 ma potężne na 231% i poświęcenie +42% co daje 328% damage, prawie tak jak barb. Dodatkowo ma +32% do tradienia na potężnym i +32% do trafienia z poświęcenia.

barb może nałożyć rozprucie na extra obrażenia, ryc może nałożyć mierzony cios (za trochę mniej ale może)
jednynie barb wygrywa z Furią ale wtedy szansa trafienia kuleje.
Generalnie ryc bije barba na głowe celnością, więc teoretycznie możliwe jest inwestowanie więcej w siłe jakby ktoś chciał zrobić z ryca barbarzyńcę.
Barb ma komfort z atakiem aoe, którego ryc nie ma.
Poza tym opcje gry są, nie każdy z nich korzysta.
Niby spoko, ale babr ma mnożnik 1.4 siła 06.zreka chyba a ryc 0.7 siła i 0.3 zreka 🤷‍♂️
Elenar
Tilsai killer
Has thanked: 6 times
Been thanked: 20 times

Post by Elenar »

seba83 wrote: Tue Apr 25, 2023 5:19 am
Ja nie uważam, że rycerz jest słaby pod solo. Jak masz dużo kondy to możesz całą walkę na bloku jechać.
Fajna propozycja pod solo bosski. Tylko jest mały szkopuł, jak będzie chciał iść na coś mocniejszego niż wieża solo.
To wtedy reset za 100 platy za każdym razem? Bo raczej nikt w party, nie będzie chciał mieć na Tarulu ryca udającego barbe :)
Ja nie wiem, ryc dobry w party jest nawet jak nie ma wymaxowane umki. Poświęcenia i tak każdy chce, ochrona i blok na małych adepta też dobre. Wiadomo będziesz lepszy w party jak się na tym skupisz ale zawsze coś tam zrobisz .
wojciech3244 wrote: Tue Apr 25, 2023 5:46 am Niby spoko, ale babr ma mnożnik 1.4 siła 06.zreka chyba a ryc 0.7 siła i 0.3 zreka 🤷‍♂️
Też ma 0.7 siła 0.3 zr jak każdy fizyczny. Tylko magiczni mają 1.4 i 0.6
wojciech3244

Post by wojciech3244 »

Rzeczywiście, mój błąd, dzięki 🙂
wojciech3244

Post by wojciech3244 »

Ktoś może podpowiedzieć czy feniks na ryca zda egzamin czy to raczej strzał w kolano??
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”