Moderatorzy w grze nie nadają się do tej roboty

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Elenar
Tilsai killer
Has thanked: 6 times
Been thanked: 20 times

Moderatorzy w grze nie nadają się do tej roboty

Post by Elenar »

Dostałem 720min knebla za jedno słowo. I nie, że prowadziłem jakąś dyskusje tylko dokładnie napisałem jedno słowo na czacie. I nie, że jakieś specjalnie wulgarne. Mogę je zacytować.

Na moda trzeba mieć predyspozycje. Ci co się zgłaszają mają kompleks niższości. Sam fakt, że zgłaszasz się na moda, generalnie świadczy o tym, że się do tego nie nadajesz. Jedyna opcja to propozycja tej pracy dla graczy wybranych w grze. A nie nabór, bo zgłaszać się będą sami niedopieszczeni co chcą sobie porządzić.
Rezultat jest taki, że nie mają wyczucia kiedy i jak mają się zachować, reguły zamiast mózgu i doprowadza to do zbędnych albo śmiesznych sutacji, typu: nikt się nie odzywa na czacie, a jak noob zapyta o pomoc to jest odsyłany na czat wyprawowy, mimo, że to jest kanał dla nowicjuszy, a na wyprawowym nikt mu nie pomoże.
Albo kneble gdy jest to zbyteczne lub przywoływanie porządku gdy dyskusja się rozkręci "w niewłaściwym kierunku" zdaniem moderatora.

Połączyłem posty, nie pisz jednego pod drugim, korzystaj z edycji.
Odwołania od kar składa się na supporcie (edit. dłuższe niż 1920min, ale tak czy siak na forum nikt tego nie rozpatrzy) - Onion

Paradoksem jest gdy porządek jest ważniejszy niż gracze, co jest jednoznaczne z tym, że mod jest ważniejszy niż gracz i co jest popularnym i błednym tokiem rozumowania samego moda i powodem tego, że modem zostaje.
Tymczasem mod to ma być pomoc i serwis dla graczy, a nie baba z batem do ustawiania wszystkich po kątach.
gromak
Simon’s student
Has thanked: 2 times
Been thanked: 12 times

Re: Moderatorzy w grze nie nadają się do tej roboty

Post by gromak »

Ciężko się z tym nie zgodzić, bo poziom moderacji spada drastycznie od dobrych kilku lat.

Na tym bym zakończył, ale pewnie post byłby usunięty jako "nic nie wnoszący". Nic dziwnego, bo wnosić w dyskusje na forum gracze już dawno nie mają ochoty, taki to efekt kilkuletniej działalności moderatorów, gdzie każde narzekanie spuszczało się w szambo, twierdząc, że idź na support, bo to nie miejsce o dyskusji (no tak, forum to nie miejsce na dyskusje). Szkoda tylko, że na supporcie można odbić się dosłownie jak od betonowej ściany, bo raz podjęta decyzja nigdy nie była cofnięta.

Skutecznie eliminujecie tą społeczność, mianując na stanowiska coraz to mierniejszych ludzi, byleby nie mieli własnego zdania i wykonywali dla was krecią robotę. To nie jest obraza, to jest zwyczajnie moja opinia, do której mam prawo na podstawie 12 lat gry, bo kiedyś, to było tu zupełnie inaczej.
Rezzor
Wandering in the Tunnels
Been thanked: 13 times

Post by Rezzor »

Ja dostałem bana na 3 miesiące i knebla na rok za pisanie na tematy damsko-męskie, odnośnie uwodzenia. Wydaje mi sie że modelatorzy muszą kneblować dlatego nadinterpretują regulamin chatu aby było że coś robią a nie że nic nie robią a biorą jakieś tam wynagrodzenie. Policja też musi dawać mandaty aby tabelki sie zgadzały i było że coś robi
Elenar
Tilsai killer

Post by Elenar »

No ja dzisiaj znowu knebla za zwykłe słowo, które może nie jest salonowe ale mniej wulgarne niż NPC gadają w grze. To jest jakaś kpina.

Moderatorzy to jak 5 koło u wozu. Nikt nie potrzebuje i nikt ich nie zaprasza. Grają tu dorośli ludzie. To był by mały problem gdyby nie fakt, że teraz urastają do poziomu upierdliwych goblinów.
Adella
Wandering in the Tunnels
SERVER: Ostlor
NICK: Lulajla
Has thanked: 9 times
Been thanked: 15 times

Post by Adella »

Dorośli ludzie zwykle mają rozeznanie na temat tego co wypada napisać, a co nie. Żalenie się na moderatorów, że pracują i wypełniają swoje obowiązki jest zdecydowanie bardzo dziecinne. Zostali zaproszeni i są potrzebni. Za zwykłe słowa nie dają knebli, ale żeby to wiedzieć to należy najpierw zapoznać z regulaminem:

https://brokenranks.com/regulamin/

Ponadto każdy może spróbować wspomóc ekipę w wyborze jak najlepszych moderatorów, co kilka miesięcy organizujemy nabór do moderacji wśród graczy, możecie swoim zgłoszeniem odmienić na lepsze oblicze moderacji, zmierzyć się z porządkiem na czatach, wystarczy trochę chęci. Zamiast pustej krytyki możecie pokazać jakim dobrym moderatorem można być.
Adella Game Master Thanar
Rezzor
Wandering in the Tunnels

Post by Rezzor »

Adella wrote: Tue Dec 27, 2022 9:07 am Dorośli ludzie zwykle mają rozeznanie na temat tego co wypada napisać, a co nie. Żalenie się na moderatorów, że pracują i wypełniają swoje obowiązki jest zdecydowanie bardzo dziecinne. Zostali zaproszeni i są potrzebni. Za zwykłe słowa nie dają knebli, ale żeby to wiedzieć to należy najpierw zapoznać z regulaminem:

Ponadto każdy może spróbować wspomóc ekipę w wyborze jak najlepszych moderatorów, co kilka miesięcy organizujemy nabór do moderacji wśród graczy, możecie swoim zgłoszeniem odmienić na lepsze oblicze moderacji, zmierzyć się z porządkiem na czatach, wystarczy trochę chęci. Zamiast pustej krytyki możecie pokazać jakim dobrym moderatorem można być.
Regulamin jest napisany w taki sposób że wszystko zależy od interpretacji, bo np. co to jest podtekst seksualny? banan, parówka, robienie loda (deser), walenie (takie zwierzęta), pierożek (jedzenie), muszelka, kur warszawa nie choduje.. prawda jest taka że jeśli ktoś się nie spodoba to na wszystko można znaleść paragraf w regulaminie. Kiedyś otrzymałem knebla bo dedałem ludzi na przejściu do bosa, komentarz kary był taki że knebel z powodu prowokacji. Zróbcie ankiete dla byłych graczy dlaczego poodchodzi to napewno czesc z powodu rygorystycznego reżimu na chacie. Przepraszam że krytykuje modelatorów, nie chce urazic ich dumy, nieomylności i autorytetu, ale nie idzmy tą drogą.. chin, Korei, rosji, iranu czy Nikaragui.. Jeszcze raz bardzo przepraszam ale konstruktywna krytyka myśle że jest czasem potrzebna
Azhure
One foot in Haligard
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post by Azhure »

Zacytuje klasyka "Regulamin jest zly... a administracja ... .... tez jest zła XD"
Last edited by Azhure on Wed Jan 04, 2023 8:30 am, edited 1 time in total.
Elenar
Tilsai killer

Post by Elenar »

Adella wrote: Tue Dec 27, 2022 9:07 am Za zwykłe słowa nie dają knebli, ale żeby to wiedzieć to należy najpierw zapoznać z regulaminem:

No właśnie w tym problem, że dają za zwykłe słowa. Każdy wyraz, którego nie pokażą w Wiadomościach w telewizji jest uważany za niestosowny, mimo, że się go potocznie używa wśród znajomych. Albo gra ma wyglądać bardzo formalnie, albo dajcie luzu graczom.

Jeśli chodzi o porządek na czatach to on jest i dlatego moderatorom się nudzi i czychają tylko na jaką kolwiek oznakę w czynnościach graczy, którą dało by się zakwalifikować na przewinienie według zasad. I stąd takie sytuacje.

Dajcie moderatorom do zrozumienia, że mają interweniować jak się naprawdę zrobi gorąco, a nie czepiac się graczy za byle co.
Rezzor
Wandering in the Tunnels

Post by Rezzor »

Być może modelatorzy muszą kneblować aby było udokumentowane że coś robią a nie że nic nie robią (nie kneblują) a biorą jakieś tam wynagrodzenie.
Są też inne opcje np. rudy z bloku ekipy przeszedł pozytywnie rekrutacje na modelatora BR i dlatego są takie jaja na chacie
TenObcy
Simon’s student
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Post by TenObcy »

Odniosę się do "moderatorzy wykonują swoją robotę" i "zapoznać się z regulaminem"
Przykład" : "pachnąca skórka" jeden sie uśmiechnie, drugi walnie knebel za "treści erotyczne"
Nie pisz o wykonywaniu roboty i regulaminie. Tu piszą o interpretacji regulaminu i kompetencji czytania ze zrozumieniem
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu Tak, nie…Nie podoba się. Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie."
Elenar
Tilsai killer

Post by Elenar »

Ja spadam. Gratuluje polityki. Pracownicy wykańczają własnych graczy. Napewno popularność gry wzrośnie. Zastanawiam się ile mniejsza jest populacja przez moderatorów. Ja nie przyszedłem tu żeby się z nimi użerać. Jak chcą się nad kimś poznęcać to niech sobie kupią pieska.
Polska rzeczywistość. Postaw kogoś na stołku to mu się mózg wyłącza i robi "co do niego należy". Co z tego, że w końcu gra padnie, to nie jego brocha, znajdzie sobie inną pracę.
W żadnej zagranicznej grze nie widziałem by moderatorzy tak traktowali graczy. Sami się wykończycie.

Proszę bez takich porównań - Onion
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”