Black Screen 2
-
- Wandering in the Tunnels
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 14 times
Black Screen 2
Cześć,
widzę, że powstał już podobny temat, ale został zamknięty: viewtopic.php?t=1025
Podobnie jak tamten OP, po wymianie grafiki na kartę z serii 6600 Radeona też wyświetla mi czarny ekran. Ale moja płyta główna obsługuje normalnie PCIe 4.0, więc to nie jest rozwiązanie tego problemu. Na poprzedniej karcie graficznej wszystko działało.
widzę, że powstał już podobny temat, ale został zamknięty: viewtopic.php?t=1025
Podobnie jak tamten OP, po wymianie grafiki na kartę z serii 6600 Radeona też wyświetla mi czarny ekran. Ale moja płyta główna obsługuje normalnie PCIe 4.0, więc to nie jest rozwiązanie tego problemu. Na poprzedniej karcie graficznej wszystko działało.
-
- Kemenac visitor
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 53 times
Re: Black Screen 2
Jak dobrze pamiętam to jest problem ostatniej aktualizacji Radeona i wystarczy pobrać z ich strony poprzednią wersje, ale prześlę wyżej i upewnię się jeszcze.
edit. takie znalazłem
edit. takie znalazłem
-
Zdecydowałem się nie instalować poprzednich wersji sterownika, bo nie zależy mi aż tak na grze w BR (s*nergetyki), ale na bieżąco instaluję nowe wersje, kiedy są dostępne, więc szybki update:
22.7.1 - nie działa
22.8.1 - również nie działa
22.7.1 - nie działa
22.8.1 - również nie działa
-
- Taernian with basic skills
- NICK: wodremes97
Może potrzebny jest jakiś update ze strony gry, instalowanie starych sterowników to nie jest rozwiązanie problemu. Na RX 6700 XT też black screen.
-
- Still in prologue
Siemano. Mam dokładnie ten sam problem, wersja sterowników 22.5.1 poprawnie otwiera gierkę, wszystko w górę ma problem z BR'em. Znalazłem post na githubie, że problem leży w dx12 i najnowszych sterownikach amd, ktoś zasugerował żeby uruchomić aplikacje z określonym dx'em tylko troche nie wiem jak.
-
A nawet jak coś robią, to jak zwykle komunikacja leży. Gdyby nie Onion, to bym nawet nie wiedział, że to wina po ich stronie i bym spędził ostatnie parę tygodni na resetowaniu i przeinstalowaniu wszystkiego, co się da.
- rzuffi
- Tilsai killer
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 36 times
Witam serdecznie, odpowiedź w temacie została udzielona i jest to wina sterowników, problem dotyczy kart z serii AMD Radeon RX 6XXX XT.wodremes97 wrote: ↑Sun Aug 14, 2022 9:23 pm Może potrzebny jest jakiś update ze strony gry, instalowanie starych sterowników to nie jest rozwiązanie problemu. Na RX 6700 XT też black screen.
Działająca wersja sterowników to 22.5.1 - jest wersja rekomendowana przez producenta kart
Kolejne wersje są póki co opcjonalnymi.
-
To prawda - na stronie producenta faktyczne rekomendowane jest pobranie sterownika 22.5.1, ale już sama aplikacja obsługująca grafikę Radeona (taki odpowiedni GeForce Experience) poleca na bieżąco instalowanie nowych wersji bez żadnej informacji, że są to wersje niestabilne/beta/testowe, dlatego wielu graczy (w tym ja) to robi.
Swoją drogą wczoraj zaktualizowałem do nowej wersji 22.8.2. i Broken Ranks dalej nie działa.
-
- Still in prologue