Problem esencji na nowych serwerach

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
RainbowCake
One foot in Haligard
Has thanked: 3 times
Been thanked: 11 times

Re: Problem esencji na nowych serwerach

Post by RainbowCake »

Hej.

Temat dotyczący esek ponownie został przekształcony na synergetyki - w takim razie odsyłam do wypowiedzi Dryga. Niezależnie jaki temat się pojawia, to według kilku osób wszystkiemu winne są synergetyki. Nie przesadzajmy, może nie są idealne, ale nie uniemożliwiają gry.

Każdy ma pełną świadomość, że nie da się od razu zrobić wszystkiego. Jest roadmapa, dochodzą różne dodatkowe aspekty. Cały czas widzimy, że wgrywane są różne poprawki, wprowadzają zmiany. Dajmy szansę, a przede wszystkim spokojny czas, by skupić się na pracy. Atakując z każdej strony nic nie polepszymy, ani nie przyspieszymy pracy.

P.S. Flat - dzięki za przywołanie tutaj ;) Jestem, pracuję i dbam - nie bez powodu podałam discorda. Spraw i problemów (których nie będę szczegółowo przytaczać z uwagi na to, że gracze mogą nie chcieć być wywoływani) jest ogrom, każdego staram się wysłuchać i podpowiedzieć. Tak jak pisałam - nie chcę skupiać się tylko na suchym odhaczeniu kolejnej sprawy, tylko na rozmowach z graczami.
Discord: Encyklopedia#5696

Epicentrum energetyczne Syriusza i Marsa.
Ruffur
Simon’s student
Been thanked: 5 times

Post by Ruffur »

RainbowCake wrote: Wed Jun 08, 2022 9:25 am Hej.

Temat dotyczący esek ponownie został przekształcony na synergetyki - w takim razie odsyłam do wypowiedzi Dryga. Niezależnie jaki temat się pojawia, to według kilku osób wszystkiemu winne są synergetyki. Nie przesadzajmy, może nie są idealne, ale nie uniemożliwiają gry.
Jeżeli dla ciebie skip KAŻDEGO lub 99% rarów od 20 do 110lvla to nie przesadzajmy no to spoko nie mam pytań. Mówienie, że nie ma czasu na ich zmianę bo są wgrywane poprawki innych rzeczy XD co robiliście z ekipą inżynierów testując je w zamkniętej becie, bo chyba na pewno nie testowaliście? Druga kwestia jeżeli osoba mająca funkcje testera pisze, że RARY mają być zamiennikiem synergetyków, a obecne synergetyki są jak najbardziej ok no to wporzo dobrze robicie tak trzymać, jeszcze tylko dopiszcie przy każdym takim poście nie podoba się to nie graj a nie tylko wyzywasz XD Aż tak trudne jest pogodzenie się z prawdą?
Nie znasz mnie wcale ale klękaj przed panem, ale klękaj przed panem
Będę legendą i skończę jak Cobain
18:00 Poszyty[140]: Dodaj sobie w opisie na forum, że jako jedyny masz pusto w q :D
ODKRYWCA Największego buga gry https://imgur.com/Egj4pFo
Way
Fighting with Treetures
Has thanked: 23 times
Been thanked: 39 times

Post by Way »

Każdy ma pełną świadomość, że nie da się od razu zrobić wszystkiego. Jest roadmapa, dochodzą różne dodatkowe aspekty. Cały czas widzimy, że wgrywane są różne poprawki, wprowadzają zmiany. Dajmy szansę, a przede wszystkim spokojny czas, by skupić się na pracy. Atakując z każdej strony nic nie polepszymy, ani nie przyspieszymy pracy.

P.S. Flat - dzięki za przywołanie tutaj ;) Jestem, pracuję i dbam - nie bez powodu podałam discorda. Spraw i problemów (których nie będę szczegółowo przytaczać z uwagi na to, że gracze mogą nie chcieć być wywoływani) jest ogrom, każdego staram się wysłuchać i podpowiedzieć. Tak jak pisałam - nie chcę skupiać się tylko na suchym odhaczeniu kolejnej sprawy, tylko na rozmowach z graczami.
No jeśli tak stawiamy sprawę, że wszystko ma się odbijać od wypowiedzi Dryga, że BENDZIE I NJE MARTFĆE SIEM, to jest to przykra odpowiedź. Tak samo jak przykry jest prowadzony balans przez Dryga, czy kto za to odpowiada, bo robicie to samo co w 2d - robicie zwycięzców i przegranych w każdym aspekcie tej gry i Wam to wielce nie przeszkadza. Tak samo nie będzie przeszkadzało jak zajmie to Wam 3 lata, gracze wywalą miliardy golda i spędzą setki godzin by zdobyć to co sprezentowaliście a potem jednym pstryknięciem palca zniszczycie im to całkowicie - bo nerf był potrzebny! Nerf był potrzebny na już, a nie po tym co gracze wydobyli ciężko pracując, więc już widzę tu wszystkich "zadowolonych graczy" i wręcz mający ochotę "przybić z Wami piątkę" wraz otwierając szampana "tak nareszcie doczekaliśmy się balansu, straciliśmy na tym miliardy golda i setki godzin! Brawo ekipa! Brawo My! Hip Hip Hurra!" :roll:
RainbowCake
One foot in Haligard
Been thanked: 11 times

Post by RainbowCake »

Way wrote: Wed Jun 08, 2022 10:27 am

No jeśli tak stawiamy sprawę, że wszystko ma się odbijać od wypowiedzi Dryga, że BENDZIE I NJE MARTFĆE SIEM, to jest to przykra odpowiedź. Tak samo jak przykry jest prowadzony balans przez Dryga, czy kto za to odpowiada, bo robicie to samo co w 2d - robicie zwycięzców i przegranych w każdym aspekcie tej gry i Wam to wielce nie przeszkadza. Tak samo nie będzie przeszkadzało jak zajmie to Wam 3 lata, gracze wywalą miliardy golda i spędzą setki godzin by zdobyć to co sprezentowaliście a potem jednym pstryknięciem palca zniszczycie im to całkowicie - bo nerf był potrzebny! Nerf był potrzebny na już, a nie po tym co gracze wydobyli ciężko pracując, więc już widzę tu wszystkich "zadowolonych graczy" i wręcz mający ochotę "przybić z Wami piątkę" wraz otwierając szampana "tak nareszcie doczekaliśmy się balansu, straciliśmy na tym miliardy golda i setki godzin! Brawo ekipa! Brawo My! Hip Hip Hurra!" :roll:

Nigdzie nie napisałam, ze wszystko, tylko ten konkretny temat. Patrząc po różnych wiadomościach niedługo dojdziemy do sytuacji, że trawa w BR jest za mało zielona przez synergetyki - chodziło by nie zwalać na nie wszystkiego. Obserwuję różne produkcje gier i w każdej w zależności nie tylko od postaci ale i od osoby prowadzącej postać - jest się zwycięzcą albo przegranym. Doskonały przykładem nerfów może być tutaj np. LOL, gdzie jedna postać potrafi przejść nawet kilkanaście zmian.
Discord: Encyklopedia#5696

Epicentrum energetyczne Syriusza i Marsa.
Way
Fighting with Treetures
Has thanked: 23 times
Been thanked: 39 times

Post by Way »

RainbowCake wrote: Wed Jun 08, 2022 12:36 pm
Way wrote: Wed Jun 08, 2022 10:27 am

Nigdzie nie napisałam, ze wszystko, tylko ten konkretny temat. Patrząc po różnych wiadomościach niedługo dojdziemy do sytuacji, że trawa w BR jest za mało zielona przez synergetyki - chodziło by nie zwalać na nie wszystkiego. Obserwuję różne produkcje gier i w każdej w zależności nie tylko od postaci ale i od osoby prowadzącej postać - jest się zwycięzcą albo przegranym. Doskonały przykładem nerfów może być tutaj np. LOL, gdzie jedna postać potrafi przejść nawet kilkanaście zmian.
I kolejny strzał ekipy w kolano. W grach mmorpg poświęcamy wirtualne dobra, czas i kto jak woli pieniądze realne. W grach meczowych tylko czas i pieniądze realne. Lol jest gra meczową, nie mmorpg. W br aka taernie najważniejsze co gra nam oferuje to exp, exp psycho i ubieranie postaci bo inne aspekty są mało znaczace i te 3 filary rozwaliły synergetyki czyli najważniejsza część gry czyli wszystko.

Edit żebyś zrozumiala

Przez kilka lat lucznik robił za piaskarkę więc styl gry wymuszał noszenia spodni z aquy fiz. Przez 7 lat inżynierom nie chciało się zrobić by lucznik miał strefę dystansowa jako swój debuff i wpierano że wszystko jest dobrze. Teraz policz ile czasu i ile golda wydali gracze i ile na tym stracili.

To samo smuga

To samo gjolmar u bb

I oczywiście śmietankę spijają trolle ile to ja nie zarobiłem i że to normalne że eq się zmienia. Całe szczęście że teraz są zagrożeni wszyscy i jak pójdzie ostry nerf to będę mógł ich śmiało cytować jak tylko Zaczną narzekać :lol:

P.s tak rekompensowaliscie dużo rzeczy ale coraz bardziej Wam się nie chce. Aż zrobiliście pkt regulaminu by dymać graczy ile wlezie. Propsy :D
Kal
Wandering in the Tunnels
SERVER: Kadarin
NICK: Kaladin
Been thanked: 12 times

Post by Kal »

Przyjaciele!

Problem rozwiązał się sam! Serwer Kadarin już nie będzie miał problemu z esencjami, ekipa jak powiedziała, tak zrobiła, naprawiła cały problem.

Po prostu odbanowała osoby, które na Ivravulu wbiły sobie po 50 lvl'i, wydropiły równowartości po 40kk w esencjach na osobę, epika, wyexpiły psycho na 8 lvl, i cofnęli im poziomy. Nic prostszego, rozwiązanie zawsze leżało w zasięgu ręki. Cały temat uważam do zamknięcia, bo problem po prostu znika!
Ruffur
Simon’s student
Been thanked: 5 times

Post by Ruffur »

Można pogratulować wielkiej ekipie za to jaka jest piękna i tak bardzo słucha graczy i szybko sprawnie naprawia błędy :clown:
Nie znasz mnie wcale ale klękaj przed panem, ale klękaj przed panem
Będę legendą i skończę jak Cobain
18:00 Poszyty[140]: Dodaj sobie w opisie na forum, że jako jedyny masz pusto w q :D
ODKRYWCA Największego buga gry https://imgur.com/Egj4pFo
rzuffi
Tilsai killer
Has thanked: 38 times
Been thanked: 36 times

Post by rzuffi »

Kal wrote: Wed Jun 08, 2022 1:43 pm Przyjaciele!

Problem rozwiązał się sam! Serwer Kadarin już nie będzie miał problemu z esencjami, ekipa jak powiedziała, tak zrobiła, naprawiła cały problem.
Po prostu odbanowała osoby, które na Ivravulu wbiły sobie po 50 lvl'i, wydropiły równowartości po 40kk w esencjach na osobę, epika, wyexpiły psycho na 8 lvl, i cofnęli im poziomy. Nic prostszego, rozwiązanie zawsze leżało w zasięgu ręki. Cały temat uważam do zamknięcia, bo problem po prostu znika!
Kara była znacznie szersza, a wspomniana ilość esencji nie pochodzi z nadużycia.
Kal
Wandering in the Tunnels
SERVER: Kadarin
NICK: Kaladin
Been thanked: 12 times

Post by Kal »

rzuffi wrote: Thu Jun 09, 2022 4:37 am Kara była znacznie szersza, a wspomniana ilość esencji nie pochodzi z nadużycia.
Chłop dosłownie napisał "2,1 esek lub 24 laski z ivravula". Przypominam, że Ivravul to był boss którego sobie respili w nieskończoność na jednej instancji, na której zresztą spędzali 90% czasu gry. To skąd są te eski jak nie z nadużycia, może krzyżaki farmili? xD

Dobrze wiem, że cofnięto im lvl'e i wyzerowano eq, co prawda nie od razu po zalogowaniu, bo jeden kolega dalej miał wszystko momenty po tym jak zalogował, niemniej jednak takiego kitu, że to nie eski z nadużycia, raczej nie masz co wciskać.
dasi
Wandering in the Tunnels
Has thanked: 8 times
Been thanked: 14 times

Post by dasi »

RainbowCake wrote: Wed Jun 08, 2022 9:25 am Temat dotyczący esek ponownie został przekształcony na synergetyki - w takim razie odsyłam do wypowiedzi Dryga. Niezależnie jaki temat się pojawia, to według kilku osób wszystkiemu winne są synergetyki. Nie przesadzajmy, może nie są idealne, ale nie uniemożliwiają gry.
W moim przypadku dosłownie tak. Wszystkie inne błędy i niedogodności byłbym w stanie znieść, ale synergetyki definitywnie odebrały mi chęć do gry. To właśnie przez synergetyki ta gra nie przypomina mi w ogóle gry, w którą grałem przez dekadę. W żadną inną grę tyle godzin nie przegrałem jak w Taerna, a tą jedną zmianą czuję, jakby zostało mi coś zabrane...

I tak jak mówili poprzednicy - gracze sobie poradzą. Znajdziemy sobie inne gry, wychodzi ich teraz przecież mnóstwo. Ale smutno mi, że tak bardzo nie dajecie sobie pomóc i uparcie trzymacie się swojego. Przypominam, że od premiery synergetyki nie dostały ani razu prawdziwego nerfa, zostały tylko osłabione pod względem "wygody" - zmiany w drop rate i rozładowywaniu nie osłabiają ich względem rarów, a synergetyk z kozackim modem jest tak samo silny jak wcześniej. Rary dalej są w porównaniu do nich śmieciami. Jedynym wyjściem będzie agresywny nerf, wszystko co zrobiliście na razie, to zmiany "dookoła".

Chciałbym też poświęcić chwilkę wszystkim testerom, którzy zaakceptowali synergetyki w obecnym stanie. Odwaliliście gównianą robotę i możliwe, że to właśnie przez was projekt Broken Ranks upadnie. Dobra robota!
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”