Chyba rary dalej dropią, czy się myle?vixenigris wrote: ↑Sun Jun 05, 2022 12:53 am Ale to nie gracze podyktowali ten tor gry, nie mieli innego wyjścia jak tylko nim podążać. Gdybym chcial kupić nity na łucznka to nie moge bo nikt ich nie dropil.
Problem esencji na nowych serwerach
-
- Wandering in the Tunnels
- SERVER: Ostrol
- NICK: Riw
- Been thanked: 14 times
Re: Problem esencji na nowych serwerach
Równo lub sprawiedliwie, nigdy razem.
A jeśli winogrona naprawdę są kwaśne?
Washi 9 maja 2018 https://i.imgur.com/aUcHtjb.jpeg
Latarnia 5 maja 2020 https://i.imgur.com/2UcAQI6.jpeg
Imisindo 5 maja 2022 https://i.imgur.com/dAyMkWm.png
-
- Fighting with Treetures
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 21 times
Uwielbiam takich ludzi.... Wyciąć zdanie i zapytać czy się mylił.... Dam ci satysfakcję choć o bogowie nie wiem z czego i bez kompletnej swiadomości o co ci chodzi napisze, że masz świętą rację rary dalej dropią. Be happy
-
- Taernian with basic skills
- NICK: Abruel
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Niestety to by jeszcze bardziej pogorszyło sytuację, rary się nosi między innymi dlatego bo są ulgą dla psycho np. masz lolka vd i wyposażasz się we Fraxy które ubierasz na bossach, a na zmianę masz Brasski lub Rękawice Oddalenia.vixenigris wrote: ↑Sun Jun 05, 2022 12:53 am Może wyjściem byłoby dać rarom psycho bonusy? Lekkie? Wtedy mogłyby wylecieć synergetyki na zbity pysk tam gdzie ich miejsce.
Sam na druidzie na każdy slot z psycho (klata, pelka, naszyjnik, rękawice, laska i pierek) mam odpowiedni rarowy zamiennik co pomaga mi zredukować zużycie esencji i w sumie polecałbym zrobić tak samo - złożyć sobie zestaw eq pod oszczędność esek.
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 11 times
Jak gra wygląda obecnie, wszyscy widzą poza twórcami, 140 lvl wbity w 3 miesiące to jest, jakiś śmiech na sali. Zrobiliście z dobrego MMORPG grę dla nupów i niedzielnych graczy 

-
- Still in prologue
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Ale jest wybór... Nie pasuje- to nie graj... Słyszy się tu ciągle jedynie płaczu narzekanie, ale ciągle są to wpisy tych samych osób które straszą, że przestaną grać... Szkoda, bo tylko zapowiadają się, a faktycznie odejść nie chcą
Na Wasze planktonowe nieszczęście coraz więcej osób podejmuje ten wybór, tylko odchodzą po cichu. Sam przygodę z 3d zakończyłem gdzieś po miesiącu, jak i wypowiedzi na tym forum, bo gadanie z tutejszym betonem mija się z celem.
Czasem tylko zaglądam i widać że gra stacza się w postepie geometrycznym.
Administracja zrobiła z tej gry odbicie tego czym sama już od 2d była...syfem, niedoróbką i jedną wielką niekompetencją, przez chwilę odzywała się gmka rainbow (przepraszam jeśli przekręciłem) a teraz widzę że znowu bryluje rzuff, człowiek któremu nie powierzył bym dbania o PR chlewni.
Ale róbcie tak dalej, upadajcie. Mi (i zapewne coraz większej ilości ludzi) już jest z tego powodu bardzo wszystko jedno.
-
- Been thanked: 11 times
Przepraszam szanownego Pana, już więcej Br nie odpalę, skoro krytyka tak źle wpływa na członków ekipy. Z całą pewnością te setki negatywnych komentarzy i ocen, na portalach growych, są dziełem złych trolli i hejterów.Ale jest wybór... Nie pasuje- to nie graj... Słyszy się tu ciągle jedynie płaczu narzekanie, ale ciągle są to wpisy tych samych osób które straszą, że przestaną grać... Szkoda, bo tylko zapowiadają się, a faktycznie odejść nie chcą

-
- SERVER: Ostrol
- NICK: Riw
- Been thanked: 14 times
Nie podoba się to wyjdź, to najgorsze podejście jakie członek ekipy może mieć.
Jak coś się komuś nie podoba to o tym pisze by zasygnalizować że coś tu może być nie tak.
Gdzie ty widzisz jakieś straszenia graczy że przestaną grać?
Co chłopie ty odwalasz.
Równo lub sprawiedliwie, nigdy razem.
-
- One foot in Haligard
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 4 times
A co, oczekiwałeś, że jak nic się nie zmieni na lepsze to w końcu zamiast narzekania zaczniecie otrzymywać pochwały? Faktycznie, Rainbow napisze 2-3 posty praktycznie nic nie wnoszące i problemy społecznościowe zostaną rozwiązane. Ciekawe czym teraz się zajmuje dla lepszego jutra i kiedy zobaczymy jakiekolwiek efekty tego. Ja rozumiem, że mógł tradycyjnie pojawić się natłok innych problemów do rozwiązania + problemy graczy, których tak prosiła by na pw pisali ze swoimi sprawami, ale skoro nagle się respi jako bohater nas wszystkich i obiecuje jak prezydent na kampanii, że od teraz wszystko będzie super, to nie bądźmy jak prezydent po wygranej kampanii i faktycznie działajmy w tej kwestii tak by wszyscy byli z tego zadowoleni. Oczywiście w odpowiedzi usłyszę, że ale to nie jest takie proste, ale to trzeba czasu, ale cały czas coś robimy. To dlaczego obiecywane jest nam co innego a robione co innego? Dlaczego nie poznajemy nigdy konkretów na czym stoimy? Oh, już wiem. Cytując rzuffa to by było naprawdę piękne ale jest niemożliwe.
Czytając większość postów czy to moderacji forum czy niektórych wyższych rangą nasuwa mi się w głowie jedno wielkie XD. To co, ja też mam przestać się odzywać i grać bo mi coś nie pasuje? Do kąta mnie poślijcie jeszcze za pyskowanie

Jak to mówią, drygu nie wiedział i nie ma na to dowodów.
Nawiasem mówiąc,
Świetny przykład pogrążającej postawy ekipy. Dobrze, że napisałeś tego posta bo niektórym trzeba chyba pod nos podstawić wyraźny przykład jak ekipa tragicznie podchodzi do graczy. Może ktoś się w końcu zastanowi i wyciągnie wnioski gdzie leży problem i faktycznie zacznie efektywnie działać w kierunku poprawy sytuacji leżącej na dnie od wielu lat.
A problem esencji (żebym zaraz nie dostał od moda offtopa) jest taki, że w 3 miesiące wbito 140 lvl zamiast dropić rary i topić je, skąd się niby mają brać skoro wszyscy expią? Jeśli tutaj damy kolejne ułatwienie to gra przejdzie na easy mode, co powiecie na ładowanie itemów wraz z wbijaniem lvli? Albo w ogóle wywalmy esencje z gry i niech modyfikatory zawsze działają. Dlaczego na nowych serwerach nagle pojawił się problem z esencjami gdzie na starych nigdy go nie było? Coś w trybie gry graczy ewidentnie uległo zmianie. Przecież itemów jest więcej, są synergetyki których na dobrą sprawę możemy nie ładować bo lepiej go innym zastąpić, po co wam te eski w ogóle?

-
- Simon’s student
- NICK: Paparo
- Been thanked: 5 times
Powinni w ogóle zamknąć to całe forum. Czarne tło i tylko wielkimi literami ten Twój piękny post. Każdy by wiedział co tu jest grane i czy warto pisać te posty czy nie.
Powiem tak, byście się nie zdziwili. Ani BR nie jest najlepszą ani nie jest jedyną grą w którą my gracze graliśmy. Każdy może wrócić do jakiejś innej swojej ulubionej gry albo znaleźć nową. Gier nie brakuje.
Ja jeszcze nie zrezygnowałem zupełnie tak jak np. Galmachar ale postanowiłem, że ani złotówki już na nią nigdy nie wydam. Czułbym się brudny i upokorzony tym, że wysyłam pieniądze ekipie, która ma takie podejście.
-
- One foot in Haligard
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Grałem na Taharinie praktycznie od premiery, problem z esencjami wynika z tego, że mało rarów jest do topienia na serwerach. Widziałem też, jak gracze robili po 200 smoków i nie widzieli żadnego rara nawet obok. Były burze na globalnym czacie o to, że kompletnie nic nie dropi. Nikt nic z tym nie zrobił wtedy... Wcale się nie zdziwię, jak był od premiery drop obniżony do granic absurdu. Ludzie porezygnowali też właśnie przez to, jakiekolwiek rary były dropione bardzo rzadko i ze znajomymi wtedy się dziwiliśmy, że tyle ludzi na serwerze, wieża, smok i ichi bite na okrętę, a rarów nie ma, tylko lawina synergoli. Teraz obniżona szansa na drop także synergoli i brak wcześniej dropionych rarów... Ja nie uważam, że to był przypadek tylko celowe działanie, tylko nie wiem w jakim celu. A jak nagle zaczęło dropić ponownie, to już nie było komu, bo zrobiły się wielkie pustkowia i to wszędzie. Teraz moja postać z Taharina, obecnie Izin jest owalona do kowala, by nie przyszło mi do głowy kiedykolwiek wrócić.
Dzisiaj żeby zarobić to jedynie Tarul jest opłacalny. Miało wszystko kwitnąć na BR, a platyny gracze kupują coraz mniej. Napisałbym co kwitnie teraz mocno, ale nie chcę już kolejnej fali w temacie o esencjach.
Można wiele rzeczy naprawić w tej grze, ale ekonomii już nie da rady.
Kiedyś to było nie do pomyślenia, żeby wbić max lvl w 3 miesiące. Ktoś wchodzi na nowy serwer jako nowy gracz, widzi że na handlowym jest wszystko dostępne, a w rankingu już max lvle...
A napisanie, że jak się nie podoba to nie graj, dobrze. Nie będę grać. Nie trzyma tu graczy za wiele, nie ma wyzwań i eventów, a następny powód, to że ci co mają teraz max lvle i wyexpione eq, to już Ci nowi tego nie osiągną w żaden sposób i już zawsze będą gorsi od tych, którzy wcześniej nadropili, naexpili i tanio się ubrali. Szkoda i przykro, że stary gracz czyta takie rzeczy. Oby pobudka nie przyszła za późno, bo jak teraz nie ma już z czego zbierać, to co będzie potem. Kolego, który to napisał - jeśli takie jest Twoje stanowisko, to oby nigdy Cię tak nikt nigdzie nie potraktował, bo pewnie zdajesz sobie sprawę, że również Ty za niedługo nie będziesz miał z kim grać.
Gracze to widzą i o tym mówią, ale to się może skończyć szybciej niż Wam się wydaje.
Coraz mniej powodów do tego, aby tu zostać. Szansa i powiew nadziei stworzony przez Rainbow, Uziego i nawet Drygu się odniósł... To wszystko jest burzone przez takie osobniki jak Moderator wyżej. Ja nie wiem jak to wewnątrz wygląda, ale za długo to trwa. Za długo też czekamy na konkrety i działania. Przez takie wybryki naprawdę niedługo trzeba będzie spuścić rolety i zgasić światła.
CDN
Dzisiaj żeby zarobić to jedynie Tarul jest opłacalny. Miało wszystko kwitnąć na BR, a platyny gracze kupują coraz mniej. Napisałbym co kwitnie teraz mocno, ale nie chcę już kolejnej fali w temacie o esencjach.
Można wiele rzeczy naprawić w tej grze, ale ekonomii już nie da rady.
Kiedyś to było nie do pomyślenia, żeby wbić max lvl w 3 miesiące. Ktoś wchodzi na nowy serwer jako nowy gracz, widzi że na handlowym jest wszystko dostępne, a w rankingu już max lvle...
A napisanie, że jak się nie podoba to nie graj, dobrze. Nie będę grać. Nie trzyma tu graczy za wiele, nie ma wyzwań i eventów, a następny powód, to że ci co mają teraz max lvle i wyexpione eq, to już Ci nowi tego nie osiągną w żaden sposób i już zawsze będą gorsi od tych, którzy wcześniej nadropili, naexpili i tanio się ubrali. Szkoda i przykro, że stary gracz czyta takie rzeczy. Oby pobudka nie przyszła za późno, bo jak teraz nie ma już z czego zbierać, to co będzie potem. Kolego, który to napisał - jeśli takie jest Twoje stanowisko, to oby nigdy Cię tak nikt nigdzie nie potraktował, bo pewnie zdajesz sobie sprawę, że również Ty za niedługo nie będziesz miał z kim grać.
To akurat wyssane z palca słowa. Sami tak ułatwiliście grę, że gracze szybko się znudzili nią. Możliwość pójścia na losowe w składzie 5x75 i ubijanie często bez zgonu całej insty to spowodowało. Spowodowało też to, że w porównaniu z 2D, na wiele instancji chodzą poziomy, które nigdy by wcześniej tam się nie znalazły i by nie dały rady. Tylko Wy to widzicie, że synergetyki to dobra nowość. Nie twierdzę, że nie potrzeba było czegoś nowego, ale nie w takiej formie. Po 4 miesiącach na serwerach mało kogo stać, żeby mieć naładowane synergole. No na pewno o to chodziło wszystkim...Mmdcccxi wrote: ↑Sat Jun 04, 2022 9:33 pm To sami GRACZE a nie EKIPA, wywołali tą presję bycia kox dmg, najlepszym debuferem, itp, itd... Jak insta ma jakieś niepowodzenie to już pt do du... już z takim graczem się nie chodzi, a co za tym idzie pojawia się zniechęcenie do gry. Teraz każdy chce by ubić instę szybko, łatwo i przyjemnie. Tylko jaki sens ma wtedy gra, gdy dostaniemy wszystko na tacy? Najlepiej by ekipa szła zawsze graczom na rękę, zrobiła wszystko tak aby nie było żadnego zaangażowania od graczy.
Gracze to widzą i o tym mówią, ale to się może skończyć szybciej niż Wam się wydaje.
Coraz mniej powodów do tego, aby tu zostać. Szansa i powiew nadziei stworzony przez Rainbow, Uziego i nawet Drygu się odniósł... To wszystko jest burzone przez takie osobniki jak Moderator wyżej. Ja nie wiem jak to wewnątrz wygląda, ale za długo to trwa. Za długo też czekamy na konkrety i działania. Przez takie wybryki naprawdę niedługo trzeba będzie spuścić rolety i zgasić światła.
CDN