TenObcy wrote: ↑Fri May 13, 2022 2:57 pm
Oj, Adella...byłaś aktywna na forum. Pomijając bardziej krewkich graczy, czyż nie starali się? Jako gracze. Pomimo "błota, wiatr w oczy i plucie niewiernych" ciągnęli wózek z napisem Taern, lecz niektórzy funkcyjni sypali piach w łożyska wspólnego wózka.
Byłam aktywna od wielu lat i doskonale wiem, co próbujecie przekazać swoimi postami. Czuję się tak samo częścią tego forum jak każdy z Was. Sądzę też, że wiele razy doskonale się rozumieliśmy, bez względu na to, czy byłam już częścią ekipy czy jeszcze nie. Czy były starcia, czy wspólne przytakiwanie sobie, to sądzę że zawsze wynikało to z troski o Taern. Ci co najwięcej krzyczą na tym forum to kochają tę grę najbardziej. Rzecz w tym, że ja tutaj musze dbać o poprawną formę tego wołania, z szacunkiem do innych i kulturalnie ma się to odbywać.
Nie jestem zwolenniczką stawiania sztucznych barier typu my - wy, oni-my... Każdy członek ekipy na pewnym etapie swojej gry był graczem, każdy w jakiś sposób nadal nim jest. Dlatego zawsze uważam, że porozumienia trzeba szukać nie tylko w górnolotnych obietnicach współpracy, ale też, a może przede wszystkim w codziennych kontaktach pomiędzy graczami a ekipą.
@Kal
Kal wrote: ↑Fri May 13, 2022 12:44 pm
No to jak mi, droga Lulajlo, zadajesz pytanie, a potem kasujesz post z odpowiedzią, to odpowiem ci to co mówi nam pewna gra gdy piszemy sami sobie na priv - "rozmowę z samym sobą proponujemy poćwiczyć przed lustrem".
Kasuję tylko to, co nie jest zgodne z regulaminem i pozbawione kultury i szacunku do drugiego użytkownika. Wątpię, by gracze chcieli czytać posty obrażające inne osoby. Obraza nie jest żadnym argumentem i treścią.
Na szczęście lata na forum nauczyły cierpliwości względem poszczególnych cech niektórych osób, więc odpowiem po raz drugi, może w tej formie nie natknę się na nożyce cenzora. Czego oczekuję? Oczekuję gwarancji, że osoby, które projektują zmiany zachodzące w grze, na którą ja i setki/tysiące innych graczy poświęcamy swój czas, rzeczywiście mają kompetencje, żeby to robić. Tymczasem, co dostajemy? [...]
Widzisz tu, droga Lulajlo, jakiś zalążek profesjonalizmu? Bo niestety moje oczy, choć względnie młode, go nie dostrzegają.
A tak swoją drogą, to co to w ogóle jest za podejście? Wzmianka o niekompetencji inżynierów i już leci cenzurka i post do skasowania. Co to za rodzaj partactwa, bo nie rozumiem, jesteś moderatorką czy panią od propagandy z tvn, która wycina wszystko co niewygodne, nawet jeśli jest regulaminowe? Może, jeśli któreś z pytań wykracza poza twój zakres wiedzy, skieruj je do osób które rzekomo by mogły na nie odpowiedzieć?
Ja do Ciebie piszę o szacunku dla innych , a Ty próbujesz pokazać moją osobę od najgorszej możliwej strony jaka Ci do głowy przychodzi.
Rolą moderatora forum jest dbanie o porządek i przestrzeganie regulaminu na forum, zapoznaj się z nim.
@Rainbow - proszę uprzejmie, już masz przykład jak wygląda tutaj dialog z graczami. Na uprzednim forum nazywanie kogoś "kretynem" czy "cymbałem" było na porządku dziennym, i posty nie były nawet wrzucane do zgniotu, na co jestem zresztą żywym dowodem, a tutaj za nazwanie czyjejś POSTACI "workiem do bicia" cyk, kasowanko posta. Czy może jednak nie chodzi o określenia, a o głębię postu? Któż to wie.
Jeszcze żeby to były bezpodstawne przytyki, które mają tylko bezcelowo obrazić, okej, kasuj sobie. Ja jednak jestem zdania, że czyjś sposób prowadzenia postaci jest wyznacznikiem tego jak ta osoba zna się na grze i jakie są jej kompetencje odnośnie wiedzy o profesji. Więc jeśli ktoś nie umie poprowadzić dobrze własnej postaci, no to jak ma decydować o kierunku zmian w grze?
Nie przypominam sobie, byśmy na poprzednim forum tolerowali łamanie regulaminu i wulgarne wypowiedzi. Jeżeli masz coś do powiedzenia na temat czyjegoś prowadzenia postaci i ogólnie gry, to zrób to tak, by dało się to czytać. Udowodnij, że potrafisz przedstawiać argumenty i rozmawiać.