Szczera prawda o BROKEN RANKS

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Onion
Kemenac visitor
Has thanked: 14 times
Been thanked: 53 times

Re: Szczera prawda o BROKEN RANKS

Post by Onion »

Prygu wrote: Wed May 11, 2022 12:38 pm ja pogralem w to 2 minuty i do smieci poszlo
Rozumiem, że jest to wystarczający czas by wydać rzetelną opinię? To tak jakby z filmu wyjść po czołówce i rzucić do sieci 1/10.
Pokes
Still in prologue
NICK: Pokes

Post by Pokes »

Onion wrote: Wed May 11, 2022 1:49 pm
Prygu wrote: Wed May 11, 2022 12:38 pm ja pogralem w to 2 minuty i do smieci poszlo
Rozumiem, że jest to wystarczający czas by wydać rzetelną opinię? To tak jakby z filmu wyjść po czołówce i rzucić do sieci 1/10.
Ja pograłem 2 miesiące ale zgadzam się z kolegą, który grał 2 minuty. Gra do śmieci.
Skrzatu
One foot in Haligard
NICK: SkrzatQ
Has thanked: 7 times
Been thanked: 24 times

Post by Skrzatu »

Dla niektórych 2 minuty to dużo czasu tak jak dla Was 30dni to dużo na przeniesienie konta/postaci;)
"Topką się jest, a nie bywa."
Kal
Wandering in the Tunnels
SERVER: Kadarin
NICK: Kaladin
Has thanked: 3 times
Been thanked: 12 times

Post by Kal »

xDD i jedyny komentarz, do którego się warto odnieść, to ten od jakiegoś chłopa co pograł dwie minuty i można go w oczywisty sposób zdementować jednym zdaniem? Chrystusie, kiedyś to chociaż udawaliście, że trzymacie poziom, a kto głupszy to wam wierzył. Teraz to nawet tego dna się nie próbuje ukrywać.
RainbowCake
One foot in Haligard
Been thanked: 11 times

Post by RainbowCake »

Szczera prawda?

Daliśmy cztery litery. I biorę pełną odpowiedzialność za to, co napisałam. Zabrakło... nie wiem, energii, vibe'u? Czegoś na pewno.

Ja wam dziękuję - gdyby nie Wy - Gracze - nie wiadomo, czy i kiedy byśmy się tak naprawdę otrząsnęli. Komunikacja Gracze - Ekipa zawiodła. Jednak co by nie było - najważniejsze jest wyciągnięcie z tego lekcji. Nie będę Wam obiecywać gruszek na wierzbie, bo wszystkiego nie da się zrobić od razu. Chcemy, żebyście tworzyli zarówno grę i społeczność. Musicie jednak pamiętać, że małymi kroczkami do celu. To co było - minęło, wnioski wyciągnięte, przeszłość zostawmy za sobą.
Nie każda też propozycja będzie mogła być wdrożona, jednak zależy mi na tym, żebyście poczuli, że faktycznie jesteście wysłuchani i wyjaśniane będzie, dlaczego coś przeszło, a dlaczego nie. Nie jedynie z pozycji nie - bo nie. Również nie na każde pytanie możemy konkretnie odpowiedzieć (jak wyżej - bez pustych obietnic), z czym też trzeba się liczyć. Ważne jest to, że po różnych rozmowach, dyskusjach, kłótniach pomogliście nam zrozumieć błąd. Podjęte zostały pewne kroki i póki co planuję skupić się w mojej roli jako "łącznik". Rozpoczęliśmy również pracę nad rozwiązaniem dobrym dla obu stron. Wy również potrzebujcie swojego "głosu". Nie ma rzeczy niemożliwych, także śmiało pomysły, propozycje, problemy - łapcie mnie tutaj, w grze, na dsc.

Pamiętajcie tylko o byciu realistą - nadepiki nie wchodzą w grę ;D
Discord: Encyklopedia#5696

Epicentrum energetyczne Syriusza i Marsa.
Mhm
One foot in Haligard
Been thanked: 2 times

Post by Mhm »

Szkoda, że tylko na tyle was stać. Setki, jeśli nie tysiące komentarzy dotyczących gry, błędów, zepsutej mechaniki i innych rzeczy zrobionych po linii najmniejszego oporu pozostają bez odzewu, a jedyne do czego potraficie się odnieść, to to, że ktoś po 2 minutach gry stwierdził, że gra jest nic niewarta.

RainbowCake wrote: Thu May 12, 2022 2:22 pm Szczera prawda?
Daliśmy cztery litery. I biorę pełną odpowiedzialność za to, co napisałam. Zabrakło... nie wiem, energii, vibe'u? Czegoś na pewno.
No cóż, chyba o kilka miesięcy za późno, a teraz ręka, to już głęboko w nocniku....
RainbowCake
One foot in Haligard

Post by RainbowCake »

Lepiej późno niż wcale i brnąć jeszcze głębiej. Gra istnieje, idzie dalej, więc trzeba przyznać się w końcu, a nie czekać aż wszystko upadnie.

Ruffur
Simon’s student
Been thanked: 5 times

Post by Ruffur »

To jeszcze musicie otwarcie się przyznać do zepsucia gry synergetykami i tym, że ostlor i tolnor 3D są wymarłe i wymagają natychmiastowego express łączenia oraz dwa nowe serwery, i się uda coś z tego zrobić :)
Nie znasz mnie wcale ale klękaj przed panem, ale klękaj przed panem
Będę legendą i skończę jak Cobain
18:00 Poszyty[140]: Dodaj sobie w opisie na forum, że jako jedyny masz pusto w q :D
ODKRYWCA Największego buga gry https://imgur.com/Egj4pFo
Way
Fighting with Treetures
Has thanked: 23 times
Been thanked: 39 times

Post by Way »

Ja wam dziękuję - gdyby nie Wy - Gracze - nie wiadomo, czy i kiedy byśmy się tak naprawdę otrząsnęli. Komunikacja Gracze - Ekipa zawiodła. Jednak co by nie było - najważniejsze jest wyciągnięcie z tego lekcji. Nie będę Wam obiecywać gruszek na wierzbie, bo wszystkiego nie da się zrobić od razu. Chcemy, żebyście tworzyli zarówno grę i społeczność. Musicie jednak pamiętać, że małymi kroczkami do celu. To co było - minęło, wnioski wyciągnięte, przeszłość zostawmy za sobą.
Nie każda też propozycja będzie mogła być wdrożona, jednak zależy mi na tym, żebyście poczuli, że faktycznie jesteście wysłuchani i wyjaśniane będzie, dlaczego coś przeszło, a dlaczego nie. Nie jedynie z pozycji nie - bo nie. Również nie na każde pytanie możemy konkretnie odpowiedzieć (jak wyżej - bez pustych obietnic), z czym też trzeba się liczyć. Ważne jest to, że po różnych rozmowach, dyskusjach, kłótniach pomogliście nam zrozumieć błąd. Podjęte zostały pewne kroki i póki co planuję skupić się w mojej roli jako "łącznik". Rozpoczęliśmy również pracę nad rozwiązaniem dobrym dla obu stron. Wy również potrzebujcie swojego "głosu". Nie ma rzeczy niemożliwych, także śmiało pomysły, propozycje, problemy - łapcie mnie tutaj, w grze, na dsc.

Bez ofensywy ale kilka pytań:
1. Kim Ty jesteś bo nie widać Cię było od początku premiery?
2. Za co bierzesz odpowiedzialność gdzie nigdzie nie widziałem wcześniejszej Twojej odpowiedzi.
3. Czy jesteś nowym CM'em czy jak?
4. Czy Rzuffa pozbyliście się już z tego forum by jakakolwiek komunikacja była i Ty bierzesz już odpowiedzialność za forum i community?
vixenigris
Fighting with Treetures
Has thanked: 32 times
Been thanked: 21 times

Post by vixenigris »

Pozbywamy się redow. Musicie dać graczom pewna.... Nie wiem jak to nazwać palete wyboru no i punkty będzie każdy Red wart. Może być sytuacja że ktoś zamieni swoje punkty warte 4 redow na yurugu albo jeden do jeden na coś zwykłego. Punktowane będą tylko redy które będą naprawione do konkretnego dnia. To będzie dramat ale potrzebny. Sam mam 7 redow na podwojny atak. Ale tego systemu nie można ciągnąć. Niestety muszą być zamiany i to nie takie żelazne 1do1 każdy niech sobie coś dobierze. Tym sposobem przyszlosciowe rary wrócą do ceny i łask. Bo na pytanie czy wole mieć yurugu na 5 lvl czy może naszyjnik red 4% na krytyka i ile stat? Z 75? Wybor będzie trudny i rar pojdzie na eski. Na nowych serwerach więc pojawi się znów jakiś sens. Nowo wprowadzane bosy nie będą z marszu dropic niektórych itemow na eski. Można też poszalec ze zmniejszeniem dropa tak nawet 3x ALE DAC więcej dropow z bosow bronie na 80 90 cokolwiek. Niech rzeczy będzie dużo do wyboru ale niech każda dropnieta będzie cenna. Ale to można później pierw trzeba pozbyc się redow. Tak myślę. No i najważniejsze ktoś kto pójdzie na komandora dropnie nit navigon balast i red 40lvl to trzy pierwsze nie pojda na eski jak redow nie będzie
RainbowCake
One foot in Haligard

Post by RainbowCake »

Way wrote: Thu May 12, 2022 3:23 pm

Bez ofensywy ale kilka pytań:
1. Kim Ty jesteś bo nie widać Cię było od początku premiery?
2. Za co bierzesz odpowiedzialność gdzie nigdzie nie widziałem wcześniejszej Twojej odpowiedzi.
3. Czy jesteś nowym CM'em czy jak?
4. Czy Rzuffa pozbyliście się już z tego forum by jakakolwiek komunikacja była i Ty bierzesz już odpowiedzialność za forum i community?
Spokojnie, nie pogniewam się za pytania ;)
Na 2D byłam w Ekipie Tolnor, po premierze na pewien czas zaangażowałam się w zagraniczny serwer Drakemer, aby wesprzeć ich na starcie, teraz wróciłam do siebie :)
Troszkę źle doczytałeś - odpowiedzialność biorę za klarowne przyznanie głośno, że skopaliśmy sprawę - choć nie każdy by potrafił się do tego przyznać.
Jestem GM, ale wychodzę z założenia, że gra jest przede wszystkim dla Graczy - doszliśmy do złego momentu i w końcu trzeba zabrać się za naprawianie :)
Nikogo się nie pozbyliśmy, po różnych rozmowach i opiniach należało... jak wyżej - wziąć tyłek w troki i wprowadzić porządki. Napisałam również w swojej wypowiedzi, że podejmujemy pewne kroki - nie są one jeszcze całkowicie określone, dlatego nie chcę pisać w jaki sposób, kto i gdzie będzie dalej podejmował pewne funkcje "CM'a" czy coś w podobie. Jednakże dalej nie może być, jak było do tej pory, więc musimy podołać nowym wyzwaniom.
Pamiętajmy, że społeczność i grę tworzycie Wy, nadszedł czas, żeby ktoś zaczął "zbierać i grupować" Wasze potrzeby.

Ruffur wrote: Thu May 12, 2022 3:16 pm

To jeszcze musicie otwarcie się przyznać do zepsucia gry synergetykami i tym, że ostlor i tolnor 3D są wymarłe i wymagają natychmiastowego express łączenia oraz dwa nowe serwery, i się uda coś z tego zrobić :)
Z tego co mogę przyznać, to że odnośnie tych punktów prowadzone są wyliczenia i symulacje, niestety nie zajmuję się tym, wiem jedynie, że są sprawdzane różne możliwości. Jeśli będziemy mieć sami konkretne informacje, to będziemy je podawać z chwilą uzyskania ich :)

Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”