Questy razem ze znajomymi

Masz pomysł na dodanie czegoś zupełnie nowego w Grze lub na Forum? Napisz!
Post Reply
Trane
One foot in Haligard
SERVER: Izin
NICK: Trane
Been thanked: 4 times

Questy razem ze znajomymi

Post by Trane »

Temat poruszany na angielskim forum.
Czy była by jakaś możliwość wprowadzenia do gry przechodzenia questow fabularnych z członkami drużyny?
Wiem że opcji dialogowych jest wiele i każdy może wybrać inną ścieżkę ale co gdyby np wprowadzić taka opcję gdzie obydwie strony musiałyby za porozumieniem razem zaznaczyć jedną z 3 opcji dialogowych żeby ja wybrać ba niektóre gry pozwalały graczom w coopie nic nie mówić i pozwolić przywódcy wybrać za nich myślę że historia gry i questowanie byłyby znacznie przyjemniejsze i bardziej wciągające a nie tak jak w tym momęcie że większość graczy tylko pomija wszystkie dialogi nie czytając ich
Co o tym sądzicie?
Nospheratu
Still in prologue
Has thanked: 3 times

Re: Questy razem ze znajomymi

Post by Nospheratu »

Wystarczy zrobic tak ze szef druzyny klika ,czlonkom rowniez wyswietla sie dialog i normalnie zalicza questa.
Trane
One foot in Haligard
SERVER: Izin
NICK: Trane
Been thanked: 4 times

Re: Questy razem ze znajomymi

Post by Trane »

Nospheratu wrote: Mon Jan 31, 2022 10:18 am Wystarczy zrobić tak ze szef druzyny klika ,członkom również wyświetla się dialog i normalnie zalicza questa.
Niby można ale twórcom tej gry raczej o to chodzi a wręcz zachęcają graczy żeby każdy wybrał swoją ścieżkę fabularną więc jeżeli tylko leader drużyny miałby wybór dialogów za resztę to dalej nikt by nie czytał dialogów i tylko scrollował w dół mało tego taki system pozwoliłby na boostowanie graczy AFK więc raczej być tak nie powinno że żaden gracz nie zaznacza żadnej z opcji
Ja jestem za tym aby questy fab chociaż we 2 osoby można by było robić w taki sposób jak opisałem powyżej
Post Reply

Return to “Pomysły i propozycje”