blok tarcza a obrazenia bierne
blok tarcza a obrazenia bierne
Witam, czy tylko mi sie wydaje ze, zablokowanie ataku zadajacego obrazenia bierne, nie tyle co powinno obnizac obrazenia bezposrednie, ale i calkowicie niwelowac obrazenia bierne.
Przeciez ten atak nie uderza nas bezposrednio, przynajmniej powinna byc obnizona ilosc ladunkow takich obrazen.
Rycek to klucha do bicia dla postaci z takimi obrazeniami, mimo bloku rozwinietego na max i wlasnego slabego dmg a jeszcze niech taki barb poprawi dynka.
Sama logika podpowiada ze aby postac krwalila, powinna otrzymac obrazenia na cialo a nie tarcze.
Pozdrawiam.
Przeciez ten atak nie uderza nas bezposrednio, przynajmniej powinna byc obnizona ilosc ladunkow takich obrazen.
Rycek to klucha do bicia dla postaci z takimi obrazeniami, mimo bloku rozwinietego na max i wlasnego slabego dmg a jeszcze niech taki barb poprawi dynka.
Sama logika podpowiada ze aby postac krwalila, powinna otrzymac obrazenia na cialo a nie tarcze.
Pozdrawiam.
-
- Kemenac visitor
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 53 times
Re: blok tarcza a obrazenia bierne
W każdej grze intencja obrażeń biernych jest taka, że działa najlepiej na postacie, które blokują obrażenia czy też mają duże pancerze i tym podobne. Różnie te mechaniki wyglądają w produkcjach, ale idea jest taka by dane ataki były bardziej skuteczne w specyficznych warunkach i tak właśnie obrażenia bierne mają omijać pasywne obniżanie obrażeń.
Re: blok tarcza a obrazenia bierne
No tak to oczywiste, definicje i koncepcje znamy wszyscy i widzimy w grze.
Ale mimo wszystko pies gryzacy mnie w tarcze, zadajacy obrazenia bierne
.
Juz co innego podpalenie.
Ale dziekuje za wyjasnienia.
Ale mimo wszystko pies gryzacy mnie w tarcze, zadajacy obrazenia bierne

Juz co innego podpalenie.
Ale dziekuje za wyjasnienia.