Zakładanie ekwipunku petów – problem watahowców
-
- One foot in Haligard
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Zakładanie ekwipunku petów – problem watahowców
Witam
Cierpliwie czekam kolejnych aktualizacji, jednak mimo, że od premiery BR minęło już prawie 2 msc nie doczekałem się poprawy w irytującym zmienianiu ekwipunku petów. Mam nadzieję, że nie jest to nowa jakość BR, ponieważ obecnie wygląda to dużo gorzej niż w 2d. Czytam najnowszego changeloga i o tych zmianach ani słowa. O co chodzi?
W oknie zmiany eq dla petów widoczne są wszystkie itemy dedykowane dla wszystkich posiadanych przez nas petów. Jeżeli mamy pełną watahę i dla każdego peta np. pełny zestaw resów z v1, to żeby wybrać odpowiedni, trzeba dłuższą chwilę je wyszukiwać. W 2d w oknie zmiany eq widoczne były tylko te przypisane do danego peta.
To wyżej to jeszcze pół biedy. Najgorsze jest to, że jeżeli np. zmienimy palnik na krioring, to po zamknięciu okna zmiany ekwipunku, jeżeli ponownie chcemy założyć palnik, nie jest on widoczny. Aby ponownie był dostępny trzeba przelogować. Jeśli ktoś gra dużo z watahą, to ciągłe przelogowywanie jest bardzo irytujące. Nie mówiąc już o tym, że straciłem sporo czempionów z powodu właśnie niemożności szybkiej zmiany eq petów.
Prawdopodobnie słabo się znam, ale wydaje mi się, że jest to bardzo proste do korekty i powinno być zrobione w ciągu kilku dni od premiery jako bug fix, bo nie zakładam, że tak ma to zostać.
Proszę o jakieś informacje w tym zakresie oraz dodatkowo o to, czy w sklepie premium pojawi się opcja zakupu „buffa watahy”, pozwalający na korzystanie z jednego peta więcej jak to było w 2d.
Cierpliwie czekam kolejnych aktualizacji, jednak mimo, że od premiery BR minęło już prawie 2 msc nie doczekałem się poprawy w irytującym zmienianiu ekwipunku petów. Mam nadzieję, że nie jest to nowa jakość BR, ponieważ obecnie wygląda to dużo gorzej niż w 2d. Czytam najnowszego changeloga i o tych zmianach ani słowa. O co chodzi?
W oknie zmiany eq dla petów widoczne są wszystkie itemy dedykowane dla wszystkich posiadanych przez nas petów. Jeżeli mamy pełną watahę i dla każdego peta np. pełny zestaw resów z v1, to żeby wybrać odpowiedni, trzeba dłuższą chwilę je wyszukiwać. W 2d w oknie zmiany eq widoczne były tylko te przypisane do danego peta.
To wyżej to jeszcze pół biedy. Najgorsze jest to, że jeżeli np. zmienimy palnik na krioring, to po zamknięciu okna zmiany ekwipunku, jeżeli ponownie chcemy założyć palnik, nie jest on widoczny. Aby ponownie był dostępny trzeba przelogować. Jeśli ktoś gra dużo z watahą, to ciągłe przelogowywanie jest bardzo irytujące. Nie mówiąc już o tym, że straciłem sporo czempionów z powodu właśnie niemożności szybkiej zmiany eq petów.
Prawdopodobnie słabo się znam, ale wydaje mi się, że jest to bardzo proste do korekty i powinno być zrobione w ciągu kilku dni od premiery jako bug fix, bo nie zakładam, że tak ma to zostać.
Proszę o jakieś informacje w tym zakresie oraz dodatkowo o to, czy w sklepie premium pojawi się opcja zakupu „buffa watahy”, pozwalający na korzystanie z jednego peta więcej jak to było w 2d.
-
- Simon’s student
- SERVER: Taharin
- NICK: KyronFps
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 8 times
-
- One foot in Haligard
Re: Zakładanie ekwipunku petów – problem watahowców
Dziękuję za info, nie wiedziałem i w życiu bym się tego nie spodziewał. Sprawdzę jak wejdę na grę.

-
- One foot in Haligard
Naprawdę nie chciałem odkopywać tego tematu i dodawać kolejnego raczej negatywnego komentarza, bo tych od dłuższego czasu jest co niemiara. Jednak w ostatnim upku wprowadziliście zmiany dotyczące petów, więc dobrze życząc ekipie i całemu produktowi, zostałem niejako do tego zmuszony.
Nie oczekując odpowiedzi zadam pytanie retoryczne, które mam nadzieje pozwoli przemyśleć Wasze priorytety.
Jak myślicie, co jest bardziej irytujące podczas gry z petami, znikające eq i konieczność ciągłego przelogowywania, czy też brak animacji zwierzaków w oknie zwierzaka?
Podsumowując. To tylko jeden z przykładów pokazujący, że skupiacie się nie na tym co w danej chili jest najbardziej potrzebne. Powodzenia i obiecuję, że więcej nie będę Wam psuł samopoczucia swoimi postami.
Ps. Animacja tona nie działa, w ogóle go teraz nie widać w oknie zwierzaka (mam inne pety w tym sola i wszystko jest ok).
Nie oczekując odpowiedzi zadam pytanie retoryczne, które mam nadzieje pozwoli przemyśleć Wasze priorytety.
Jak myślicie, co jest bardziej irytujące podczas gry z petami, znikające eq i konieczność ciągłego przelogowywania, czy też brak animacji zwierzaków w oknie zwierzaka?
Podsumowując. To tylko jeden z przykładów pokazujący, że skupiacie się nie na tym co w danej chili jest najbardziej potrzebne. Powodzenia i obiecuję, że więcej nie będę Wam psuł samopoczucia swoimi postami.
Ps. Animacja tona nie działa, w ogóle go teraz nie widać w oknie zwierzaka (mam inne pety w tym sola i wszystko jest ok).
- TenObcy
- Simon’s student
- Been thanked: 6 times
Na którym miejscu? Będzie jakaś przyszłość?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu Tak, nie…Nie podoba się. Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie."
-
- Fighting with Treetures
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 21 times
Proponuje zalozyc temat i poprosil oniona zeby go podpial aby zawsze był u góry. Beda do niego przenoszone wszsytkie ważkie pytania/sprawy, które będą poprawiane w przyszlości. Obok niego założymy drugi podpięty temat. Gdzie z tego mrowia Spraw będą, te którymi się zajęto. Oszczędzi to kopania w forum, części frustracji. No i pokaże pewien czas oczekiwania na lepsze czasy. Bo jeśli tworzenie broken ranks jako czegoś działającego zajęło x lat(6?), potem ostatnie szlify zajeły 2 lata może 3?. To teraz wprowadzenie jakichokolwiek drobnych dogodności zajmie pół roku rok? Wprowadzonych zostanie tylko kilka pojawi się w międzyczasie 2x tyle nowych. Gracze taerna byli złamani już tym wszystkim, graczy BR jest już mało ale ci so są muszą zostać złamani, tak żeby nie mieli wątpliwości. Zeby zartem było powiedzenie "idz z tym na support", póki jeszcze są gracze, którzy tu żartu nie widzą jest kogo łamać. Wtedy forum doczeka jakiś milszych czasów. Kto wie, może zrobimy wybory miss petów co miesiąc? I tak ich nie ożywimy, kogo stać z Taerna pamiętam ile zestawów kosztowała mnie dzienna zabawa 1 Aqua. Nie ma gracza, którego na to stać, a będzie tylko jak? -Wszyscy razem- Gooo-rzeee-jjjj. No to zaczniemy sie chwalić selfi petów. Dlaczego nie? przyszlość br to i tak skiny. Zróbmy z mmorpg przebierankę. Chcę naszyjniki dla kruka, coś czadowego. No i malowane pazurki dla ery i tak nie będzie walczyć bo sobie je złamie i po erze.
-
- One foot in Haligard
Patch 3.17.1
Data wgrania: 06.07.2022 godz. 11:00
Błędy:
- Poprawienie błędu z możliwością “założenia” ekwipunku na jednorazowego zwierzaka (tylko wizualnie, po relogu ekwipunek trafiał z powrotem do plecaka).
- Poprawienie błędu z brakiem możliwości założenia lub zdjęcia ekwipunku dla zwierzaka, jeśli zmieniało się kilku zwierzakom ekwipunek i używało w tym czasie strzałki w oknie zwierzaka.
Nie do końca jestem pewny czy jest powyżej mowa o błędzie o którym pisałem na początku tego tematu, jednak mimo wszystko uprzejmie zawiadamiam, że błędy nie zniknęły.
Dalej jest tak, że np. jak w oknie zwierzaka przeciągam krioring na palnik, a następnie zamknę okno zwierzaka, to po ponownym jego otwarciu panik nie jest widoczny. I nie dotyczy to petów jednorazowych, bo takowych nie posiadam, a recepturowych i normalnych (ogar, małpa) i niezależnie od tego , czy użyłem strzałki w oknie zwierzaka.
Palnik pojawia się w plecaku po relogu. Jedyną metodą żeby nie przelogowywać, to najpierw zdjęcie panika , a następnie w to miejsce nałożenie krioringu.
Mimo wszystko dziękuję za zajęcie się tym problemem.
Data wgrania: 06.07.2022 godz. 11:00
Błędy:
- Poprawienie błędu z możliwością “założenia” ekwipunku na jednorazowego zwierzaka (tylko wizualnie, po relogu ekwipunek trafiał z powrotem do plecaka).
- Poprawienie błędu z brakiem możliwości założenia lub zdjęcia ekwipunku dla zwierzaka, jeśli zmieniało się kilku zwierzakom ekwipunek i używało w tym czasie strzałki w oknie zwierzaka.
Nie do końca jestem pewny czy jest powyżej mowa o błędzie o którym pisałem na początku tego tematu, jednak mimo wszystko uprzejmie zawiadamiam, że błędy nie zniknęły.
Dalej jest tak, że np. jak w oknie zwierzaka przeciągam krioring na palnik, a następnie zamknę okno zwierzaka, to po ponownym jego otwarciu panik nie jest widoczny. I nie dotyczy to petów jednorazowych, bo takowych nie posiadam, a recepturowych i normalnych (ogar, małpa) i niezależnie od tego , czy użyłem strzałki w oknie zwierzaka.
Palnik pojawia się w plecaku po relogu. Jedyną metodą żeby nie przelogowywać, to najpierw zdjęcie panika , a następnie w to miejsce nałożenie krioringu.
Mimo wszystko dziękuję za zajęcie się tym problemem.
-
- Wandering in the Tunnels
- Been thanked: 11 times
A kiedy zostanie zmieniony EQ u NPC loguje, przez kilka tygodni u szukam u NPC zbroi na peta, a tam ciągle pod magiczne typu 12 wiedza,50 mana, na fizyczne pety zabrakło kontentu?
-
- Kemenac visitor
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 53 times
Na dole masz do zaznaczenia wszystkie rodzaje eq. Domyślnie wyświetla tylko takie jaką masz profesje. W przypadku sklepów z eq dla zwierzaków ten filtr nie ma całkowicie sensu.