Z moich obserwacji wynika, że aktywność graczy na serwerze znacząco spadła i przydałoby się łączenie serwerów(Ostlor z Tolnor)

Osobiście nie sądzę, że ilość graczy na serwerze wzrośnie z powodu mozolnego etapu w grze na nowych serwerach.Adella wrote: ↑Tue Mar 15, 2022 1:10 pm Jako gracze liczyliśmy na to, że część osób wróci na serwery z tych, co przez lata porzucali grę w oczekiwaniu na 3d. Może i faktycznie część z nich wróciła, ale jednocześnie wiele osób, które w miarę aktywnie grały poszło bawić się na nowe serwery, gdzie przynajmniej początkowo mogli liczyć na jakiej nowe wrażenia związane z zaczynaniem od nowa. Tutaj nasuwa się ważne pytanie, wrócą na stare postaci czy zostaną na nowych, bo w końcu już chodzi się tam pod lód i zaczyna się mozolny etap w grze, kiedy trzeba ubrać drogie eq, zainwestować sporo czasu i złota i nie idzie już tak szybko jak na początku. Na pewno pomógłby jakiś nowy boss dla starych graczy, ale nie wiemy, kiedy się czegoś takiego możemy spodziewać.
Jak tak patrzę po aktywności mojej gildii, to zdecydowanie spadła ona co najmniej o połowę, ciężko zebrać pt na cokolwiek, ale też nie ma kogo przyjąć w miejsce nieaktywnych osób. To nie jest tylko problem mojej gildii, wszędzie jest podobnie i być może łączenie serwerów przyniosłoby oczekiwane ożywienie w grze. Ja nie miałabym nic przeciwko łączeniu, chyba że wydarzy się coś, co przyciągnie graczy z powrotem na stare serwery.