Taern żył 5 lat, a Broken ranks żyło miesiąc
-
- Fighting with Treetures
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 21 times
Taern żył 5 lat, a Broken ranks żyło miesiąc
Sukces BR nie tylko leży w fantastycznie dużej obecności graczy podczas premiery, ale także w rekordowym ich porzucaniu tej gry. Zmieniono w zasadzie wszystko obrócono o 180 stopni. Nie ma sensu wnikać więcej, jako gracze nasze zdanie nigdy nie znaczyło zbyt wiele. To o co chciałbym zapytać. Dlaczego mergując 4 trupy mielibyście uzyskać żywy serwer? Gdybyście nie wpadli na tak rujnujący pomysł jak zmiany bonusów podczas merge i dali ich drop 50% mniejszy. Wtedy każdy item miałby wartość bo ludzie by je potrzebowali. Kij nawet gdyby merge mialo 50% szans na to ze nie wyjdzie. Itemy miałyby wartość. Jednak teraz 5 bonusów ma wartość, reszte nie spoób użyc bo zniszcza bonusy i nie sposób sprzedać z tego samego powodu. No i mamy trupy serwery. Bo ile można dropić śmieci? mam 13 itemów na sobie i drugie tyle w depo, szkoda mi wywalić ale zrobić z nimi nie można absolutnie nic. Wzoraj 2 godziny z kolegą szkaliśmy graczy poprzez team finder. 2 godziny nie zgłosił się nikt na fyo.
Kolejnym gwoździem do trumny, a nie ma sensu bo trumna jest zabita już tak mocno, że nawet powietrze z tamtąd nie wyjdzie to będzie market. Mało, że itemy nie zyskają żadnej wartości to jeszcze powstanie wyścig kto będzie wolać mniej - ten i tylko ten sprzeda. Tak było w innych grach i niema co oszukiwać, że tu będzie inaczej - będzie nawet szybciej.
Skoro już broken ranks okazał się....(4 nowe martwe serwery po miesiącu gry to nie lada wyróżnienie przez graczy) mniejsza, zamiaerzacie tkwić w tych samych błędach czy zmienicie natychmiast to coście zepsuli, żeby jakoś serwery mogły wyjść z dna? Nie zdązyliście dodać nawet opcji używania screenów do itemów a już nie ma po co tej opcji wprowadzać.
Kolejnym gwoździem do trumny, a nie ma sensu bo trumna jest zabita już tak mocno, że nawet powietrze z tamtąd nie wyjdzie to będzie market. Mało, że itemy nie zyskają żadnej wartości to jeszcze powstanie wyścig kto będzie wolać mniej - ten i tylko ten sprzeda. Tak było w innych grach i niema co oszukiwać, że tu będzie inaczej - będzie nawet szybciej.
Skoro już broken ranks okazał się....(4 nowe martwe serwery po miesiącu gry to nie lada wyróżnienie przez graczy) mniejsza, zamiaerzacie tkwić w tych samych błędach czy zmienicie natychmiast to coście zepsuli, żeby jakoś serwery mogły wyjść z dna? Nie zdązyliście dodać nawet opcji używania screenów do itemów a już nie ma po co tej opcji wprowadzać.
Re: Taern żył 5 lat, a Broken ranks żyło miesiąc
Ja z Bratem bawimy się świetnie chociaż sam Taern mu nie podszedł. Zrobili dobrą robotę.
zluzuj gościu to tylko gra

- rzuffi
- Tilsai killer
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 36 times
Punkt widzenia często zależy od punktu siedzenia, rozgrywka w tego typu grach często zależy od preferencji, stylu gry i przyzwyczajeń - podobnie jest w Broken Ranks.
Obserwacje czy własne opinie to nie to samo co poleganie na danych (i odwrotnie). Jedni mogą uznać, że dane elementy rozgrywki im nie pasują, inni w tym czasie będą się świetnie bawić. Mamy różnych graczy, z różnym poziomem zaawansowania. Zdajemy sobie sprawę z tego, że niektóre rzeczy są do poprawy i będziemy starali się iść na przód. Dzięki za opinię.
Obserwacje czy własne opinie to nie to samo co poleganie na danych (i odwrotnie). Jedni mogą uznać, że dane elementy rozgrywki im nie pasują, inni w tym czasie będą się świetnie bawić. Mamy różnych graczy, z różnym poziomem zaawansowania. Zdajemy sobie sprawę z tego, że niektóre rzeczy są do poprawy i będziemy starali się iść na przód. Dzięki za opinię.
-
Skoro przyglądacie się sytuacji. To dajcie graczom grac! Zróbcie npc gdzie będzie można sprzedać te 80% kalekich itemów, które każdy ma. Serwery upadły to działajcie adekwatnie Gracze muszą kupować sklepówki warte po 2kk, a ponieważ zlecenie na 50lvl na o zgrozo... na 160k jest niemozliwe do wykonania w obecnych serwerowych warunkach. Jesteśmy bez żadnych szans. Sprzedajemy itemy po 5 dni aż ktoś zaoferuje mi 60% tego absolutnego minimum i się ciesze ze jednego na 10 się pozbyłem! Przyglądanie się musi być fajne i pewnie powinno nas pokrzepić jakoś, ale niestety nie. Nie ma żadnego zbytu 5-10% itemów jest do sprzedania. Taki npc pozwoli trochę grac dalej, bo aktualnie jest to niemalże niemożliwe. Jeśli mi nie wierzycie zalacze wam screeny jak ludzie 4 dni wystawiaja te same rzeczy za śmieszne ceny. Albo jak 2h nikt nie dołącza się do team finder na bosa. Nie ma problemu, jeśli to pozwoli unaocznić jak patowa sytuacja jest. Trwanie w niej tygodnie zniechęci nawet te resztkę graczy
-
- One foot in Haligard
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 4 times
Moim zdaniem nie ma sensu sztucznie wprowadzać ogromnych ilości złota np. poprzez wprowadzanie zaproponowanego przez OP NPC skupującego te itemy. Ogólnie to na plus, ze tworzy się balans na przedmioty z pożądanymi bonusami i tymi niepotrzebnymi. Ale żeby handel funkcjonował w obecnych warunkach i był w miarę sprawny potrzebne jest TARGOWISKO, na które przyjdzie nam jeszcze poczekać. Najprawdopodobniej twórcy nie spodziewali się tego co obecnie dzieje się z handlowym - czy były robione testy tego aspektu? I ogólnie ekonomia ma jeden poważny problem - gra potrzebuje STAŁEGO NAPŁYWU nowych graczy, żeby tworzyć rynek zbytu, czy naprawdę potrzeba 4 nowych serwerów?
- rzuffi
- Tilsai killer
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 36 times
Nie zrozum mnie źle, ale to nie jest problem ilości osób na serwerze

Na polskich serwerach graczy jest multum, do tego nie ma rozwarstwienia i wszyscy mają zbliżone lvle.
Jako nowy gracz, nie mający wcześniej styczności z tą serią, ŚWIETNIE się bawię. Nastukałem ponad 40 godzin i mam VooDoo na 25 levelu.
Gra ma pewne wady, ale na fundamentalnym poziomie jest bardzo dobrze zrobiona - a fundamenty najważniejsze. (Zaznaczam jeszcze raz, że mówię z perspektywy nowego gracza
).
Gra ma pewne wady, ale na fundamentalnym poziomie jest bardzo dobrze zrobiona - a fundamenty najważniejsze. (Zaznaczam jeszcze raz, że mówię z perspektywy nowego gracza

Hej! Istnieje taki npc, a nawet kilku. Synergetyków, których nie potrzebujesz lub nie ma na nie zbytu wśród innych graczy, możesz się pozbyć sprzedając je po prostu w każdym sklepie. I zanim stwierdzisz, że ale jak to w sklepie, to już pospieszę z odpowiedzią, że projekt syngów od początku to zakładał. To nie miały być "drugie rary", które ciężko samodzielnie zdobyć. Dlatego też Woberg czy Borghilda chętnie je odkupią w wyższej cenie niż inne uszkodzone przedmioty. Nikt nie oczekiwał, że każdy synergetyk będzie zakładany i łączony - przy wysokiej szansie na drop jest to przecież niemożliwe, bo zawsze będzie więcej synergetyków niż graczy, obojętne ile by tych graczy było.vixenigris wrote: ↑Mon Feb 28, 2022 7:25 am Skoro przyglądacie się sytuacji. To dajcie graczom grac! Zróbcie npc gdzie będzie można sprzedać te 80% kalekich itemów, które każdy ma. [...] Taki npc pozwoli trochę grac dalej, bo aktualnie jest to niemalże niemożliwe. Jeśli mi nie wierzycie zalacze wam screeny jak ludzie 4 dni wystawiaja te same rzeczy za śmieszne ceny.

-
- Wandering in the Tunnels
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 14 times
O, to świetnie, że w końcu coś piszecie konkretnego o projekcie synergetyków. Teraz mi proszę jeszcze wyjaśnić, dlaczego synergetyk na 30lvl jest lepszy w statystykach niż rary na poziomy 34-36 z duchów, skoro sami przyznajecie, że mają być one cięższe do zdobycia i bardziej legendarne. Te drobne resy w rarach tego nie rekompensują, bo po co komu 20 resa na energię na tym 34 poziomie? Najwcześniej gdzie tego użyjemy to v1, ale wtedy będziemy już mieli jeszcze lepsze synergetyki. Synergetyki są zbyt uniwersalne, a rary zbyt niszowe, biorąc pod uwagę ich droprate. Nawet jeśli na jednym bossie faktycznie Radius będzie lepszy niz synergetyk, to nikt nie będzie się bawił w zakładanie go, żeby móc skorzystać z resów na 0,1% walk, skoro możemy o wiele prościej zdobyć szandrello, które będzie lepsze w 99,9% przypadków.
W taki Caratris ludzie zawsze inwestowali, bo jego resy były uniwersalne i można było tego używać praktycznie do high-levela. Ale nikt nie będzie rezygnować ze statystyk, żeby mieć 30 resa na jakiś jeden żywioł, a sam rar ma sens jedynie przez parenaście następnych poziomów, bo potem odpadnie w statystykach.
Rary powinny dawać CO NAJMNIEJ tyle samo stat co synergetyki na ten poziom, a dodatkowe resy powinny być czymś co je jeszcze mocniej wyróżnia i usprawiedliwia znacznie mniejszy droprate.
-
Volakis - Moglabys mi w takim razie w prostych słowach opisać jak inżynierowie zakładali kupienie broni wartej 4kk w sklepie albo pierścienia? Dropnać 300 synergetykow? Jak ustaliliscie te ceny. Moze uchylisz wiedze tajemną, ale proszę cię jako ktoś kto nie umie naprawdę tego przeskoczyć. Gapię się co 3 dni na te sklepy i nijak nie ma możliwości zarobić na te itemy. Teraz mówisz, że jest to nawet planowane. Zatem jak gracze mieli sobie radzić? 500x zlecenie co 30 minut? na 1 porządny item? Gdzie tu jest możliwość. Obawiam się, że znów okazalo się kompletnie coś inego niż zakładaliście. Najwyraźniej zakładaliście, że gracze uwielbiaja zmieniać po kilka itemów dziennie zamiast kupic -najlepszy jaki mogą mieć - najtaniej na jak najdłuższy okres czasu co każdemu rozum podpowiada. Czyli nie kupia szajsowych synergetykow, ani malych rarów. Jedyne przedmioty ktore teraz mają wartośc to broń, nic ponadto. To bronie napędzają Br - nic ale to nic innego. Dlatego nikt nie chodzi modliszki, tam jest tylko i wyłącznie virral - reszta to zbedne smieci ktorych nikt nie kupi ani nie zaloży - zostają eski. Nie sposób zmusić ( trzeba nazwać po imieniu) graczy, żeby poszli na modliszke, nikt nie pójdzie dropić jakiejś broni dla łucznika. Jak na smoku jest gnat dla kazdej profy magicznej i tarcza, a na gmo jest młotek. Mam nadzieje, ze takiej katastrofy jednak plan nie zakładał. Dlaczego tak sobie trudno wyobrazić jak zachowają sie gracze? Wartośc i potrzeba przedmiotów została obrócona kompletnie do gory nogami, nie wnikam czy to dobrze czy żle tylko jak wiele komplikacji to wniosło i jak zniszczyło rynek po miesiącu.
Nie mam żadnej możliwości zdobyć ani kupic virrala bo nikt tam nie bywa. Szkoda strzepić sobie jezyk na handlowym ze kupie bo nie kupie cegos czego nie ma i nie bedzie. Po co ludzie maja dropić virral dla 4 lucznikow na serwerze
. Mozecie od jutrzejszego dniw wycofac modliszke i tak pozbawiliscie ja sensu. Dla rarów dla petów tez tam nikt nie pojdzie jeszcze przez dobre 30 lvli.
Po co? 55 lvl jest fro potem ivr potem jaskolka potem.... moze potem zacznie sie ubieranie petów po 80-90 lvlu.
I własnie do tekigo bosa przywiazaliscie bron dla lucznika. Wszyscy na 75 lvl maja bron z ivarvula. Praktycznie kazdy jak nie kupil to sobie wydropil. A lucznik jak zawsze musi tak wiele przeciwnoci losu przejsc zeby miec ze gra nie warta swieczki.
Potem beda 80 lvl luczniki z lukiem ze sklepu 55lvl no i pozostali z bronią adekwatna 75+ i znow sie wysypie balans. Nie zeby był ale pogroszy sie okropnie.
Kiedys z bosów za gorzały sprzedawalo sie wiekszosc itemów, teraz? Niby jakie się sprzedadzą? pytanie czy wole miec 70 stat więcej czy 10% na podwojne z 3 itemów odpowiedz u kazdego gracza poza knightem bedzie ta sama. Wiec luk na lvl 85 rowniez nie bedzie mozliwy do zdobycia. Powinienem biegnac dalej z przyszloscia lucznikow? Pozostale fizole nie maja wiele lepszych perspektyw niestety. Sam juz osobiscie zdobylem 2 bronie na 75 lvl na lvlu 68 dla magicznych. Dla siebie nie jestem w stanie zebrac grupy w 4h i ta sytuacja sie nie zmieni. Wiec w desperacji próbuję kupić luk ze sklepu najlepszy jaki sie da, ale plan zakladał że kupi je chyba cała gildia swoim ukochanym łucznikom na urodziny, bo gracz na 65 lvl nie mz możliwości mieć 4kk z zadnych zlecen ani z dziesiatek kiepskich synergetyków
Nie mam żadnej możliwości zdobyć ani kupic virrala bo nikt tam nie bywa. Szkoda strzepić sobie jezyk na handlowym ze kupie bo nie kupie cegos czego nie ma i nie bedzie. Po co ludzie maja dropić virral dla 4 lucznikow na serwerze

Po co? 55 lvl jest fro potem ivr potem jaskolka potem.... moze potem zacznie sie ubieranie petów po 80-90 lvlu.
I własnie do tekigo bosa przywiazaliscie bron dla lucznika. Wszyscy na 75 lvl maja bron z ivarvula. Praktycznie kazdy jak nie kupil to sobie wydropil. A lucznik jak zawsze musi tak wiele przeciwnoci losu przejsc zeby miec ze gra nie warta swieczki.
Potem beda 80 lvl luczniki z lukiem ze sklepu 55lvl no i pozostali z bronią adekwatna 75+ i znow sie wysypie balans. Nie zeby był ale pogroszy sie okropnie.
Kiedys z bosów za gorzały sprzedawalo sie wiekszosc itemów, teraz? Niby jakie się sprzedadzą? pytanie czy wole miec 70 stat więcej czy 10% na podwojne z 3 itemów odpowiedz u kazdego gracza poza knightem bedzie ta sama. Wiec luk na lvl 85 rowniez nie bedzie mozliwy do zdobycia. Powinienem biegnac dalej z przyszloscia lucznikow? Pozostale fizole nie maja wiele lepszych perspektyw niestety. Sam juz osobiscie zdobylem 2 bronie na 75 lvl na lvlu 68 dla magicznych. Dla siebie nie jestem w stanie zebrac grupy w 4h i ta sytuacja sie nie zmieni. Wiec w desperacji próbuję kupić luk ze sklepu najlepszy jaki sie da, ale plan zakladał że kupi je chyba cała gildia swoim ukochanym łucznikom na urodziny, bo gracz na 65 lvl nie mz możliwości mieć 4kk z zadnych zlecen ani z dziesiatek kiepskich synergetyków