Zbyt szybkie tempo gry

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Post Reply
Kal
Wandering in the Tunnels
SERVER: Kadarin
NICK: Kaladin
Has thanked: 3 times
Been thanked: 12 times

Zbyt szybkie tempo gry

Post by Kal »

Witam,

Gra została bardzo mocno ułatwiona - widzi to chyba każdy, kto kiedykolwiek grał w Taern. Wskutek tego, o ile nowi gracze jakoś szczególnie nie odstają, choć i takie przypadki widzę, to starzy wyjadacze abusują to jak tylko mogą, czego efektem jest chociażby dzisiejsza jaskółka w 2 rundy w wykonaniu 80mo czy łuk bijący w jaskę prawie 2k na buffie xD. To tylko jedne z prześmiesznych sytuacji, do których doprowadziły zmiany wprowadzone przez Wielce Wielkomyślnych Inżynierów.

Nie będę się z tymi zmianami kłócił, w końcu co ja się tam znam na grze. Zamiast tego zadam pytanie - planujecie to zostawić tak, jak jest? Bo w tym tempie mogę śmiało powiedzieć, że pierwszą Moranę walniemy na 110 na pierwsze podejście, pierwszego Tarula na 126 również na pierwsze podejście, i nie zdziwię się, jeśli będzie to w kwietniu/maju. Co macie zamiar zrobić z tym zbyt szybkim tempem gry? Czy może wam takie odpowiada, i będziecie po prostu co chwilę otwierać nowe serwery, tak jak ma to miejsce z OTS'ami w Tibii czy privami w Metinie?

Pytam, ponieważ niezmiernie bym chciał wiedzieć, a i pewnie nie tylko ja, jak nasi drodzy Wielce Wielkomyślni Inżynierzy mają plan na przyszłość i endgame tego tytułu, które, w tym tempie, nadejdą w ciągu paru miesięcy.
Marios
Taernian the refugee
Has thanked: 1 time

Re: Zbyt szybkie tempo gry

Post by Marios »

No i ile osob dokonało tego wyczynu w tej chwili? Okolo 1 tysiaca graczy?
Kal
Wandering in the Tunnels
SERVER: Kadarin
NICK: Kaladin
Has thanked: 3 times
Been thanked: 12 times

Post by Kal »

Około tysiąca graczy, gdy mośków 65+ na Kadarinie jest 21 :D

Jeszcze rok temu zrobienie w 3 tygodnie od zera i bez pomocy postaci, które bez problemu ubijają losy, byłoby niewykonalne. A jak jest teraz? Teraz to banalnie proste.
desacred
One foot in Haligard
SERVER: s3
NICK: Desacred
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by desacred »

@pierwszy post
Przecież o to chodzi. Dzieciaki i nowi gracze musza mieć poczucie tego, że są silni, że ich postacie mają tak duże możliwości. Taern był grą na lata, BR jest grą na sezon. Z gry na lata nie wyciągnie się $ bo ludzie się w większości znudzą. Natomiast gra w której rozwój postaci jest szybki i można zrobić szybko kolejną postać sprawia, że ludzie bardziej widzą wydane tam $ w perspektywie czasu. Oferta BR poszła za granicę, gdzie gracze są przyzwyczajeni do tego, że mają wszystko szybko i że ogólnie są "niesamowici" w moment. Przy czym ten trend był widoczny jeszcze w Taernie od czasu wejścia instancji Tarula, gdzie balans topki ulepszającej się i expiącej eq został całkowicie przez tą instancję zniszczony dropem alternatywnym, a elitarność ulepszeń stała się standardem. Nikt wtedy nie widział w tym problemu więc czemu mają go widzieć i teraz?
Way
Fighting with Treetures
Has thanked: 23 times
Been thanked: 39 times

Post by Way »

Mi się osobiście podoba, że na OB już było mówione o tym, że ktoś wbił 50 lvl w 3 dni i gra jest zbyt szybka to inżynierowie uspokajali, że śledzą Nasze poczynania dogłębnie w tym kierunku. Jestem dumny, że tak ambitnie tego dopilnowano jak i wprowadzono nowe przedmioty, które są po prostu wspaniałe, jest to spełnienie wszystkich moich marzeń ku kierunkowi gry. Tak samo podoba mi się nie wprowadzenie inst, bo mówiono, że liczymy na to iż wprowadzimy je zanim gracze powbijają lvle, tyle obietnic... Pewnie starzy wyjadacze mi powiedzą "o co się sapiesz, przecież było wiadome, czego ty się spodziewałeś bo takich Twórcach itp itd", napisać se mogę również w celu pośmiania się :)

W dodatku co do postu Desacreda to zwrócę tylko uwagę, że takim krokiem to też strzał w kolano, bo skoro nie wyrabiali z contentem w 2d i robili jeden content x lat, to ja nie wiem jak oni chcą Nas zaciekawić skoro niby prace mają być szybsze, ale jednak ich nie widać przy czym spowoduje nudę i brak contentu znowu :)

Osobiście się martwię, że to jest chłyt marketingowy i paragraf 16 ustęp 12 z regulaminu Broken Ranks będzie nagminnie wykorzystywany, w przypadku zmian. Nie chciałbym powtórki z tematem tarcz gdzie ktoś się zbulwersował, że ktoś nosi tarcze gdzie na początku promowany był różnoraki build i proszę o to samo w temacie synergetyków :) Z góry dziękuje :)
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”