Regulamin czatu

Masz pomysł na dodanie czegoś zupełnie nowego w Grze lub na Forum? Napisz!
Post Reply
Fiefior
Taernian with basic skills
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Regulamin czatu

Post by Fiefior »

Dawno dawno temu kiedy wyszedł Taern, za większość wulgaryzmów i upierdliwości standardowym kneblem było 60 minut. Jeśli ktoś szczególnie często lub szczególnie bardzo się postarał to, wedle subiektywnej oceny, mógł wygrać lepsze nagrody wśród których knebel na tydzień zahaczał o klejnot koronny. (Chyba, że po prostu masowo tworzyli postacie i spamowali wulgami, ale to było "ijście na łatwiznę".)

I jakoś to działało.

Dopiero później przybyły jakieś wyjątkowe-na-wyjątkowy-sposób-grupy które zaczęły rozpętywać gównoburze niespotykanych rozmiarów tylko dlatego, że "Ja dostałem, 60min, a on warna. To na pewno dlatego, że jestem z tej grupy/że ma moda w gildii/bo gm mnie nie lubi/bo administracja mnie prześladuje/bo wina Tuska". Dopiero wtedy trzeba było wprowadzić absurdalnie skomplikowany(lista obelg za które jest warn, za które knebel :D ) i zdecydowanie(zwłaszcza jak na teoretycznie +18 grę) zbyt rygorystyczny regulamin czatu.

Chciałbym zasugerować rozważenie regulaminu czatu, zwłaszcza, że support prawdopodobnie i tak ma dość pełne ręce roboty bez odwołań od "2 x fuck in 2 days =7d mute?!". Nawet nie koniecznie na Polskich serwerach(choć na nowych nie byłoby to głupie). Choćby przez wyluzowanie z recydywą, zwłaszcza 7dmiodniowe kary za coś co się stało na przestrzeni tygodnia. 7 dni to dość, by ktoś odłożył grę i o niej zapomniał, a sądzę, że szkoda byłoby gdyby w ten sposób byli traceni gracze gry za którą przepadam.

Hej, może zróbcie nawet eksperyment, na jednym z serwerów wróćcie do mocniej-subiektywnej* oceny i zobaczcie ile traci graczy przez kary a ile pozostałe.

*@Edit
Albo po prostu do braku recedywy w takiej formie i lżejszych kar.
JackBlue
Still in prologue
Been thanked: 2 times

Re: Regulamin czatu

Post by JackBlue »

Hehe, zgadzam się, dostałem knebla na 7 dni za ,,prowokacje'', chociaż to nie ja prowokowałem, nadal czekam na odpowiedź supportu :)
dasi
Wandering in the Tunnels
Has thanked: 8 times
Been thanked: 14 times

Re: Regulamin czatu

Post by dasi »

Myślę, że warto teraz przy okazji premiery BR porozmawiać ponownie o regulaminie czatu i jego braku "tolerancji" na jakiekolwiek "brzydkie słowa", co tworzy dość spory dysonans ze światem przedstawionym i sposobem, w jaki NPC-ty zwracają się do nas. Skoro zakładamy, że gracz jest na tyle dojrzały, że może czytać takie teksty od postaci niezależnych, to dlaczego nie można nawet napisać sobie kurwy na czacie? Gra zabrania nam role-playować, co jest dość zaskakujące, bo w nazwie gatunku gry mamy nawet role-play.

Rozumiem wyzwiska innych graczy, obrazy rodziny, rasizm, seksizm, to powinno być tępione, wiadomo. Ale na litość boską, nie możemy nawet zacytować tekstu, który powiedział nam przed chwilą kowal w queście, to jest jakiś ABSURD.
Post Reply

Return to “Pomysły i propozycje”