Szczera prawda o BROKEN RANKS
-
- Simon’s student
- NICK: Irromar
- Been thanked: 6 times
Re: Szczera prawda o BROKEN RANKS
Po prostu Taern przestał być opłacalny. Stara oprawa graficzna. Stary kod gry, zapewne ciężki w edycji. Gra ma już swoje na karku i przez te lata zmienił się styl kodowania. Dlatego twórcy musieli dokonać wyboru.
-
- Wandering in the Tunnels
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 11 times
@Marwro123 Dokonali znakomitego wyboru, przenosząc niedoskonałości z Terna robionego we Flash, przenosząc na 3D i dokładając kolejne problemy, związane z synkretykami i balansem. Wręcz mistrzostwo świata
Ale ja jestem tylko wrednym Hejterkiem, tam pracują mistrzowie gry, którzy wyliczyli że synergole, będą czymś pomiędzy rarkami, a sklepówkami 

-
- Simon’s student
Nie wiem, w Taern 2D nie gałem. Jednakże Konwersja prędzej czy później musiała by być ponieważ 2D miało paskudną grafikę która nie zestarzała się tak jak w np."hirołsach". Gra nie przyciągałaby nowych graczy i umarła śmiercią naturalną pewnie za jakieś 5-10 lat. Nie można się oszukiwać ale, estetyka i grafika jest tym samym co pierwsze wrażenie. Ponadto gra była tworzona przez długi okres czasu przez ograniczoną liczę osób. Gry MMO z wielomilionowymi budżetami mają podobne problemy jak Taern/BR. World of Warcraft żeby daleko nie szukać. Więc konstruktywna krytyka jest jak najbardziej wskazana, ale czysty hejt na zasadzie "zmienili więc jest gorsze" już nie.
-
Jakie to uczucie, pracując w (aministracji*mod?) udawać zwykłego gracza?Gry MMO z wielomilionowymi budżetami mają podobne problemy jak Taern/BR. World of Warcraft żeby daleko nie szukać. Więc konstruktywna krytyka jest jak najbardziej wskazana, ale czysty hejt na zasadzie "zmienili więc jest gorsze" już nie.

Setki tysięcy graczy i przepełnione serwery, a hejterzy narzekają, coś nieprawdopodobnego

-
- Simon’s student
I tu się mylisz. Bo o BR usłyszałem miesiąc temu jak obejrzałem na youtube. Widzę że gra ma problemy, po prostu przekładam doświadczenia z mojej pracy na to co widzę tutaj. Po prostu dziwią mnie wymagania jakie stawia się małemu zespołowi, jakby mieli być drugimi redami. W małym zespole wychodzi dużo potknięć które rozmyją się w większych.
- rzuffi
- Tilsai killer
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 36 times
Jeśli to mod, to dobrze się ukryłseba83 wrote: ↑Sat Jul 09, 2022 7:45 pmJakie to uczucie, pracując w (aministracji*mod?) udawać zwykłego gracza?Gry MMO z wielomilionowymi budżetami mają podobne problemy jak Taern/BR. World of Warcraft żeby daleko nie szukać. Więc konstruktywna krytyka jest jak najbardziej wskazana, ale czysty hejt na zasadzie "zmienili więc jest gorsze" już nie.Opowiedz jeszcze może, jak to twórcy włożyli wiele pracy w produkcje gry
Jak można krytykować tak doskonały produkt?
Setki tysięcy graczy i przepełnione serwery, a hejterzy narzekają, coś nieprawdopodobnego![]()

A tak na poważnie, to przykre jest, że jeden z nielicznych, rzeczowych postów, od razu spotyka się z takim nieprzyjemnym podejściem.
Uważasz, że inne produkcje nie mają takich "problemów"? Że po fali rejestracji na starcie gracze nie odchodzą? Wszędzie tak jest, kluczem jest to, żeby ich zatrzymać i przyciągnąć nowych - m.in. stąd uaktualniamy grę co najmniej co dwa tygodnie od premiery.
-
- Fighting with Treetures
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 39 times
Co do grafiki - okej jest trochę lepsza choć dużo osób (w tym ja) uważa, że ta grafika była wręcz najważniejszym punktem a kompletnie olano gameplay a co najważniejsze interfejs. Obecnie czytając opinie nowych osób na discordzie spotkałem się z opiniami, że 2d było lepsze bo interfejs był o wiele wiele przyjemniejszy a grafika też była w miarę spoko. Obecnie BR już jest na poziomie jakiejkolwiek akceptacji (to jest moje zdanie), ale rozumiem po części o czym gracze "marudzą" lub jakkolwiek to nazwać i mają rację, a czekać nikt nie zamierza zbytnio co już raczej wszyscy zauważyliśmy, a już raczej pomijam fakt braku elastyczności we wprowadzaniu zmian i pójście jedyną drogą niż coś odstawić na bok mimo, że jest stworzone dajmy na to w 80%. Oczywiście też jest przykrym dla mnie, że nawet administratorzy gry próbują to wszystko przyćmić słowami, że robią upki bardzo często albo że dla każdego zupełnie co innego jest ważne, bo mogę śmiało stwierdzić, że takie zdanie wyrażają osoby co ledwo pograją tydzień i znikają całkowicie.Marwro123 wrote: ↑Sun Jul 10, 2022 9:18 pm I tu się mylisz. Bo o BR usłyszałem miesiąc temu jak obejrzałem na youtube. Widzę że gra ma problemy, po prostu przekładam doświadczenia z mojej pracy na to co widzę tutaj. Po prostu dziwią mnie wymagania jakie stawia się małemu zespołowi, jakby mieli być drugimi redami. W małym zespole wychodzi dużo potknięć które rozmyją się w większych.
Bardzo dużo osób to zauważyło, grafika w BR została stworzona w sklepach do 50lvla, wszystkie itemy do tego lvl są kozakami i totalnie zjadają 2d, problem jest od 50+lvla gdzie 90% jak nie więcej względem 2D się ośmiesza wyglądem, może doczekamy się w końcu zmian od grafików zamiast nowych skinów premium, bo przecież łatwiej zrobić coś na endgame paskudnego a skiny za hajs "ładne" by wydawać kaskę i to zamieniać, szkoda, że nie każdy gracz tak myśli i będzie tak robić jak to zaplanowane było 

Pracuj mądrze, a nie ciężko
MO 140[ON]
Naprawcie Mi Blask!
Jeden z największych nie naprawionych błędów https://imgur.com/54w7lbU
MO 140[ON]
Naprawcie Mi Blask!
Jeden z największych nie naprawionych błędów https://imgur.com/54w7lbU
-
Jakie Wy macie standardy pracy? Dla mnie w pracy jest krótka piłka, "jeśli coś spartolisz, narażając firmę na wysokie koszty to wypad" Co macie jakieś kółko wzajemniej adoracji, czy o co chodzi? Każdy błąd idzie naprawić, ale zaufanie klienta(graczy) buduje się latami. Czy tak ciężko pojąć podstawy biznesowe?Jeśli to mod, to dobrze się ukrył
A tak na poważnie, to przykre jest, że jeden z nielicznych, rzeczowych postów, od razu spotyka się z takim nieprzyjemnym podejściem.
Uważasz, że inne produkcje nie mają takich "problemów"? Że po fali rejestracji na starcie gracze nie odchodzą? Wszędzie tak jest, kluczem jest to, żeby ich zatrzymać i przyciągnąć nowych - m.in. stąd uaktualniamy grę co najmniej co dwa tygodnie od premiery.
-
- Fighting with Treetures
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 39 times
Chłopy programiści co wypowiadają się ma tym forum i myślą że to przypadek i błąd a oni cały czas tak działają i to są ich zamiary, bo mają swoje dziwne wizjeseba83 wrote: ↑Sat Jul 16, 2022 8:32 pmJakie Wy macie standardy pracy? Dla mnie w pracy jest krótka piłka, "jeśli coś spartolisz, narażając firmę na wysokie koszty to wypad" Co macie jakieś kółko wzajemniej adoracji, czy o co chodzi? Każdy błąd idzie naprawić, ale zaufanie klienta(graczy) buduje się latami. Czy tak ciężko pojąć podstawy biznesowe?Jeśli to mod, to dobrze się ukrył

- TenObcy
- Simon’s student
Odniosę sie do tego subiektywnie. Mają problemy, nawet "korporacyjne" twory mają problemy. Natomiast my nie o problemach tamtych firm, tylko o problemach, które nas bolą. Podpowiedz ile czekamy na fajerwerki obiecywane, przez Whitemoon? i teraz zróbmy proste matematyczne działania i co nam wyjdzie w efekcie? Że tak naprawdę w podsumowaniu nie ma znaczenia ilość osób, a czas poświęcony na produkcje. Wy mieliście łatwiej, bo cały szkielet przenieśliście z 2D dodatkowo prowadząc jakieś dziwne i podejrzane eksperymenty z nieznanymi Wam dodatkami. W efekcie wyszedł Wam twór oddalony od tego w co się zaangażowaliśmy, a po prześwietleniu okazało się, że szkielet ma skoliozę i zwapnienie. To oczywiście przenośnia i licze na Twoją inteligencję i przemyślaną ripostęrzuffi wrote: ↑Sun Jul 10, 2022 10:07 pm ...Uważasz, że inne produkcje nie mają takich "problemów"? Że po fali rejestracji na starcie gracze nie odchodzą? Wszędzie tak jest, kluczem jest to, żeby ich zatrzymać i przyciągnąć nowych - m.in. stąd uaktualniamy grę co najmniej co dwa tygodnie od premiery.

"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu Tak, nie…Nie podoba się. Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie."