Drop synergetyków i rarów
-
- Taernian with basic skills
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 1 time
Re: Drop synergetyków i rarów
Potwierdzam. Po farmieniu Krzyżaka i Ichtiona w drużynie 2 osobowej, ani razu nie widziałem dropu na 1 slot. ANI RAZU, a przyznam że synergetyki spadały bardzo przyzwoicie. Zawsze leciały na drugi slot i aby było sprawiedliwie, po prostu zamienialiśmy się miejscami w drużynie.
-
- Wandering in the Tunnels
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 14 times
Niestety jako gracze bez dostępu do globalnych danych ani kodu źródłowego dysponujemy jedynie przykładami anegdotycznymi i "odczuciem". Nawet jak nagram 10-godzinny filmik z farmienia wieży w drużynie, to taki materiał też można sfabrykować, więc koniec końców nie jest to "twardy" dowód. Możemy jedynie liczyć na to, że coraz więcej osób z takim "odczuciem" się wypowie.
-
- Taernian with basic skills
- Has thanked: 3 times
-
- One foot in Haligard
- Has thanked: 1 time
To nie przeczy naszej hipotezie, bo nie zakłada ona, że synergetyki lecą wyłącznie na ostatni slot, tylko że jest większe prawdopodobieństwo, że spadną na ostatni slot.
-
- Fighting with Treetures
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 39 times
Problem w 2d był znany i nieraz lubiany więc tutaj podsyłam kilka czynników,które wpływały na drop w 2d przynajmniej niektórych aspektów:
1. Liczyła się liczebność drużyny szczególnie gdy dotyczy to tzw. dubli tripli itd.
2. Liczyło się dołączanie osoby do drużyny np. Gdy dany element części na selke spadał na 1 slot to gdy ktoś dołączył to automatycznie bardzo często spadał na sam dół.
3. Rary leciały falami nieraz x dropow na 2 i 3 slot,rzadko na 4, druga fala 1 i 5 slot i rzadko na 4.
Kto uwierzy to uwierzy, ale możecie podpatrzeć tym sposobem na synergetyki czy coś z tych rzeczy co wymieniłem się sprawdza.
-
- Simon’s student
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 4 times
Na początku podchodziłem sceptycznie do tego tematu, myślałem że to tylko wyżalanie się pechowych graczy nad szansą dropu. Jednak faktycznie, poszliśmy z kumplem na Geomorfa w dwóch + 2 pety. Ubiliśmy 7 x Geo. Synergetyk leciał za każdym razem (na każdym Geo) i zawsze na drugi slot. Nawet zamienialiśmy się miejscami. Nic to nie dało, zawsze na drugi slot. Abym nie był gołosłowny, proszę szanownych graczy aby sprawdzili to w takiej samej konfiguracji.
I niech ktoś mądry obliczy jakie jest prawdopodobieństwo takiego zdarzenia.
Faktycznie polecił bym przyjrzeć się tej sprawie i zagonić beta testerów do roboty.
I niech ktoś mądry obliczy jakie jest prawdopodobieństwo takiego zdarzenia.
Faktycznie polecił bym przyjrzeć się tej sprawie i zagonić beta testerów do roboty.
-
No cóż, sam zawsze śmieję się z graczy płaczących "Jak to możliwe, że ork trafia mnie 5x na 40%, a ja go ani razu na 85%?!?!? NAPRAWCIE PROCENTY" i mówię im, że chyba nie wiedzą, jak działają procenty. A teraz się okazuje, że w sumie to oni mogą mieć rację, bo w taernie panują inne zasady prawdopodobieństwa.
-
- Fighting with Treetures
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 39 times
Problem leży w tym, że twórcom na miliard uderzeń wszystko się zgadza,ale nie biorą pod uwagę, że walki trwają do 50 rund i w ten sposób powinno być wszystko przeliczane. Gdy mamy obecny system może być tak, że 100 walk po 5 rund nie trafimy na 75% ani razu,a potem 100 walk tzw. "odda" przez co wszystko się zgadza sumaryczniedasi wrote: ↑Sun Feb 20, 2022 3:02 pmNo cóż, sam zawsze śmieję się z graczy płaczących "Jak to możliwe, że ork trafia mnie 5x na 40%, a ja go ani razu na 85%?!?!? NAPRAWCIE PROCENTY" i mówię im, że chyba nie wiedzą, jak działają procenty. A teraz się okazuje, że w sumie to oni mogą mieć rację, bo w taernie panują inne zasady prawdopodobieństwa.

-
Nie rozumiem w czym widzisz tutaj problem. To ma tak właśnie działać, że na setki uderzeń wszystko się zgadza, ale w krótkich walkach może dochodzić do sytuacji, gdzie nie trafisz parę razy z rzędu na dużym procencie, bo właśnie tak działa prawdopodobieństwo. A drop synergetyków to zupełnie inna bajka - jestem przekonany, że na milion próbek właśnie się wszystko NIE zgadza.Way wrote: ↑Sun Feb 20, 2022 3:53 pm Problem leży w tym, że twórcom na miliard uderzeń wszystko się zgadza,ale nie biorą pod uwagę, że walki trwają do 50 rund i w ten sposób powinno być wszystko przeliczane. Gdy mamy obecny system może być tak, że 100 walk po 5 rund nie trafimy na 75% ani razu,a potem 100 walk tzw. "odda" przez co wszystko się zgadza sumarycznie![]()
Około 50 duchów z czego 16 synergetyków i WSZYSTKIE na drugi slot 0 na pierwszy;p z rarami fakt nie ma problemu