Wyrzucanie EQ z plecaka

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Post Reply
Rooku
Simon’s student
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Wyrzucanie EQ z plecaka

Post by Rooku »

Witam, temat dość prosty, proszę o zablokowanie możliwości wyrzucania eq, a najlepiej rarów i synergetyków oraz epików z ekwipunku w sposób jaki jest to obecne, farmiąc v1 juz kilka x o mały włos nie wyrzuciłem cienia, czy zalli bo przy zwykłym zdejmowaniu eq z postaci trzeba przesunąć je na plecak, nie trudno przy chwili nie uwagi przesunąć eq za daleko i kliknąć "tak", jakoś ciężko mi sobie wyobrazić własną reakcje gdybym wyrzucił zalle +10 z prawie 8lv psycho przez niedopracowany sposób wyrzucania EQ xD
Chyba, że czegoś nie wiem to proszę mnie poprawić, nie miałem okazji kliknąc "TAK" na rarku, więc nie wiem czy jest jakaś blokada ;D
Sin
Simon’s student
SERVER: Thanar
NICK: Sin
Has thanked: 5 times
Been thanked: 23 times

Re: Wyrzucanie EQ z plecaka

Post by Sin »

Rooku wrote: Sat Feb 12, 2022 5:21 pm Witam, temat dość prosty, proszę o zablokowanie możliwości wyrzucania eq, a najlepiej rarów i synergetyków oraz epików z ekwipunku w sposób jaki jest to obecne, farmiąc v1 juz kilka x o mały włos nie wyrzuciłem cienia, czy zalli bo przy zwykłym zdejmowaniu eq z postaci trzeba przesunąć je na plecak, nie trudno przy chwili nie uwagi przesunąć eq za daleko i kliknąć "tak", jakoś ciężko mi sobie wyobrazić własną reakcje gdybym wyrzucił zalle +10 z prawie 8lv psycho przez niedopracowany sposób wyrzucania EQ xD
Chyba, że czegoś nie wiem to proszę mnie poprawić, nie miałem okazji kliknąc "TAK" na rarku, więc nie wiem czy jest jakaś blokada ;D
Przetestowałem za Ciebie i da się wyrzucić rary w ten sposób, więc musisz uważać :p
Rooku
Simon’s student
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Post by Rooku »

Sin wrote: Sat Feb 12, 2022 8:06 pm
Rooku wrote: Sat Feb 12, 2022 5:21 pm Witam, temat dość prosty, proszę o zablokowanie możliwości wyrzucania eq, a najlepiej rarów i synergetyków oraz epików z ekwipunku w sposób jaki jest to obecne, farmiąc v1 juz kilka x o mały włos nie wyrzuciłem cienia, czy zalli bo przy zwykłym zdejmowaniu eq z postaci trzeba przesunąć je na plecak, nie trudno przy chwili nie uwagi przesunąć eq za daleko i kliknąć "tak", jakoś ciężko mi sobie wyobrazić własną reakcje gdybym wyrzucił zalle +10 z prawie 8lv psycho przez niedopracowany sposób wyrzucania EQ xD
Przetestowałem za Ciebie i da się wyrzucić rary w ten sposób, więc musisz uważać :p
Mi się tylko wydaje czy ekipa się cofa w rozwoju? Kiedyś dało się wywalić rar(ale wtedy to był mały kwadracik) przypadkiem,wiec dano informacje potwierdzajacą, teraz z kolei ponownie zwiększono szanse na wyrzucenie eq przy jego zdejmowaniu...
Prędzej czy później ludzie zaczną narzekać bo sami to przypadkiem wyrzucą( i im się grać odehcce), lepiej niech ekipa sobie odpowie co lepsze, zapobiegać czy leczyć...
Temat założony właśnie w celu uświadomienia o istniejącym "niedopracowaniu" w tej "nowej" produkcji :)
Sin
Simon’s student
SERVER: Thanar
NICK: Sin
Has thanked: 5 times
Been thanked: 23 times

Post by Sin »

Rooku wrote: Sun Feb 13, 2022 1:05 pm
Sin wrote: Sat Feb 12, 2022 8:06 pm
Mi się tylko wydaje czy ekipa się cofa w rozwoju? Kiedyś dało się wywalić rar(ale wtedy to był mały kwadracik) przypadkiem,wiec dano informacje potwierdzajacą, teraz z kolei ponownie zwiększono szanse na wyrzucenie eq przy jego zdejmowaniu...
Prędzej czy później ludzie zaczną narzekać bo sami to przypadkiem wyrzucą( i im się grać odehcce), lepiej niech ekipa sobie odpowie co lepsze, zapobiegać czy leczyć...
Temat założony właśnie w celu uświadomienia o istniejącym "niedopracowaniu" w tej "nowej" produkcji :)
Przy standardowym ściąganiu ekwipunku nie musisz nic potwierdzać, więc sam fakt pojawienia się dodatkowego okienka tam gdzie nie powinno go być już jest sygnałem, że prawdopodobnie za daleko przeciągnąłeś przedmiot przy ściąganiu. Rozumiem jednak, że czasem można omyłkowo wyrzucić jakiś cenny przedmiot, więc podeślę Twoją sugestię dalej. Teraz pytanie czy developerzy liczą na czujność graczy czy wolą zapobiegać i wprowadzą jakieś dodatkowe zabezpieczenie przy rarach, synergetykach itd.
kryspus
Still in prologue

Post by kryspus »

Dziwne ale brakuje mi właśnie w tej grze ściągania/zakładania przedmiotów poprzez prawo klik na itemie, tak jak jest to standardowo w każdym rpg.
To rozwiązało by problemy tego typu..
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”