Handel na forum Broken Ranks czy to jeszcze ma sens?

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Post Reply
AvadKevadra
Simon’s student
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Handel na forum Broken Ranks czy to jeszcze ma sens?

Post by AvadKevadra »

Dziś postanowiłem wejść na forum BR po dość długim czasie by skomentować jeden z tematów, przy okazji stwierdziłem że warto byłoby może odnowić mój jakże piękny sklep, wszedłem w Targowisko na forum i co ukazało się mim oczom? Ostatnie posty na nim to odpowiednio: Thanar 06.03.2023, Kadarin 06.10.2022 i Izin 05.12.2022. Jak dla mnie to nie wygląda zbyt dobrze. Czy szanowna Ekipa ma pomysł jak uatrakcyjnić forum w tym temacie? Czy jednak ma zamiar zostawić tą część forum w powolnej agonii?
"Na tych Broken Ranksach masz przyjaciół i wrogów,
są tacy co już dawno pukają w dno od spodu.
Ty dzięki Bogu wiążesz koniec z końcem,
pamiętaj niektórzy cię oddadzą za pieniądze."
Onion
Kemenac visitor
Has thanked: 14 times
Been thanked: 53 times

Re: Handel na forum Broken Ranks czy to jeszcze ma sens?

Post by Onion »

Discord w wielu aspektach wyparł użyteczności dostępne dawniej tylko na forum. Handel jest idealnym przykładem. Nawet nie próbuję przekonywać by handlować w tym miejscu, bezpośredni kontakt z wystawiającym przez dc jest o wiele wygodniejszy chociażby z faktu posiadania aplikacji, która każdą wiadomość prywatną zakomunikuje. Na forum jest jedynie możliwość wysłania powiadomienia na mail, ale domyślnie jest ona wyłączona, a użytkownicy raczej nie zmieniają tego w ustawieniach.
AvadKevadra
Simon’s student
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Post by AvadKevadra »

Onion wrote: Sun Jun 25, 2023 3:13 pm Discord w wielu aspektach wyparł użyteczności dostępne dawniej tylko na forum. Handel jest idealnym przykładem. Nawet nie próbuję przekonywać by handlować w tym miejscu, bezpośredni kontakt z wystawiającym przez dc jest o wiele wygodniejszy chociażby z faktu posiadania aplikacji, która każdą wiadomość prywatną zakomunikuje. Na forum jest jedynie możliwość wysłania powiadomienia na mail, ale domyślnie jest ona wyłączona, a użytkownicy raczej nie zmieniają tego w ustawieniach.
Jaki % handlu na serwerach odbywa się między graczami za pośrednictwem discorda? Z tego co na szybko sobie policzyłem średnio w czerwcu mamy mniej niż 2 wiadomości dziennie na zakładce serwera Thanar na którym gram, więc chyba szaleństwa nie ma w tym temacie? Dlaczego na discordzie nie ma zakładki handlowej (zresztą nie tylko tej zakładki brak) dla Izinu? Czy Ekipa nie mogłaby się postarać i zrobić coś dla uatrakcyjnienia forum BR?
"Na tych Broken Ranksach masz przyjaciół i wrogów,
są tacy co już dawno pukają w dno od spodu.
Ty dzięki Bogu wiążesz koniec z końcem,
pamiętaj niektórzy cię oddadzą za pieniądze."
Onion
Kemenac visitor
Has thanked: 14 times
Been thanked: 53 times

Post by Onion »

AvadKevadra wrote: Sun Jun 25, 2023 4:08 pm Dlaczego na discordzie nie ma zakładki handlowej (zresztą nie tylko tej zakładki brak) dla Izinu?
Włącz sobie w rolach Izin, inaczej jej nie zobaczysz.
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”