drify i reforma uzbrojenia

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
Post Reply
Igrene
Wandering in the Tunnels

drify i reforma uzbrojenia

Post by Igrene »

Witam,
dowiedziałam się, że istnieje tabela z drifami. Gdzie mogę ją znaleźć?
pozdrawiam
Igrene
Igrene
Wandering in the Tunnels

Re: drify i reforma uzbrojenia

Post by Igrene »

tabelę już mam, jest tutaj
Natomiast sama tzw. "reforma" spowodowała redukcję możliwości gracza w walce. O ile poprzednio mogłam walczyć z trollami zimowymi, to teraz taki troll załatwia mnie w jednej rundzie. Zamiast się męczyć z reformą, mogliście nas przecież od razu cofnąć o 20 poziomów wstecz, kto chciałby tak grać, grałby dalej, komu to by nie pasowało, zrezygnowałby. Gracze zostali osłabieni, wymogi dotyczące zdobycia rara na określonym poziomie - pozostały. Czyli moja szansa jest mniejsza. Niby mniejsze grupy graczy miały mieć ułatwienia w walkach. Ale żadnych ułatwień nie ma.
Pomysł z reformą oceniam bardzo negatywnie.
gromak
Simon’s student
Has thanked: 2 times
Been thanked: 12 times

Post by gromak »

Ogólnie wprowadzenie kolejnej reformy po wprowadzeniu synergetyków w tak krótkim czasie, to jest jakiś żart z graczy.

Chciałbym usłyszeć racjonalny argument za tym, że przyspieszono animacje, ale zwiększono zużycie zasobów i dodano HP mobom. Na głupim ogniku 2x dzisiaj zabrakło mi kondycji (1210), na rozjuszonym jastrząbku, którego biłem 3-5 rund to samo, tylko że teraz biję go 10 rund. Każda czynność, począwszy od byle zlecenia na żarcie dla peta, po bicie bossa trwa dłużej i kosztuje więcej ładunków z rara, czyli teraz będę odwiedzać kowala 2x częściej, żeby zachować połowę z efektów, które miałem dotychczas. Serio, gdzie tu sens i logika w tym update, jeżeli Hohgratowi przy biciu randomowego moba ze zlecenia potrafi zabraknąć many, pomimo pełnego odpo przed walką?
To kolejna bujda o tym, że dzięki temu postacie będą różne i nie będzie "jedynego słusznego buildu" - taaa, gracze wcale nie będą pchali się w max farida i krytyka, na bank będą inwestować w redukcję obrażeń biernych 60% albo jakiś inny, zupełne bezużyteczny mod.

Czy ktoś w ogóle testował zmiany na łuczniku? Już od dawna palił zasoby jak ruski czołg ropę, żeby komfortowo sobie coś ubić ze zlecenia miałem 1200 kondy i 620 many - po update mam 1200 kondy i 580 many, a żeby grać na tym samym poziomie powinienem mieć obecnie odpowiednio 1800 i 900. Przecież to jest mało śmieszny żart. Na głupie zlecenie na jastrząbki mam szukać druida do pomocy?

Mam inwestować rok, żeby przy odpowiednim szczęściu i nakładzie czasu mieć postać taką, jaką miałem jeszcze dwa dni temu?
vixenigris
Fighting with Treetures
Has thanked: 32 times
Been thanked: 21 times

Post by vixenigris »

1900 kondy żeby bic tak komfortowo jak biłem wcześniej mając 1500(czyli na 12 rund z champami). Dodatkowe staty poszły w konde i silę (wynikowa), zreki i hp którego jest teraz za mało nam tyle samo. Muszę zejść z yurugu i jego bezsensownej siły na najlepiej zemste ivra tylko że driffy nie wejda tam z yurugu no i dupton. Niby możliwości większe, mam set 100 pasek z drauga i pierscionki i yurugu reszta czerwone. One już nie mieszczą sensownie tego co było więc na gwałt staram się kupić rękawice z jaskolki żeby trochę dmg z driffa weszło. Niby da się powsadzac jeszcze pomniejsze drify na zużycie kondy. Tylko że będę grać tak skaleczony miesiącami, a potem rozwala set pewnie i znów dupton. Mogli pocisnac z tymi zasobami później jak całkiem dostosuja itemy, a nie tak teraz. Owszem jest trudniej. Hoh zdycha znacznie częściej mając 700hp więcej, jest trudniej. Zabiora mu jeszcze z 300 many i już będzie hardcore, tylko że nie tędy jest tu droga żeby uposledzac graczy. Miały być insty v2 a nie zużycie zasobow v2, niemożność osadzenia driffow w setach ( nic nie stało na przeszkodzie żeby tak narazie zrobić. Kompletnie nic......) Można było trochę pocisnac z zasobami za dodatkowe staty. Ale co mam dodatkowego jak mam tyle samo zreki co miałem w efekcie tylko bonusy słabsze? No mam tej siły więcej tylko ja mam ją w.... tyle. Potem obrażenia będą większe. Tylko wczoraj odkupilem aquapety 6x. Jest trudniej i biedniej. Cenom na rynku to nie pomaga. Jeśli ktoś odłożył trochę kasy to teraz będzie sukcefywnie ja tracić. 1m za wyciagniecie driffa to też ciekawe założenia. Co ja jestem wróżbita żeby wiedzieć jakie driffy chce wlozyć i mogę? Ciągle okazuje się że mogłem włożyć je inaczej i lepiej i kasa leci ku chwale ojczyzny. Trochę za dużo zrzucili na graczy żeby się dopasowali. Jeśli setowy item kosztuje teraz 7k pl to ja już prawie tyle wydałem na rozdanie driffow żeby dało się grać a to tylko narazie bo bez rękawic z jaski nie włożyłem wszystkich więc..... No koszty poszybowały o 5x
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”