Reforma PvP to SZAMBO

Miejsce dyskusji na wszelkie tematy związane z grą.
vixenigris
Fighting with Treetures
Has thanked: 32 times
Been thanked: 21 times

Re: Reforma PvP to SZAMBO

Post by vixenigris »

Gracze dają siebie zaorac żeby zrobić zlecanie, to jest fakt a nie przypuszczenie. Jak pobanuja ich to na dramonie zostanie z 20 online :D. Nie mogę się doczekać reformy itemow. Na pewno będzie bardzo ładnie brzmieć i będzie kompletnie odrealniona.
Rezzor
Wandering in the Tunnels
Been thanked: 13 times

Post by Rezzor »

Wszystkiego można się spodziewać po reformach iteamków, jeśli wyjdą epiki na 30lvl nie bede zaskoczony, osobiście przyzwyczaiłem się do kontrowersyjnych update
Azhure
One foot in Haligard
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Czesc

Post by Azhure »

Czesc
Chciałbym podzielic sie z wami moją opinia o Reformie pvp.
Spierałbym sie o to czy ludzie, którzy pracowali nad tym update robili to na trzeźwo.
Zacznijmy od samych walk.
Nie rozumiem czemu ludzie za walke 2v1 albo 4v2 dostają punkty..
a gdy jestes atakowany przez 2ch napastników to tracisz pkt za zgon bądz ucieczke..
Gra nagradza niehonorowe zagrywki.. , a później sie dziwicie, że ludzie uciekaja z gry.. ,
Robią sie watachy takich sępów co maja niby full eq ale na 6poziomie i +6 prawdziwej walki nigdy by nie wygrali, ale za to 2v1 są mocni..
Ciekawy jestem czy osoba, która to zaprojektowała. Chwali się swim kolegom "a jak byłem mały to bilem sie z tym Adriankiem z pod 7demki. Cieżko było, ale jakos z kolegą dalismy rade"
Albo wyobrażmy sobie, że każdy z nas ma córke. Wraca ta córka ze szkoly cała poobijana i podrapana. Pytasz sie co sie stało, a ona na to, że była walka 2v1. Pytasz sie czy wygrała, a ona odpowiada nie..
Co robisz? wydziedziczysz ją i wyrzucasz z domu bo przegrała walke honorowa :D essa.
A tak na poważnie ja rozumiem, że jestescie wielkimi fanami fame mma i czerpiecie z tej gali wielką inspiracje, ale gdy była walka 1v1v1 i 2 osoby sie rzuciły na jedna to nie była walka fair play..
Zaproponowałbym w tym miejscu cos takiego:
Wprowadzenie walk honorowych, które odbywaja sie po spełnieniu pewnych warunków.
Zredukowanie pkt za walki niehonorowe o 90% dla atakujących.
i Zredukował utrate pkt dla poszkodowanych -3pkt za zgon i -0 za ucieczke..
Teraz przejdzmy do warunków walki honorowej:
Zostawny proste nazwewnictwo, żeby łatwiej było sie w tym połapać. Atakujący ten co zaatakował i Broniący ten co jest atakowany.
I teraz założmy, że jakis gracz zaatakował innego gracza. Mamy w tej chwili 1v1 Walka jest honorowa chyba, że jest atakujący przekroczony msl broniącego o dajmy na to o 5%
Załużmy, że nie przekroczył i walka dalej jest honorowa i żeby dalej taka została nastepnie do broniącego musi hopnac jedne osoba
mamy wtedy 1 atakującego i 2ch broniących, nastepnie ktoś hopa do atakującego mamy wtedy 2v2 i znowu do broniącego mamy
wtedy 2v3, pożniej znowu jeszcze jedna osoba może hopnac do atakujących mamy wtedy 3v3 i dopiero teraz niech sie dzieje wola Nieba
Gdy, którys z kroków zostanie pominięty i bedzie 2v1 albo 3v2 to walka powinna być z automatu niehonorowa..
Narysowałem nawet obrazek, żebyście mogli się łatwiej w tym połapać.

Odrazu bym zaproponował zrobienie innych różnic lvla w róznych przedziałach lewelowych.

Nastepna rzecz, która chciałem poruszyć to czaty frakcyjne.
Mamy czat ogolny, wyprawowy, handlowy, kurczak, na, których regulamin musi byc przestrzegany.
Dlatego chciałbym zaproponować, żeby czat frakcyjny był strikte +18. Nie znaczy to, że można tam wszystko.
Miło by było tylko nie dostawać knebla za tydzien za napisanie 2ch przekleństw przez, które ktoś chciał wyrazic swoje emocje po wygranym bądz przegranym oro..
Taki czat z lekkimi ustepstwami od regulaminu, nie promuje tutaj nękania i wyzywania, tylko lekkie przymróżenie oka na lekkie przewinienia..

Następny problem do poruszenia to liczebność we frakcjach..
80% serwera poszło do unitów, 19% do łowców, a 1% do wolnych..
Tutaj proponowałbym jakies bonusy do pkt dla mniej liczebnych frakcji. albo redukcje pkt dla tych najliczniejszych.
Ale wsumie nie wiem jak to ugryżć to sie nie wypowiadam

Zmęczyłem sie juz tym pisaniem milego wieczoru
Ave Zeus

Połączyłem z podobnym tematem - Onion
Rezzor
Wandering in the Tunnels
Been thanked: 13 times

Post by Rezzor »

Zeus wariacie ty masz 140lvl, wyobraż sobie że masz 90lvl i 140lvle cały czas atakują cie "honorowo".. nawet jak fartem uciekniesz to odrazu ta dzicz cie dopada i dobija.. w trybie pvp na małym i średnim lvlu można się poczuć jak jakieś mięsko armatnie.. dawca punktów.. mały niewinny chłopczyk do bicia, orania. Następny update to reforma iteamków miejmy nadzieje że tym razem nie będzie jaj
Azhure
One foot in Haligard
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Post by Azhure »

to nie jest honorowo bo jest przekroczona róznica lvla 5%.. według tego co napisalem
Post Reply

Return to “Karczma Pod Krzywym Renderem”